Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Messi bäst?

Messi kör uppvisning efter uppvisning, klappar Zlatan på huvudet och låter honom av ren sympati ta en straff. Lite lagom nedlåtande.
Det snackas om att grabben kan vara tidernas bäste spelare och i Maradonaklass och det är svårt att säga emot när man ser honom. Han går definitivt in på topp 5 av de bästa anfallare/släpande anfallare jag sett i mitt liv.
Här är förresten topp 5:

  1. Ronaldo. När han var som bäst – i Barcelona – var han helt ostoppbar. Han hade bara sprungit rakt igenom Rio och Vida. En magisk anfallare som utan tvekan skulle ha setts som den störste någonsin om huvudet och kroppen hade hållit fem år till.
  2. Maradona. Minns VM 1986 – minns Maradona (och danskarnas slakt av Uruguay). Tveksamt om det någonsin händer att en spelare leder sitt lag först till VM-guld och sedan till VM-final fyra år senare.
  3. Cristiano Ronaldo. Urkraften när han sätter fart med eller utan boll är sagolik att skåda. Saknar ingenting (förutom självdistans) och utvecklas han i liknande tempo som han gjort de senaste åren får Messi det svettigt att bli tidernas främste.
  4. Leo Messi. Han ser inte mycket ut för världen, men när han är i slag är han bäst. Av. Alla. Har dock inte förrän nu börjat tokleverera match efter match. När United mötte Barca 08 var han ganska enkelt att ta hand om. Har inte levererat i landslaget heller. Måste vinna VM för att ha en chans att gå om Hand of God-knarkaren.
  5. Zinedine Zidane. Den bäste innermittfältare jag sett röra en boll de senaste 15 åren. Kolla in filmen och njut. En mästare.

Bubblare: Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy, George Weah, Andrei Shevchenko, Eric Cantona, Roberto Baggio.