Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Funderingar

* Varför får inte Zoran Tosic chansen ens på bänken i United? Varför köper Ferguson en spelare för uppemot 100 miljoner för att knappt nämna honom vid namn? Får han inga frågor om Tosics situation heller? Den här frågan har jag tjatat om länge. Den är fortfarande anmärkningsvärt obesvarad.
*Ruud van Nistelrooy får inte gå till Fenerbahce. Inte till Liverpool heller. Den störste målskytt United haft under min livstid måste få ett värdigt avslut på karriären.
* Ferguson är i vanlig ordning arg. (kolar han på en presskonferens vore det tråkigt, det är bättre om han får göra det när han firar en buckla i stället) Den här gången är det media (åh fan!) som får en släng av sleven eftersom dom kritiserat hans ungdomar. Men jag håller med Alex här. Wenger får ofta positiv kritik för att hans tonåringar vinner tredje och fjärde omgången i ligacupen enkelt, medan Ferguson ofta får höra att hans småkillar inte är på samma nivå alls. När vann Wenger någonting senast? Och var är Chelseas ungdomar? Och Liverpools? När tog Chelsea och Arsenal fram en egen ordinarie A-lagsspelare senast? Terry och Carragher? Det är ju skamligt. Vi har ju inte heller lyckats superbra de senaste fyra-fem åren men kan ändå stoltsera med åtminstone Jonny Evans.
* Men det här snacket är lite otäckt från Alex: ”That same journalist will be wanting articles off them when they’re stars,” he said. ”What an idiot! He’ll be going cap in hand to them, begging them for interviews in a few years, mark my words on that. And they’ll be so hypocritical: ’I always said you were going to be a great player’. Vad är det för journalister som drar till med den meningen? Är det inte det MUTV är till för? Och är Alex verkligen överhuvudtaget bättre när han kallar en journalist ”idiot”? Han hivade ju en jättebumling i stenhuset för ett tag sedan också när han påstod att media bara gillade att förnedra andra personer nuförtiden. Sa han som sågade Alan Wiley jäms med fotknölarna i tv inför miljoner tittare.
* Chelsea kommer alltså att förlora Drogba, Essien, Mikel och Kalou till Afrika i en månad. 10-31 januari avgörs afrikanska mästerskapen och Elfenbenskusten, Nigeria och Ghana lär vara med ett tag i den turneringen. Som tur är för Chelski har dom inte särskilt tuffa matcher i januari: Hull (borta), Sunderland (hemma), Birmingham (h) och Burnley (b). En slump? Hade dom fått februarimatcherna i stället (Arsenal, Everton, Man City, Wolves) hade det varit mer plågsamt. Nu kommer det inte att märkas någon jätteskillnad när afrikanerna åker till Angola. Tyvärr.
* I januari sticker inga lirare från OT till Angola sedan Manucho for till Valladolid och visade varför han inte platsar i United. I stället kommer Adem Ljajic till Old Trafford. Oddsen på att han får lira i ligan i vår? 30 gånger pengarna? Samtidigt kommer även Mame Biram Diouf från Molde. Oddsen där då? 1000 gånger? Men vem vet, ingen hade väl räknat med att Ole Gunnar skulle komma in och göra braksuccé direkt. Och det är alltid roligt att Fergie köper någon som Wenger varit och ”snuset på”.