Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-45:46

Tillbaka i spel efter en Englandsvistelse fortsätter Veckans United att vara bitter och tycka illa om de inkompetenta typer som i dagligt tal kallas för domare.

”If Liverpool were to call me, then I would go there and change the fact that they have not been champions for 20 years. Why not? Equally, should Manchester United ask me to take the job from Sir Alex Ferguson, I would go there and keep them in first place. That is the confidence I have in my ability and, if you don’t have this, then you are in the wrong job.”
Csaba Laszlo är manager för skotska Hearts och kan ha världens största självförtroende. Huruvida han har rätt eller inte får vi antagligen aldrig veta. Samma Laszlo var också förvånad att han inte var en kandidat till posten som ny manager för Celtic. Resten av världen tittar roat på och skakar på huvudet.

Förrförra veckans Veckans United, äldre versioner av Veckans United finns arkiverade under ”arkiv” i huvudmenyn. Nya Veckans United publiceras på måndagar eller tisdagar (när inte kolumnskaparen är för lat). (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

VECKANS SPELARE
Gabriel Obertan. United nya fransman har gjort det överraskande bra under sin första tid i United. Ja, han har sett nervös ut i de avgörande situationerna men han har visat stor potential. Hur han hade svårt att platsa i Lorient kommer jag aldrig förstå. Ett ytterligare plus är att han har ett rätt coolt namn som alla kommer att uttala på sitt eget sätt.

”As soon as I joined United I asked Ryan Giggs to speak to me if he saw me doing anything wrong in training, or had any advice to give. He has done so. I feel that I have already improved and I am more disciplined and committed.”
Gabriel Obertan vet vem han ska fråga om råd.

VECKANS TANKAR
¤ Här stod det från början tre kilometer text om hur dåliga domarna är. Jag tyckte dock att det blev för mycket för den här kolumnen och kommer istället att publicera domarkritiken senare i veckan.
¤ United gjorde en mycket bra match på Stamford Bridge. Det räckte tyvärr inte till mer än en hedersam förlust. Det stora problemet med det är inte att vi fick noll poäng utan att Chelsea fick tre poäng. Fem poäng efter med 26 matcher kvar att spela är förstås inget stort problem men växer det ytterligare så börjar det bli jobbigt.
¤ Blackburn är annars det sämsta laget jag någonsin har sett på Old Trafford. De kom till Manchester för att förlora med så lite som möjligt. De försökte inte ens spela oavgjort. T.o.m. när United ledde så maskade de. Att de inte fick storstryk beror enbart på att United spelar för att vinna med minsta möjliga ansträngning. Det är inte alltid vackert men det kan visa sig vara avgörande i slutet av säsongen.
¤ När det går dåligt för United kan vi alltid trösta oss med att det går ännu sämre för Liverpool. Förhoppningsvis får Benitez forsätta jobba för ett sämre Liverpool.
¤ Jag måste revidera min uppfattning om gruppspelet i Champions League. Det har faktiskt varit underhållande i år.
¤ Jonny Evans, vilken kille. Han inte bara sparkar Drogba hårt och fult (snyggt), han lyckas t.o.m. få Drogba varnad i situationen (vilket förstås är exakt vad den evigt äckliga Drogba förtjänar). Och Nemanja Vidic stod vid sidlinjen och skrattade. Underbart! Evans är dessutom vår bästa mittback just nu.
¤ Ryktet säger att Darren Ferguson (Sir Alex son) har fått sparken som tränare för Peterborough. Om det är sant så är det tragiskt. Ferguson tog över Posh 2007. Laget spelade då i League 2 (eller vad fan den serien nu hette det året). Resultat första säsongen? Uppflyttning till League 1. Resultat säsong två? Uppflyttning till The Championship. Och nu ska han alltså få sparken en tredjedel in på sin tredje säsong som ansvarig. Nåväl, ryktet säger att Ferguson är ett hett namn på tränarmarknaden och kanske kan han komma till en klubb med lite mer vett och respekt i klubbledningen. Andra alternativ är förstås att Ferguson redan har gjort klart med en ny klubb samt att det helt enkelt är en tidningsanka.

