Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Elm!

David Elm slog till och gjorde det ingen räknat med att han skulle göra: Mål i PL.
Skickligt, javisst, men att få superhybris som Sportbladet är väl lite överdrivet. Mål hemma mot Burnley är väl snarare regel än undantag om man spelar som anfallare i ett PL-lag. Hela Europa jagar Elm? Milan?! Barcelona?! Bayern München?! Bordeaux?!
Tillåt mig att tvivla.
Jag tror inte att Elm gör ett enda mål till i PL i sin karriär. Men det gör absolut ingenting om jag har fel. Som sina bröder ger han ett ytterst sympatiskt och jordnära intryck.
* Vilket köp är sämst: Robinho till Shitty eller Sheva till Chelski? Jag lägger nog min röst på Sheva än så länge. Det beror lite på hur mycket stålar Shitty får ut när Robinho säljs.
Mest överraskande att ha misslyckats? Samma där. Jag trodde stenhårt på Shevchenko i PL. Hade fysiken och målsinnet för att vinna skytteligan, men blev faktiskt ett större fiasko i England än sin gamle vapendragare i Kiev, Sergei Rebrov.
Obegripligt.
Lika obegripligt som att engelsmännen ständigt dissar Zlatan för att han inte gjorde mål på Liverpool i CL.
* I kväll får vi se hur Aston Villa har tänkt att fotboll ska spelas. På hemmaplan kan dom inte varit lika tillknäppta som på OT även om jag minns förra säsongens skitmatch på Villa Park med skräck. Så tråkigt får det inte bli och så tråkigt tror jag inte att det blir heller. O’Neill måste vinna för att hänga med i CL-striden och Fergie måste alltid vinna.
* Såg lite av dels Shitty-Bolton och dels Pompey-Sunderland. Mancini hade om inte tur så i alla fall lite matjord i kostymbyxorna, det har de blå haft många gånger den här säsongen. Förvånansvärt ofta har dom vunnit utan att spela bra och det ska ju lag som aspirerar stort göra. Sen gör det inte ont att se Bolton misslyckas även om det var mot fel lag.
Portsmouth hade otur. Jag trodde på seger och med mer matjord i stället för thaimassagekvitton hade Grant fixat det. Han skulle i så fall ha en anfallare med bättre målsnitt än Piquionne. Han får Andy Cole att framstå som effektiv.
* Ryktena om Fabregas är nästan lika intensiva som dem om Snorungen för ett par år sedan och det är nästan lika oundvikligt att Cesc en dag återvänder till Spanien. Men blir Barca verkligen bättre med Cesc? Det finns ju redan ett original där i form av Xavi.