Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ligaspurten

Åtta ligamatcher kvar. Fyra hemma – fyra borta.
Vinner vi rubbet vinner vi ligan. Inga konstigheter.
Liverpool hemma i morgon.
Förlust här är lika illa för Liverpool som för United. Torskar dom ska det mycket till om inte några andra tar fjärdeplatsen och då får Torres och Insua sparka boll i Europa League nästa år också. Finns ingen större morot än revansch för förra årets största fiasko – till råga på allt samma dag som Rio d.y föddes! Måste rättas till!
Bolton borta 27 mars.
Tyvärr ser dönickarna i Bolton ut att klara sig kvar i år igen. Samtidigt är det bra för United eftersom Bolton inte är riktigt piskat att vinna här. 1-0-vinstläge.
Chelsea hemma 3 april.
Lär knappast avgöra ligan – däremot får vinnaren en enorm skjuts självförtroende. Vi har 3-0 och 2-0 de senaste två säsongerna på Old Trafford och bör vinna här också med hela spelare.
Blackburn borta 11 april.
Blackburn, liksom Bolton, ligger i ingemansland och ska inte ha någonting att sätta emot. Och i skarpt läge i mitten av april brukar inte United fallera.
City borta 17 april.
Det här är nyckelmatchen nummer ett. Har United skött sig fram tills nu blir det här sanningens ögonblick. Tre poäng mot the noisy neighbour och ligan är i hamn. Men det här är den absolut svåraste matchen i avslutningen och det skulle inte förvåna mig om City får revansch och den sydamerikanske killen med den begränsade kapaciteten (han är i farten igen) utanför fotbollsplanen avgör på stopptid.
Tottenham hemma 25 april.
Spurs slåss sannolikt fortfarande om fjärdeplatsen med eller utan Lennon och Defoe. Hemma ska vi vinna. Hargreaves-läge.
Sunderland borta 1 maj.
Ännu ett lag som troligen inte har någonting att spela för. Visst, det är kul att förstöra för andra, men tar vi inte tre poäng här är vi inte värdiga ligavinnare.
Stoke hemma 9 maj.
… och så får Gary lyfta bucklan för en sista gång. Så enkelt kan det vara.