Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spurs är och förblir Spurs

Det skulle irritera mig något alldeles överjävligt mycket om nu Chelsea vinner ligan – vilket jag fortfarande utgår ifrån – på målskillnad.
I och med Lampards mål är ryssarna tre mål bättre än United. Det borde i stället ha varit tvärtom. Herregud, hur många lägen kan man missa?! Pavlyuchenko behöver fler chanser på en match än Andy Cole på en säsong för att hitta rätt.
Men glöm det, Spurs vann och United är nu en poäng (1,5 om vi räknar målskillnad) efter Chelsea med tre matcher kvar. Vi är plötsligt med igen.
Eller?
United har plötsligt ett mentalt övertag, men Chelsea har fördelen av att ha en bredare trupp.
Och – framförallt – av att Liverpool inte vill ge titeln till oss.
Så här tror jag att det slutar.
Uniteds avslutning:
Tottenham (h) 3 poäng.
Här är nyckeln. Spurs är i sjukt bra slag – trots att Pompey skickade ut dom i cupen. Men United har ett enormt psykologiskt övertag på Spurs och med Rooney en vecka bättre i foten och en klubb som doftar blod måste det bara bli tre poäng.
Sunderland (b) 1 poäng.
Lyckas vi vinna mot Spurs slår vi Sunderland av bara farten. Sunderland har ingenting att spela för, har visserligen klass ibland, och ska det bli en ligatitel måste det bli tre poäng här. Däremot tror jag inte det. Jag tror att det blir kryss. Sunderland har en förmåga att gneta rätt bra mot United – även om det brukar vara på Old Trafford. Kanske kan Steve Bruce var lite hygglig.
Stoke (h) 3 poäng.
En snygg avslutning och Dimitar Berbatov får showa lite. En enkel seger som dock blir betydelselös.
Totalt: 83 poäng.
Chelseas:
Stoke (h) 3 poäng.
Stoke har ingenting att spela för. Det spelar en viss roll att både Terry & Carvalho saknas, men Alex och Ivanovic duger som mittbackar i den här matchen.
Liverpool (b) 1 poäng.
Det här är förstås nyckeln. Liverpool måste antagligen vinna för att inte riskera att även missa sjundeplatsen. Jag tror dock att Chelsea är för bra för att förlora, samtidigt som Pool satsar alla sina små muskler på Europa League och litar på att man ändå når topp sju (topp sju, haha!). Allting hänger på Torres. Allting. Tänk om Pool ger United 19:e titeln. Skulle vara för bra för att vara sant. Men med tanke på just Europa League-semifinalerna som sker före den här matchen så har Chelsea en klar fördel.
Wigan (h) 3 poäng.
Wigan har förhoppningsvis inte säkrat nytt kontrakt innan den här matchen och det är inte alls säkert att dom har med tanke på att dom möter Arsenal och West Ham i sina två nästkommande matcher. Dock ska det mycket till om ett titeljagande Chelsea tappar poäng här.
Totalt: 84 poäng.
Slutsats: Säsongen tog slut i söndags. 0-0 mot Blackburn på bortaplan visade sig vara förödande.
(Allt det här är skrivet med en svag, svag förhoppning om att allting slutar i dur).