Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Make or break på söndag

Vi spöade Arsenal i höstas – med lite flyt vill jag minnas. Inte många trodde på dom som mästare sen. Och så blev van Persie långtidsskadad och jag avskrev dom också.
Då började dom sin streak och nu står det mellan Chelsea, Arsenal och United om titeln. Arsenal har en oerhört tung period framför sig. Kolla bara:

Sun 31st 16:00Premier LeagueArsenalvsMan UtdExpected to be shown on Sky Sports 1 and Sky Sports HD1PreviewSky Bet logo
FEBRUARY 10
Sun 7th 16:00Premier LeagueChelseavsArsenal
Wed 10th 19:45Premier LeagueArsenalvsLiverpool
Wed 17th 19:45Champions LeagueFC PortovsArsenal

Fixar dom vinster i hemmamatcherna och kryss mot ryssarna så är dom kanske favorit att vinna ligan. Det vore kanske inte sensationellt, men samtidigt är kanske överraskande lite för milt. Jag trodde att Arshavin skulle ta dom långt, men det är ligans överlägset bäste mittfältare som fixat Arsenals framgångar. Fabregas har varit helt magnifik och Rooney får ligga i om han ska bli Årets spelare.
Får Fletcher grepp på Fabregas i morgon vinner United – eller fixar åtminstone kryss. Får han inte det talar mycket för att det blir stryk. Men det är värre för Arsenal att förlora, United har ett schysstare program kvar.
* John Terry är utan tvekan dagens snackis i England. Inte bara det att han varit otrogen utan han var det med en lagkamrats tjej. Det är inte riktigt okej om inte grabbarna är swingers och alla är med på det. Men så verkar det inte ha varit här. He is a big man, JT.
* Anderson sägs ha varit försvunnen en vända i veckan eftersom han inte gillade att Ferguson petade honom. Det finns alltid åtminstone en gnutta sanning när flera medier rapporterar samma sak. Det har skrivits om utlåning till Lyon, till Gremio och till och med försäljning.
Jag har ända sedan han kom försvarat Anderson och trott att han är en oslipad diamant. Det tror jag fortfarande. Men han verkar inte riktigt ha huvudet med. Då spelar det ingen roll hur stor talang man är.
* Det ska väl mycket till för att Gentlemannen Gianfranco ska gå ut och såga en spelare på det här sättet. Gudjohnsen kan känna sig utvald på fel sätt. Och vad ska han till Spurs och göra? Dom är väl inte av med Pavlyuchenko – eller ska Gud spela offensiv mittfältare i stället för Modric? Var passar han in?