Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Makten och härligheten

Vilken magnifik uppvisning!
När United åkte ur CL mot Milan för några år sedan hyllade en enig presskår milaneserna för deras förmåga att hålla liv i falnande stjärnor.
När United nu mosar Milan är presskåren lika enig om att det var framtidens stjärna som sänkte gamlingarna Beckham, Pirlo, Seedorf och kompani.
Bäst på OT:

  • Maktdemonstrationen. Som Alex sa på frågan efteråt vilket lag han ville möta i kvarten: ”With that kind of team I’ve got it doesn’t matter who we play”.
  • Nanis framspelning till 2-0. Det är förstås en stor del Waynes förtjänst att sticka i rätt läge – men vid samma tidpunkt förra säsongen hade den passningen gått ut till inspark.
  • Wayne.
  • Park. Visserligen har jag inte sett Pirlos storhet när han var som bäst – men i går fick han inte ens chansen att visa vad han kan i dag. Koreanen visade att det var rätt att ta med honom i stället för Berba.
  • Rio-Vida. Inga problem alls med två – med toppeuropeiska mått mätt – mediokra anfallare i Huntelaar och Borriello. Mer på Evras kant som Milan skapade lite.
  • Hyllningarna till Beckham. Stiligt. Tveksamt om sångerna ”There’s only one David Beckham” och ”Fergie sign him up” hade kommit vid 0-2 dock. Snyggt av Leonardo och slänga in honom – snyggt av Becks att vara lagets bäste.
  • Glazyrgubbarna på plats – då visade Unitedfansen sin starkaste demonstration av avsky mot dom. Way to go!

Inte bäst:

* Någon mer än jag som blir irriterad på Niklas Holmgrens överdrivna inlevelse numera? Han var eld och lågor i Canal Plus men har tagit det en nivå till i Viasat. Det låter som att han ska nå extas varje gång någon skjuter från 40 meter. Däremot gillar jag skarpt att Glenn Strömberg säger ”Manchester” i stället för ”United” eller ”Manchester United”. I fejset på Garry Cook och oljegubbarna.
Om dom nu ser på Viasat.
* Ronaldo – a.k.a Snorungen – kan inte fatta någonting. Herregud, vilket dunderfiasko den där föreningen är i Europa nuförtiden. Det går inte att skylla på att Pellegrini inte haft tid – Real leder ju ligan och värvningarna är erfarna CL-spelare.
Real är en klubb som kan sparka chilenaren även om han vinner ligan.
* Var var Ronaldinho i går?