Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester is red

Vilken andra halvlek!
Fantastiskt!
Förra vändan var det Chelsea som skulle bli störst i världen – nu är det City. Det roliga är att Ferguson struntar i det. Inte helt – han gör som i dag och sätter in lite tyngre grabbar i en CC-semi – men han gör det med en axelryckning och låter sitt lag fortsätta vara bäst. Inte lika lätt som tidigare, men med en dåres envishet lyckas han oftast.
Och trots att den envise typen som bossar i hemmabåset fortsatte med Rooney som ensam spets lyckades United göra tre mål mot ett italienskt spelande City. Mycket beroende på en starkare inställning, ett tröttare City och en högre utgångspress. Dessutom kom Carrick, som spelade någon slags släpande central anfallare, med mer och kan stoltsera med 1+1 i dag trots sin miserabla första halvlek.
Bäst:

  • Rooneys 3-1-mål! Skuttade omkring här i glädjeyra som om vi vunnit en semi i CL och inte CC.
  • Nani fortsätter att leverera. Min fru jämförde hans förvandling med att springa in i en stjärna i gamla Super Mario Bros och bli oförstörbar. Åt det hållet är det – det är en mogen kille och den kroppen nuförtiden. Men han har underpresterat i flera år så det krävs att han överpresterar i 10-15 matcher till innan jag ångrar allt och säger att det är Unitedklass över pojken.
  • Fletcher var lika hetsigt skön som han var innan han blev back . Han är så härlig att se när han kör sin snurr efter att ha fått ett domslut emot sig. Ofta har han en poäng också.
  • Rafaels dissningar av Bellamy. Bellamy försökte hela tiden snacka med honom, klappade honom lite styvfaderligt på hjässan och hetsade när han hade sparkat ner honom. Rafael ignorerade det.
  • Edwin. Det känns verkligen skönt att ha honom igen. En helt annan aura kring sig än PIG.

Sämst:

  • Men Rafa hade det svårt mot Bellamy. Jag har aldrig sett Bellamy som en vänsterspringare tidigare, men han passar lysande som det.
  • Idioten/-rna som kastade saker mot Bellamy borde piskas i paus på innerplanen vid nästa hemmamatch.
  • Scholes tackling på SWP.
  • Hörnorna. Än en gång känns vi helt ofarliga vid hörnor. Snittet måste ligga på ett mål per 200:e hörna, typ.
  • Den lille iq-befriade anfallaren i blått fick göra i mål. Svårt att försvara sig emot också, jag lastar inte Rio för det.

* ”The days for Ryan at nearly 35 years of age to tramp up and down the touchline are gone. He can maybe do it the odd time but I think that’s beyond him now.”
Så sa Sir Alex i september 2008. Fast forward till 2010 och Ryan används ofta som vänsterytter. I går hade han det ganska tufft mot en av de mer läskiga figurerna i engelsk fotboll. Richards må vara typ 21 men han ser otroligt nog ut att ha styrketränat lika länge.