Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dåså, då kollar vi vad som var bra och dåligt

Jag hade på känn – precis som jag skrivit tidigare – att det var fel läge att möta Liverpool i. Fyra raka förluster, hemmaplan och mot ett United som inte alls såg på den här matchen med samma skräckslagna ögon som alla med anknytning till Liverpool.
Hade den betytt lika mycket för Unitedspelarna som Liverpoolspelarna hade vi vunnit.
Det gjorde vi inte.
Dagens plus:

 • Carrick visade tendenser till att han faktiskt kan hitta storformen en dag. Lovande.
 • Owen såg snabb ut när världens mest överskattade mittback drog ner honom.
 • Vissa anfall var kvicka och finurliga, som när Valencia hittade Rooney i första halvlek och Rooney tamnickade på Pepe Reina.
 • Antonio Valencia är sjukt snabb. Owen fattar nada.

Dagens minus (desto fler):

 • Inställningen går att ifrågasätta. Jag gör det.
 • Berba/Rooney funkar inte särskilt övertygande. Otäckt nog verkar Berba/Owen vara bättre – men vad ska vi då göra med Wayne?
 • Rio d.ä hade aldrig blivit ifrånsprungen av Torres på det sättet om han var i form. Visst är Torres snabb och skicklig, men det är Rio d.ä egentligen också.
 • Paul Scholes. Jag har sagt det tidigare och det tål att påpekas igen: Han håller dels inte mot den här typen av motstånd lika ofta och dels inte två matcher på en vecka. Basta.
 • Wayne Rooney. Borde inte ha spelat, loj insats.
 • Vidics utvisning. Nu blir det ryckigt igen i backlinjen. Det gillar jag inte. Inte gillar jag heller att han allt oftare kommer helt fel in i tacklingarna (förutom dom gånger Torres kastade sig). Här finns lite statistik som visar att Vida blivit darrigare. Skärpning, tack.

Dagens öh ..?

 • Att Jamie Carragher spelade 90 minuter är en gåta. En fullständig gåta. Vansinnestacklingen på Carrick är solklart gult kort och straff (det hade varit given frispark utanför straffområdet som Sir Alex mycket riktigt påpekade efteråt). Och att han är kvar efter att ha dragit ner Owen är ännu märkligare.
 • Att Mascherano och Lucas tilläts hålla på med sitt evinnerliga hackande och sparkande nästan hela matchen. Mascherano flåsar Vida i nacken i antalet utvisningar när de här lagen möts. Men det funkade, domaren tillät det – så då var det en gameplan som ska hyllas.
 • Soccernets Richard Jolly utnämner Carragher till matchens lirare. Joråsåatt.

* Lite plåster på såren var givetvis Fulhams och West Hams upphämtningar mot Shitty och Arse. Framförallt satt det skönt att Sparkys gäng fick en spark i rumpan. Så klart. Lite synd bara att dom har Bobby Zamora och inte någon farligare anfallare – då hade det blivit stryk för Shitty.
* Alessandro Nesta är en av de mest eleganta fotbollsbackarna på planeten. Hade inte han varit skadad så ofta hade han – inte Cannavaro – blivit utnämnd till bäst i världen. Garanterat.
* Det var lite halvhjärtat, men jag försökte i alla fall med tv-tricket. Någon minut efter Vidas röda stängde jag av. Lite glatt blev det eftersom jag slapp se Ngods 2-0. Det vill jag nog aldrig se.
* Seydou Keita gör alltså ett hattrick. Normalt. Och Barca har gjort 23 mål på åtta matcher. Ligan i Spanien är målrik och tämligen … ojämn.
* Var är Darren Fletcher när man behöver honom? Och kan inte Hargreaves bara gå in och slå frisparkarna?