Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sluta såga!

Var jag än läser så sågar de engelska krönikörerna valet av Ryan Giggs som Årets idrottspersonlighet i BBC. The Times Giles Smith skriver bittert att ingen tittar på det längre, Evening Telegraphs Alan Swann säger att Giggs inte ens är bäst i laget och i Scotsman ifrågasätter Stuart Bathgate varför Formel 1 förlorat sin dragningskraft.
Jenson Button, F1-världsmästare, var förstås stor favorit att vinna priset.
Men i mina ögon är Button lika mycket idrottsstjärna som en travkusk. Eller nästan mindre. Bilarna styr sig nästan själva nuförtiden och har man tillräckligt stor dödslängtan och kan ta kurvorna i 300 knyck blir man bra i en F1-bil.
Giggs är en stor idrottsman. Han springer för egen maskin.
Så sluta klaga och inse att Giggs är ytterst förtjänt av detta. Britterna bör vara tacksamma i stället. Samma tidningar som kritiserar Ferguson för att han klagar på domarna efter matchen har mage att klaga på folket som röstar.
Idiotiskt.
* Match på OT i kväll och jag är inte ens säker på seger hemma mot Wolves. Det är förstås precis rätt lag att möta, som Mick McCarthy påpekat, i det här läget. Efter en hemmatorsk mot Villa ska Wolves egentligen bara krossas. Men som sagt, det är inte alls säkert. Jag hoppas verkligen att Rafael är spelklar så att Fletcher kan flytta upp på mitten. Tyvärr tror jag att Fletcher inte ens får spela om Rafael är tillbaka.
* Och så alla Berbahatare: Han håller med själv om att han inte varit tillräckligt bra. “The fans have probably seen glimpses of my best goals, passes and games,” he said. “I know you need to show that all the time and that’s my main goal – in every game to show my best.”
Spelar han inte från start i kväll så äter jag mina byxor till middag i morgon.