”You can never be shocked in football nowadays, although this was a surprise. How many games did he get? Six? They are desperate to claim a Champions League place for next season. After we beat them there was panic that they might not even qualify for a Europa League place from their Champions League group. It’s the culture of football thinking and it’s getting worse. You get very little time now as a manager or a coach. A few bad games and it doesn’t matter what you have done in the past. If you lose two or three games, then I’m afraid you’re in trouble.”
En manager har fått sparken, den här gången handlar det om Juande Ramos. Sir Alex Ferguson har som vanligt mycket positivt att säga om en sparkad kollega.

SPELADE MATCHER
Barnsley-United 0-2 (0-1) [Welbeck, Owen]
United: Foster – Neville, Brown, Evans, Fabio – Obertan, Rafael, Anderson, Welbeck (Tosic 53) – Owen (De Laet 65), Macheda
Danny Welbeck, efter en hörna från Anderson, och Michael Owen, framspelad av Anderson, gjorde målen när United vann med 2-0 i Barnsley och avancerade till nästa omgång i ligacupen. United var tämligen överlägsna tills Gary Neville blev utvisad med en halvtimme kvar att spela. Barnsley kunde sedan skapa flera riktigt bra chanser men deras avslutningar höll pinsamt dålig klass.

”I’ve just seen it here and I think he probably has followed through. He’s caught the boy, not high, but just above the ankle and I think that in the present climate the referee is probably correct.
[…]
It’s a fantastic goal, unbelievably good feet, quick and a marvellous finish. It was a great, great goal.”

Sir Alex Ferguson kritiserade inte domaren efter att United besegrat Barnsley och tyckte att Gary Neville förtjänade att bli utvisad. Fergie tyckte också att Owens mål var fantastiskt.

”I was obviously disappointed to be sent off. Did I deserve a red card? I think it should have been a yellow-and-three-quarters! I had no intent. The ball was at an awkward height and I thought their player would come in at that height with me, but he didn’t. I got the ball but it’s impossible to stop in mid-air at that speed. My biggest disappointment is that I’ve got a three-game ban because I don’t think it is warranted. The referee said in his report that I made no attempt to play the ball, which is blatantly wrong. But I won’t appeal it – there is no point in the current climate.”
Gary Neville är inte lika övertygad om att hans utvisning mot Barnsley var korrekt. Och han tycker definitivt att den avstängning han fick är för lång.

”We didn’t play as well as we could have, especially in the first half when we were average. But we’re happy to be through.
[…]
I started the recent game against Bolton, we won 2-1 and when I came off I was pleased. I thought I’d played really well but didn’t score. When I looked in the papers the next day, I was given threes and fours out of ten! Tonight I played pretty average but I’ve scored so I’ll probably get a six or a seven.”

Målskytten Michael Owen var inte lika imponerad och passade på att ge journalisterna en känga.

”Anderson said he was going to hit it to the front post so I thought I could get it. The area was free so I drifted in and got my head onto it.
[…]
It’s great to go far in the cups. I’m already looking forward to the quarter-finals. We’ll enjoy it and do our best.”

Uniteds första målskytt, Danny Welbeck, var gladare. Welbeck ser redan fram emot att få spela i nästa omgång.

United-Blackburn 2-0 (0-0) [Berbatov, Rooney]
United: van der Sar – O’Shea, Brown, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Anderson, Nani (Obertan 63) – Rooney, Berbatov (Owen 79)
United vann enkelt mot ett mycket dåligt Blackburn. Ett konstnummer av Berbatov gav United ledningen innan Rooney fastställde slutresultatet. Blackburn fick ett mål felaktigt underkänt men United seger var aldrig hotad.

”There were a lot of positives to come out of the game. I can’t believe the linesman hasn’t given our goal, it is a ridiculous decision. Niko was clearly onside by a yard. That would have meant 2-1 and we’ve got something to play for for the last few minutes. So the guys are pretty disappointed but there were a lot of positives. We wanted to go out and really compete and we did that. A couple of things didn’t go our way but besides that it was a very good game. We had to step it up and if we play like this for the rest of the season away from home the majority of the results will go our way.”
Ryan Nelson tycker att Blackburn gjorde en bra match mot United. Hur jävla dåliga är då Blackburn när de gör en dålig match?

