Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fyra i årets lag. Fyra.

Årets lag i Premier League klart. FYRA Unitedspelare med – bara två från Chelsea. Ändå vinner Chelsea ligan. Skulle den här elvan kunna göra det också? Inte omöjligt alls.
Målvakt: Joe Hart.
Högerback: Branislav Ivanovic (säger en del om saknaden av högkvalitativa högerbackar i PL)
Mittback: Richard Dunne.
Mittback: Thomas Vermaelen.
Vänsterback: Pat Evra.
Högerytter: Antonio Valencia.
Mittfältare: Darren Fletcher.
Mittfältare: Cesc Fábregas.
Vänsterytter: James Milner (jag hade haft Malouda här).
Anfallare: Wayne Rooney.
Anfallare: Didier Drogba.
* Rooneys pris som Årets spelare var självklart. Lika självklart var att Milner var årets unge. Det är ju trots allt en del engelska spelare som röstar också. Däremot trist att Wayne inte spelar förrän i den sannolikt meningslösa avslutningen mot Stoke. Med en fit Rooney hade vi vunnit både mot Blackburn och mot Sunderland på söndag.
* Ovanligt trist i botten inför sista två matcherna när Hull, Burnley och Pompey redan är ur. Jag hade Burnley som nedflyttare i mitt tips, men trodde också på Wolves och hade även stora förhoppningar om att Bolton skulle försvinna. Pompey hade jag som tolva!
* Okej att van Persie är bra och antagligen blir bättre om han slutar vara en glaslirare. Men Messi-klass? Då får han ligga i. Han har ett bättre skott än Lionel, men i övrigt är det klasskillnad och kommer så att förbli. Dessutom är Robin 27 år i sommar.
* Om vi varit usla på hörnor den här säsongen så är det knappast bättre på frisparksfronten. Har någon Unitedspelare dragit in en frispark direkt i mål? Nani? Giggs? Jag minns inte.
Det står i alla fall helt klart att fasta situationer är en aspekt som kan förbättras otroligt mycket under sommaren.
Hargreaves kan gå in på söndag och visa hur det ska se ut.
* Jag fick vänta en bra stund på Chelseas första mål. Sen slutade jag titta och ungefär i samma ögonblick slutade Stoke att spela. Ovärdigt ett mittenlag i Premier League.