Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vem saknar Snorungen?

Säsongens mest tillfredsställande vecka har bara timmar kvar.
Vilken magisk insats på Emirates! Den toppade nästan Rooneys nick i fejjan på araberna i onsdags. Svårt att välja vilken vinst man skulle ha klarat sig utan.
Bäst i dag:

 • Wayne Rooney var titanisk. Det känns helt konstigt att han ibland ser isolerad och hjälplös ut som ensam anfallare när han bjuder på en sån här insats. Instruktionsvideo till alla som ska spela mol allena på topp.
 • Ronaldos Nanis show som gav oss ledningen. Jag hade inte stor bild på min stream (tack för tipsen!) så jag fick inte riktigt se hur snyggt det var förrän i kvällens sportsändningar. Han var fantastisk i första halvlek (i andra var han inte med så mycket alls) och det verkar som om någon ställt en väska med självförtroende och färdigheter i hans skåp på Carrington.
 • Evans. Gjorde självmål och bjöd på en hörna, men annars var han bäste back. Läste spelet åt både sig själv och Brown.
 • Park! Underbart att Clichy lät Almunia få Park för sig själv medan han hängde på andra sidan straffområdet. Amatör.
 • 2-0-målet. Påminde dels om Ronaldos i CL-semin förra året och dels mot Ronaldo-Rooney mot Bolton för några år sedan. Klassisk Unitedstil med kobrasnabba kontringar. Gudomligt.

Sämst? Nej, mindre bra:

 • Att vi släppte in ett mål.
 • Var är Anderson?
 • Vidic? ”Setback på träning”?
 • Song kom till väldigt många lägen och med en bättre bakgrund som målskytt hade vi legat lite mer risigt till tidigare under matchen.

Annars?

 • En som inte jublar innerst inne över Rooneys senaste ensam-på-topp-bragder är 29-åringen från Bulgarien. Han inser att han inte får spela från start i de allra största bortamatcherna och frågan är vad han tycker om det. Jag skulle inte ha gillat det.
 • Arsenal har ju en chans till att hänga med i toppen. Vinst på Stamford Bridge och det är tre hästar med igen. Jag tror att dom kan fixa det, förutsatt att Denilson antingen petas eller skärper till sig. Fast egentligen går det inte att vinna ligan med en målvakt som Almunia. Det vore som om United skulle ha typ Ben Foster. Var är han förresten?