”I was disappointed to miss my chance, but I was very fit and it all went well because we won in the end.”
Gabriel Obertan missade öppet mål i sin ligadebut för United.

”I thought he was a bit nervous when he came on. But you have to remember it’s only his second full game in eight months. You have to put his performance into perspective. But towards the end he started to settle down and do very well. Hopefully he’ll become a good addition to us.”
Sir Alex Ferguson tycker att Obertan såg nervös ut men att hans insats lovar mer i framtiden.

”It was great for him to finally play. It was disappointing for him not to take his chance but hopefully he’ll get many more here. I think he might get a little bit of stick for his miss. We can’t let him off for that!”
Michael Carrick var mer ärlig och berättar att Obertan kommer att retas i omklädningsrummet p.g.a. hans jättemiss.

United-CSKA Moskva 3-3 (1-2) [Owen, Scholes, självmål]
United: van der Sar – Neville, Brown, Evans, Fabio (Evra 59) – Valencia, Fletcher, Scholes, Nani (Rooney 58) – Owen, Macheda (Obertan 82)
Det blev 3-3 i hemmamatchen mot CSKA efter att United svarat för en imponerande upphämtning.

”I can’t believe it, I just can’t believe that one. It’s one of the worst I’ve seen in my lifetime. Unbelievable.”
Sir Alex Ferguson och en hel fotbollsvärld skakar på huvudet efter att Darren Fletcher horribelt blivit varnad för filmning.

”We were absolutely fantastic in terms of our desire to win the match and were unlucky at times in the game. Their goalkeeper made some fantastic saves, we hit the post and missed a lot of other chances. And we also had a stonewall penalty turned down. But we didn’t make it easy for ourselves and it became an uphill fight. That’s maybe not a bad thing though because it’s a reminder that when you leave yourself open in European football it can be very dangerous. Their first two goals were soft goals to lose and the third was unbelievable – a free header at the back post on a set-piece. That’s the first goal we’ve lost on a set-piece for a year; it’s a good reminder for us about how we need to defend those situations, especially as we’ll face a lot of set-pieces on Sunday at Chelsea.”
Annars var Sir Alex Ferguson nöjd med Uniteds anfallsspel men missnöjd med lagets försvarsspel.

”Gary Neville produced more crosses than the Vatican today. He was unbelievable. That was a performance where we can think that Gary is at his peak. His stats were fantastic in the second half.”
One Sir Alex Ferguson.

Chelsea-United 1-0 (0-0)
United: van der Sar – O’Shea, Brown, Evans, Evra – Valencia, Fletcher, Carrick, Anderson (Owen 84), Giggs (Obertan 84) – Rooney
United gjorde en bra match på Stamford Bridge och förtjänade minst en poäng. En serie avgörande och felaktiga domslut gick dock hemmalagets väg, varför Chelsea kunde vinna med 1-0. Bl.a. föregicks segermålet av inte en eller två utan tre felaktiga domslut.

”It was clearly not a foul. I knew at the time and I have watched it again on the replay. I back-heeled the ball and Cole just jumps up in the air and the ref gives a foul. I think we are starting to see Mr Wenger’s comments starting to influence referees which is a shame really. Now we have to raise our game and ensure these decisions are not affecting the game.”
Alla domslut verkar gå emot Darren Fletcher som ju missade årets Champions League-final p.g.a. en horribel utvisning. Fletcher skyller nu på Arsene Wenger.

”It’s very hard to take, we played really well. […] We were the better team and had more chances. We should have done better with our chances, but we definitely didn’t deserve this result and it’s tough because we go home with no points. I don’t think the referee played well and we’ve been let down by that goal. The decision to award the free kick was harsh. Then Drogba was holding me and pulling me down, obstructing me from challenging for the ball when the free kick came in the box. The ref didn’t see that either – what can we do about it?”
Wesley Brown har orange hår och tycker att domaren Martin Atkinson var usel.

