Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Därför är United utslaget

 1. Beslutet att inte ta av Rooney efter drygt 20 minuter när han fick sin andra fotstukning. Han gjorde absolut ingenting av nytta efter det. Ändå spelade han i över en halvtimme till. Helt galet.
 2. Michael Carrick var genomusel. Han var lika vek i överkroppstacklingar som han alltid är och bjöd Olic på 1-3-målet, missade ett bra läge att göra 4-1 och stod och sov och blev av med bollen och så small det ett par minuter senare.
 3. Rafaels orutin kombinerat med att han antingen är en usel lyssnare eller inte får rätt instruktioner. Två fullständigt idiotiska gula kort. Det på Ribéry var inte lika galet, men nästan. Han är fenomenal på att vinna bollen när han går upp i rygg. Han är också fenomenal på att inte inse att han är överspelad.
 4. Ferguson – som indirekt är skyldig till ovanstående – valde också att inte ta in någon ny mittfältare i mitten av andra. Jag satt och väntade och väntade på att Gibson eller Carrick skulle ryka för till exempel Giggs för att få friska ben och lite mer stabilitet. Icke.
 5. Bayern har haft ofantlig tur i både åttondel och kvart. I första matchen mot Fiorentina fick man straff strax innan paus och i slutminuten gjorde Klose ett offsidemål. Mot United blev Rooney skadad samtidigt som Olic satte 2-1 på tilläggstid i München och på OT satte Olic 1-3 i slutet av första halvlek och i början av andra åkte Rafael ut. Båda gångerna har Bayern gått vidare på samma sätt: 2-1 och 2-3 = 4-4 och fler bortamål. Marginaler.

Det här ger vibbar av Leverkusenförlusten i början av millenniet och även Borussia på 90-talet. Vi ska egentligen inte förlora mot Bayern. Det går inte heller att skylla på tilläggsminuten i München där Rooney gick sönder och Olic (fantastiskt duktig!) satte 2-1. United gör 3-0 och spelar brallorna av tyskarna i 41 minuter. Sen tror jag att det handlade en hel del om underskattning.
Och sen kom mörkret. Det här var en av de tyngsta segrar jag upplevt på länge.
Det här hämtar sig inte United ifrån. Jag blir mycket förvånad om det blir ligaguld. Mycket.
Annars:

 • Ribéry är en osympatisk figur. Han fick med sig en hel del ytterst osympatiska lagkamrater som tvingade italienaren att skicka ut Rafael. Han ångrade sig, men dom osympatiska figurerna i laget från Tyskland fick honom att ändra sig igen.
 • Ett mittbackspar med van Buyten och Demichelis och en vänsterback som Badstuber ska alltså spela CL-semi, sannolikt till och med final. Det är inte klokt.
 • Inte ett enda engelskt lag i semifinal. Skapligt konstigt.
 • United hade TRE bra lägen att göra 4-1. Först Nani (bra räddning), sen Carrick (uselt avslut) och till sist Gibson (värdelöst avslut).
 • Det är lätt att glömma hur bra United var först 40. Och det är ingenting som vi behöver minnas heller. För det är helt och hållet skit samma. I alla fall just nu.
 • Nani gjorde två snygga mål. Tyvärr också lätt att glömma (Gibsons var fult).
 • Ingen nämnde överhuvudtaget – vad jag läste eller hörde – att Michael Owen är skadad.
 • Valencia var lika bra i dag som han var dålig senast.
 • Fergie om utvisningen: ”Young boy, inexperience, but they got him sent off. They all rushed towards the referee. Typical Germans. You can’t dispute that.”

Till sist: Det här hade United aldrig tappat under ledning av en viss Roy Maurice Keane.