Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vila i Bolton

Bolton borta på söndag är alltid en jobbig match på förhand. Främst för att jag ogillar Bolton skarpt och ser ett poängtapp där som en skymf mot fotbollen.
Nu lutar en del åt att några killar får vila inför Münchenresan på måndag. Rooney spelar knappast – inte heller Fletcher. Samtidigt betyder det att Berba, Scholes och Giggs får spela från start och det räknas inte som några större försvagningar när det vankas match mot Johan Elmander, Jack Wilshere och Jussi Jäskäläinen.
Mittbackarna behöver dock inte vila. Snarare tvärtom. Men ändå kan Fergie nog skona Rio d.ä från att belasta ryggen i helgen och köra Evans bredvid Vidic.
* Bobby Charlton gjorde 249 mål för United. Wayne Rooney har gjort 130. Kan han gå om?
Ja, varför inte. Han har satt sina 130 på snart sex säsonger och gör han sex till i samma tempo är det inga problem. Grabben är då 31 och i sina bästa år. Gör han det går han sannolikt om Charlton även i rankingen över Uniteds största spelare genom tiderna.
Men Giggs går han aldrig om i status eller titlar.
Det kan jag lova.
* Högst målsnitt av våra största anfallare?
Tommy Taylor och – Ruud van Nistelrooy. De snittade 0,69 och 0,68 per match. Det blir omöjligt för Rooney att toppa – i dag är han på 0,47.
* Vem kommer först till 150 – Scholes (148) eller Rooney (130)?
Jag tippar på Rooney.
* Det har kommit ett rykte de senaste dagarna som är så sannolikt att jag nästan tror att affären är klar. David Villa till United!
Troligt. Troligt. Troligt. Troligt.
När inte ens 400-miljonersmannen från Blagoevgrad får spela i de stora matcherna tror jag säkert att Ferguson vill köpa en kille till för samma summa – eller högre – och sätta på bänken. Det vore riktigt logiskt.