”It’s very hard to take, sickening actually. […] We didn’t win today. We did play well and were by far the better team, but Chelsea have gone five points clear and if we had won we’d have gone top.

Clearly Darren has won the ball. He never touched Cole who has jumped up in the air. Then Drogba pulled Brown to the ground for the goal. The referee’s position for the free kick was absolutely ridiculous. He can’t see anything. He’s got a Chelsea player standing right in front of him and he doesn’t even move. It was a bad decision, but what can you do? There’s nothing we can do about it. You lose faith in referees sometimes, that’s the way the players are talking in the dressing room. It was a bad one.”
Sir Alex Ferguson tycker att United förtjänade tre poäng och att domaren var usel.

KOMMANDE MATCHER
2009-11-21 18.30 [PL] United-Everton (visas på Canal+ Sport 2)
2009-11-25 20.45 [CL] United-Besiktas (visas på någon av Viasats kanaler)
2009-11-28 16.00 [PL] Pompey-United (borde visas på någon av Canal+ sportkanaler)
2009-12-01 21.00 [LC] United-Spurs (borde visas på någon av Canal+ sportkanaler)

Landslagsuppehåll nu, sen Everton borta och därefter en Champions League-match med ”reservlaget” mot Besiktas. Nästa toppmatch – om ni inte vill räkna in Villa där – är inte förrän den sista januari.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ Dimitar Berbatov missade matcherna mot CSKA och Chelsea p.g.a. skada. Om inget oförutsett händer kan han spela mot Everton.
¤ Rio Ferdinand är skadad, det är oklart när han kan vara tillbaka i spel men det kan nog dröja rätt länge.
¤ Darren Fletcher är tillbaka i spel. The Guardian berättar dock att han har problem och kommer att behöva opereras förr eller senare. Skotten hoppas kunna förskjuta operationen tills säsongen är avslutad.
¤ Darron Gibson är spelklar.
¤ Owen Hargreaves tränar för fullt. Champions League-matchen mot Wolfsburg (den 8 december) nämns just nu som möjlig comeback. Vi får väl se.
¤ Park Ji-Sung är skadad, han är dock uttagen till Sydkoreas landslag och borde vara spelklar till matchen mot Everton.
¤ Danny Welbeck fick en smäll mot Barnsley. Det är oklart hur allvarligt det är.
¤ Nemanja Vidic missade ett par matcher med skada men satt på bänken mot Chelsea och är alltså spelklar.
¤ Gary Neville är avstängd tre matcher efter sin utvisning mot Barnsley. Två matcher är redan avtjänade, medan den sista matchen är mot Everton direkt efter landslagsuppehållet.
¤ Sir Alex Ferguson riskerar avstängning efter sina uttalanden om domare Alan Wiley. The Guardian berättar att FA nu formellt har anklagat Fergusons för hans kommentarer. The Telegraph berättar att Ferguson nu har erkänt sig skyldig till anklagelserna och därmed definitivt kommer att straffas. Hur hårt straffet blir bestäms efter att Ferguson har haft ett personligt möte med FA. Vi väntar alltjämt på besked.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Jimmy Andersson diskuterar Darren Fletcher i en krönika på MUSS: Kung i mittens rike.
¤ The Independent om Sir Ryan Giggs.
¤ The Times pratar med Patrice Evra om att spela med kycklingkött i skorna. Wow!
¤ Registrerade medlemmar på Manutd.com kan läsa en intervju med Gabriel Obertan. De som inte är registrerade där kan läsa samma intervju på Red News.
¤ The Guardian menar att domslut inte alltid är svartvita.
¤ The Telegraph intervjuar Michel Platini.
¤ The Scotsman intervjuar Sir Alex Ferguson.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson är ansvarig för MUSS-bloggen som uppdateras med ungefär två inlägg om dagen. Missa inte!
¤ Andy Mittens blogg på FourFourTwo är alltid läsvärd, även om den bara uppdateras en gång i veckan.

