Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tack och bye, Gary

Gary Alexander Neville gör sannolikt – och förhoppningsvis – sin sista vårsäsong i Manchester United. Han har aldrig varit densamme efter skadan Gary Speed åsamkade honom i mars 2007 och som sannolikt tog bort två av Garys bästa år i karriären. Det är mycket nostalgi och lite eufori när vi ser GNellvilles namn i startelvan. Vi minns gärna hans samarbete med Becks på högerkanten – vi minns inte gärna hans på sin höjd mediokra insatser de senaste säsongerna.
Neville var trots sin begränsade talang Englands bäste högerback i många år. Och än i dag finns det konstigt nog inte många som är bättre.
Det måste kännas mycket egendomligt att sluta efter 18 år i en klubb som United. Speciellt när man är en supporter sedan barnsben (och har en pappa som heter Neville Neville).
Becks drog först, sen Butt och för fem år sedan stack Neville Nevilles yngste grabb till Everton. Gary har dock härdat ut och har varit ordinarie högerback största delen av de senaste 16 åren i världens mest berömda fotbollsklubb.
Å andra sidan är det bara Scholes och Giggs kvar när Neville hänger upp skorna. Men Scholes skulle faktiskt kunna lägga av också i sommar. Känner han att han inte håller tror jag inte att han har några problem med det. Å andra sidan har jag svårt att se vad han ska pyssla med efter karriären. Det är ingen tränartyp direkt.
Fergie om kaptenen:
”He never had the talent of Ryan Giggs or Paul Scholes but he had determination to make sure he was always in the team.”