Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förstör inte min födelsedag!

Jag vidhåller ju envist att säsongen egentligen tog slut i och med 0-0 på Ewood Park.
Men det är ju inte över!
Tre poäng mot Spurs i morgon lunch och Chelsea är piskat att ta minst en poäng mot Stoke dagen efter för att inte tappa serieledningen.
Alan Hansen, som gillar att vända kappor så att det bildas stormar bakom honom, hade en poäng när han i veckan sa att det blir första gången som PL vinns av ett med PL-mått mätt mediokert lag. Det är inget lag som imponerat över större delen av säsongen.
Samtidigt som jag gärna i det här läget går in med en 20-poängsledning så går det inte att komma ifrån att det ger matcherna en nerv som borde vara olaglig. Jag har konstant hjärtsvikt när United hamnar i slutrace om ligatiteln. 1999 var det rena rama bondturen att jag var i 20-årsåldern och inte runt 80.
Spurs har inte vunnit på sina SEXTIOSEX senaste bortamatcher mot Big Four. I morgon springer dom ut på Old Trafford med segrar mot Chelsea och Arsenal i ryggen och det kan inte vara ett bättre läge för United att möta Redknapp. Spurs, Spursfansen och Londonmedierna har feeling för att Spurs kan ta poäng och rent av vinna i Manchester.
Då brukar det gå åt fanders och vi får inte glömma att Tottenham är Tottenham. Ett lag som tappat både 3-0 och 2-0 i halvtid till 3-5 och 2-5 mot just United. Historien sitter intatuerad i ryggmärgen (eller på underarmarna där alla spelare av i dag sätter sina tecken och bilder).
Jag fyller år i morgon och ska för första gången låta Rio d.y sova under andra människors beskydd än mitt och/eller min frus. Det blir galej och födelsedagsstass och hela kittet.
Dagen blir väldigt mycket annorlunda om det inte blir tre poäng. Mitt sällskap blir väldig annorlunda. Det är nästan så att min fru hoppas lika mycket som jag på seger.
Nästan.
* Luis Fabiano vill till United. United köper garanterat inte Luis Fabiano. Oprövad i England, 29 år gammal, dyr. Glazyrgubbarna pungar inte ut för den typen av spelare och jag tror inte att SAF är speciellt intresserad. Han har förhoppningsvis större krokar ute på mittfältare av hög europeisk klass i stället.
* Apropå den gamle hamnarbetarsonen så sa han två saker på dagens presskonferens som han mycket väl kan ljuga om.
Dels hävdar han att Neville är kvar över nästa säsong och dels säger han att det är ”rubbish” att han är på väg att sluta. Jag tror inte att han lägger av i sommar även om det blir 19-18 i titlar – vilket i och för sig vore en hyfsad avslutning på en magisk karriär. Jag tror att han slutar först när han fixat en CL-buckla ytterligare. Två gånger är för lite. Tre är perfekt. Men om han måste bygga om laget kan han trots allt fortsätta fem-sex säsonger till. Oavsett vad så lärde han sig att bita sig i tungan efter utspelet 2002.
* Diego sänkte Liverpool igen i går. Detta Liverpool ligger sjua i PL. Senast United slutade sämre än TREA var 1990-1991 då vi blev sexa.
Då var jag 13 år.
I morgon blir jag 32.
* För mig kvittar det att Sverige inte spelar VM i sommar – jag följer ändå bara Unitedspelarna. Tyvärr är det väl bara England som har chansen att vinna rubb och stubb.
Givna: Nani, Evra, Rio d.ä, Rooney, Vidic, Park.
Får nog åka med: Carrick, Brown, Tosic.
Osannolika, men inte helt omöjliga: Neville, Foster.
Kan bli turneringens spelare om han får chansen: Hargreaves.
Sen är väl vår nye mexikan med också. Men han blir ju inte Unitedspelare förrän 1 juli och då måste Mexiko ha tagit sig till kvarten för att han ska räknas.