”The vibe is nice and relaxed, with a casual dress code which I like. Plenty of footballers pop in for some quality food after matches and not just United players either. The chef is as hot as mustard! I love the flattened steak if I’m having a big main or the penne pasta, which is so good it’s ridiculous.”
Siaren Rio Ferdinand recenserar sin egen Manchesterrestaurang Rosso. Och det låter ju onekligen bra. Nu är ju trovärdigheten förstås liten när han recenserar något han själv äger men vad värre är – restaurangen har inte ens öppnat än!

DIVERSE
¤ The Telegraph berättar om Csaba Laszlo som inte fick chansen att ta över Celtic och nu istället försöker lansera en kampanj som ska ge honom chansen som manager för United eller Liverpool. Eh, ambition och självförtroende är ju bra att ha men viss verklighetsförankring skadar ju inte.
¤ Sky Sports om att Sir Alex Ferguson tror att Gary Neville har en chans att komma med i Englands landslagstrupp.
¤ Spekulation i USA säger att United vidriga ägare Glazer har förlorat en stor summa pengar till nästan lika vidriga tjuven Maddof. Glazer har förvisso dementerat detta men något som Glazer säger bör man naturligtvis ta med en stor nypa salt. 10connects.com.
¤ Fabio blev varnad mot Barnsley trots att det var hans tvilling Rafael som spelade fult. United överklagade och FA rättade till det hela genom att istället ge varningen till Rafael.
¤ Sky Sports berättar att Sir Alex Ferguson vill att man ska kunna överklaga varningar.
¤ Uniteds supportrar bråkade i Barnsley och förstörde bl.a. en kiosk. Media rapporterade stort, trots att detta tyvärr händer förhållandevis ofta. Noterbart är att bara åtta personer, varav fyra var Barnsley, blev arresterade, det är inte ovanligt att med det tiodubbla. The Guardian. Samma tidning berättar också att United har för avsikt att stänga av alla supportrar som var inblandade i skadegörelsen samt att United riskerar att straffas av UEFA för att en supporter sprang in på planen i matchen mot Wolfsburg. Red News berättar att United har betalat för de skador som supportrarna orsakade.
¤ England ska spela landskamp i Qatar. Det gillar inte Sir Alex Ferguson, som däremot inte hade några problem med att United spelade träningsmatch i Saudiarabien. The Guardian.
¤ Wayne Rooney har blivit pappa. BBC berättar mer för den som är intresserad.
¤ Wayne Rooney har, enda Unitedspelare, blivit nominerad till FIFAs pris som årets fotbollsspelare i världen. M.E.N. berättar mer.
¤ The Guardian säger att Alan Wiley erbjöd att pensionera sig efter Sir Alex Fergusons kritik.
¤ Tomasz Kuszczak säger att han inte får någon hjälp av Edwin van der Sar (Sky Sports). Sir Alex Ferguson hävdar dock att detta är nonsens och att Kuszczak bara skämtade (Sky Sports).
¤ United möter Tottenham på Old Trafford i ligacupens kvartsfinal i en repris på fjolårets final. Manutd.com med hela lottningen. Matchen kommer att spelas tisdag den 1 december med avspark 21.00.
¤ United var en av endast tre klubbar som inte hade en ”poppy” på sin matchtröja i helgen. M.E.N. berättar mer.
¤ Uniteds januarimatcher mot Arsenal och Birmingham har fått nya speltider. Manutd.com.
¤ Wayne Rooney har varnats av FA för att han tyckte att Chelsea spelade med tolv spelare i matchen mot United. Rooney sa detta tyst framför tevekameran och läppläsarna agerade direkt. Sky Sports.
¤ Sir Alex Ferguson firade i veckan 23 år som Unitedmanager. Låt oss skåla för 23 år till.

”Wigan Athletic manager, Roberto Martínez, has today categorically denied making the comments about Sir Alex Ferguson that have been attributed to him in a number of media reports.”
League Managers Association. Wigans manager Roberto Martinez uppgavs ha kritiserat Sir Alex Ferguson men det hade han minsann inte gjort och ett gäng hopplösa journalister tvingades publicera en kraftig förnekelse.

”Yeah, that’s over. Nothing worried about that. Not a problem, no.”
Sir Alex Ferguson tycker att det hela var en icke-fråga.

