Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

van der Sar kvar

Det är väldigt lätt att titta på åldern – jag undrar om det kan vara en kvarleva från alla år man spelat Championship/Football Manager – på spelarna och tänka att ”nej, nu är han 35, nu måste vi ha en ny, yngre spelare”. Edwin van der Sar blir 40 år i oktober när han är inne på sin sjätte säsong i United.
Men är man gammal nog är man bra nog eller vad det heter.
För nu har han bestämt sig att stanna. News of the World avslöjar det i dag och även om dom brukar vara tveksamma så tvivlar jag på att dom vågar hitta på citat från Edwin.
Det leder till följande:

  1. Ben Foster försvinner.
  2. Tomasz Kuszczak stannar.
  3. United köper inte en ny keeper i sommar.

Jag gillar det. Jag gillar Edwins målvaktsstil. Det är otroligt skönt och knäckande för motståndarna att ha en sweeper att passa när det går trögt med uppspelen. Lite som Den Hjärndöde fast med hjärna.
* Fascinerande att Jack Rodwell blev Man of the Match.