”I accept what he said when he rang me. When I saw the papers I thought, ’Is it true or isn’t it?’ But I have to take his word for it, which I do. Welcome to the Premier League, Roberto. Keep your mouth shut in the future or make sure you remember what is going to be done in the Premier League. If they have distorted his words then that is something of a regular occurrence at this level. It’s not a real problem for me – I just think Roberto has learnt a harsh lesson about what happens in the Premier League if you start diverting away from you and your club business. You can say you can be misinterpreted, you can say you can be read wrong, but it’s a lesson that when you comment in this league on anything it can be blown out of all proportion. He’s apologised to me and I accept that apology.”
Sam Alladyce säger sig också tro på Martinez. Mellan raderna tycker jag mig tyda att Allardyce inte alls gillar det Martinez sa och att han inte alls är säker på att det hela bara var ett missförstånd.

SILLY SEASON 2009/10
¤ Peterborough United har lånat Uniteds reservlagsmålvakt Ben Amos en månad. BBC.
¤ Gillingham har lånat Febian Brandy i tre månader. Sky Sports.

Utlånade spelare
Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen
Possebon till Braga, hela säsongen
Brandy till Gillingham, till februari
Cathcart till Watford, till januari
Cleverley till Watford, till januari
Simpson till Newcastle, till januari
Diouf till Molde, till nyår
Ljajic till Partizan, till nyår
Gray till Plymouth, till december
Heaton till QPR, till november
Amos till Peterborough, till november

”Ben [Foster] will not be allowed out on loan in January. No way.”
Sir Alex Ferguson fortsätter att stötta Ben Foster. I alla fall offentligt.

Rykten
¤ Valencias David Villa och David Silva är den här veckans hetaste rykte efter att Valencia bekräftat de kan tvingas sälja den duktiga duon för att lösa sina finansiella problem. Frågan är om United har råd och om spanjorerna vill spela fotboll i England. Sky Sports berättar mer. Villa har enligt Mirror Football sparkat sin tränare, vilket tydligen ska öka Uniteds chanser att värva honom. Mirror Football säger vidare att även Chelsea vill ha Villa men att Villa hellre vill gå till United. Chelsea får köpa spelare i januari men om de inte lyckas med sin överklagan kommer de sedan att drabbas av köpförbud i två transferfönster, varför det förefaller vara mycket troligt att de plockar fram den stora plånboken i januari.
¤ Mirror Football påstår att Owen Hargreaves kommer att erbjudas ett ”pay-as-you-play-kontrakt”.
¤ Annars handlar det förstås mycket om CSKAs målvakt Igor Akinfeev som gjorde en mycket bra match mot United. Enligt The Telegraph har Sir Alex Ferguson sagt att United inte är intresserade av att värva ryssen. Daily Mail hävdar dock att United redan har inlett förhandlingar med ryssen.
¤ Mirror Football berättar att United och elva andra Premier League-klubbar kollar på QPRs 14-årige underbarn Raheem Sterling.
¤ Mirror Football säger att United vill värva Benficas argentinare Angel Di Maria.
¤ Mirror Football säger att Watford vill fortsätta låna Tom Cleverley, som enligt rapporterna har gjort succé i Watford, när hans ordinarie låneavtal löper ut efter nyår. Noterbart är att inget nämns om Craig Cathcart som också spelar i Watford för tillfället.

”Every day there’s a story linking Maicon to a different club. First it was Real Madrid, then Manchester United and now city. I think Maicon has already reiterated his wish to remain at Inter. If the likes of Real or United knock on the door then you consider the eventual offers. But we are talking about a top player who is fighting for the league title, the Champions League, the best player in his role, what would he be doing at city? I think it would be unthinkable, let’s not joke about it.”
Ja, vad skulle Maicon göra i city? Det är så skrattretande att det inte ens är värt att skämta om. Maicons agent Antonio Caliendo vet att city är en låtsasklubb.

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
United-Liverpool 1-1 (0-1), United förlorade 4-2 på straffar. [Tosic] (Manutd.com)
United: Zieler – R Brown (Macheda 65), De Laet, Gill, Dudgeon – Stewart, Hewson (Tosic 58), C Evans, Norwood (James 58), King – Brandy
United är utslagna ur Lancashire Senior Cup efter att ha förlorat på straffar mot Liverpool. United blev, föga förvånande, rånade på en straff under ordinarie speltid.

city-United 1-0 (1-0) (Manutd.com)
United: Zieler – De Laet, C Evans, Gill, Dudgeon – Stewart, James, Norwood, Eikrem, Tosic – King

Juniorlagsmatcher
United-Bolton 5-1 (1-0) [W Keane, Morrison, Tunnicliffe, Cole, Pogba] (Manutd.com)
United: Devlin – Massacci, Fornasier, Thorpe, Fryers – Petrucci (Cole 69), Tunnicliffe, Pogba, Ajose (McGinty 84) – W Keane, Cofie (Morrison 46)

Övrigt
¤ United.no berättar att Magnus Eikrem har blivit uttagen till det norska U21-landslaget för första gången.
¤ United Youth berättar att Will Keane, Tom Thorpe och Sam Johnstone var med i det engelska U17-landslag som vann tre matcher av tre i den första kvalomgången till U17-EM.
¤ United.no sammanfattar de utlånade spelarnas prestationer.
¤ Tom Cleverley har gjort succé i Watford och hoppas nu att han ska få chansen i United. Sky Sports.

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Det har knappast undgått någon men Henrik Larsson har avslutat sin fotbollskarriär.
¤ Mirror Football påstår att Darren Ferguson har fått sparken som manager för Peterborugh United.

”As soon as I did my injury I knew that. I spoke to Alex Ferguson and we both knew that it would be so difficult to play at that standard, week in week out. I am an honest person, I know that I’m not as good as I was. I don’t play as freely but I’m lucky to still be playing. I love playing in this position and could still do it in the Premier League.”
Alan Smith om den skada han fick mot Liverpool och sin fortsatta karriär.

VECKANS FRÅGA
Den här veckan undrar vi om det var rätt eller fel att United valde att inte ha en ”poppy” på sin matchtröja mot Chelsea.

Förra veckan (eller rättare sagt för två veckor sedan) ville vi veta vad läsarna tyckte om domare Andre Marriners insats mot United. De 89 röstande konstaterade att Marriners insats var undermålig. ”Respekt? Fuck that. Han var usel. Usel.” vann med 29% av rösterna, medan Fergies klassiska citat: ”I can understand why clubs come away from Anfield choking on their own vomit and biting their tongues knowing they have been done by the referee,” bara mäktade med en andraplats. 26% undrade varför domaren inte hade samma färg på sin tröja som de andra Liverpoolspelarna. Samtliga dessa röstande konstaterade att det inte var domarens fel att United förlorade. 19% ville dock skylla förlusten på domaren medan 10% tyckte att det var den sämsta domarinsatsen någonsin även om det inte var domarens fel att vi förlorade. Mest anmärkningsvärt är ändå att ingen (0%) tyckte att Marriners insats var godkänd eller bättre. Massan har talat, Marriner var kass.

”Nothing would give me greater pleasure. I would be dead chuffed if [Wayne Rooney beat my England goal record]. I think he is a terrific player, inspirational, and people like him. As along as he doesn’t get suspended for arguing with referees or doing something daft on the pitch – he is learning rapidly and doing less and less of that.”
Sir Bobby Charlton vill inte behålla sitt rekord som mesta målgörare i det engelska landslaget.

VÄRVARTÄVLING
MUSS tycker att det är för få svenska medlemmar i den Skandinaviska supporterklubben och ordnar därför en värvartävling. Värvare kan vinna en MUSS-resa till Manchester eller fina MUSS-souvenirer. Läs mer.

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

VIDEO

Barnsley-United 0-2, höjdpunkter:

United-Blackburn 2-0, höjdpunkter:

United-CSKA 3-3, höjdpunkter:

Chelsea-United 1-0, höjdpunkter:

Sir Alex Ferguson efter United-CSKA:

Sir Alex Ferguson efter Chelsea-United:

Henrik Larsson tackades på storbildsteve, en rad fotbollsprofiler – däribland den absolut största, Sir Alex Ferguson – talade:

THAT’S IT
Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.