Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tips vs verklighet

Jag är inte den som skäms för mina tips, hur usla dom än är.
Här är dels tipsen på hur ligan skulle sluta och vilka spelare som skulle lyckas och inte göra det (med facit). Detta skrevs i augusti och.
Jag prickade in Chelsea, United och Wigan på rätt platser. Det är bara att konstatera att jag trodde väl mycket på West Ham (även om det var lite med hjärtat) och Pompey medan jag skandalöst nog prickade bara in Burnley som uråkare som även hade kommit sist om inte Pompey handlat med Monopolpengar.
1) Chelsea (rätt plats!)
Årets spelare: Drogba.
Årets flopp: Anelka.
Kommentar: Drogba tillsammans med Malouda och Lampard har väl varit outstanding. Inget dåligt tips alltså – och Drogba utsågs ju till Årets spelare i Chelsea. Flopp då? Kanske Deco – knappast Anelka i alla fall även om han floppat i målskyttet.
2) United (rätt!)
Anderson.
Macheda.
Kommentar: Helt galet med Anderson, som jag trott så mycket på. Men vem vet – han hade kanske mosat resten av säsongen om han hade haft två hela knän. Macheda är ingen flopp eftersom han knappt spelat. Vem tog hem priserna då?
Wayne. Wayne. Wayne.
3) Liverpool (7)
Gerrard.
Riera.
Kommentar: Torres har nog varit borta för ofta för att vinna priset som förmodligen går till Reina. Gerrard har gjort sin sämsta säsong på länge. Floppen Riera var dock klockren, tycker jag.
4) City (5)
Touré.
Tevez/Santa Cruz.
Kommentar: Här sopar Tevez rent i succékolumnen. Jag skrev att jag hoppades att han skulle bli en flopp, men garderade med Santa Cruz och det är svårt att säga emot. Märkligt karriärsval av paraguayanen.
5) Arsenal (3).
Arshavin.
Gallas.
Kommentar: Arshavin har inte varit så bra som jag trodde, han trivs nog inte så bra i Arsenal. Fábregas förstås gjuten som vinnare. Gallas har inte heller varit bra, men Silvestre har varit sämre.
6) West Ham (17).
Upson (härifrån och nedåt körde jag ingen flopp).
Kommentar: Ja, varför inte? Fast Scott Parker lär väl få priset som Årets spelare i West Ham. Men det är ingen som sticker ut här.
7) Spurs (4)
Bassong.
Kommentar: Nope. Ingen Bassong – här lär väl Gareth Bale få priset från fansen. Eller Dawson. Eller Modric. Eller Gomes.
8) Villa (6)
Young.
Kommentar: Richard Dunne har ju varit en av säsongens bästa värvningar (så sjuk är världen) medan Young stagnerat lite. James Milner sopade dock rent vid utdelningen.
9) Sunderland (13).
Gordon.
Kommentar: Japp, här var jag rätt ute. Gordon har varit en av ligans bästa målvakter. Men eftersom Darren Bent snubblat in drygt 20 mål fick han priset.
10) Everton (8).
Howard.
Kommentar: Steven Pienaar fick priset, men Howard har varit stabil som vanligt. Everton blir bättre nästa säsong.
11) Fulham (12).
Andy Johnson.
Kommentar: Hahahaha. Här lär väl Bobby Zamora få en plakett.
12) Pompey (20).
Finnan.
Kommentar: Hahahaha. Jamie O’Hara fick priset i medioker konkurrens.
13) Birmingham (9).
Sebastian Larsson.
Kommentar: Frysbox-Bissen blir nog inte kvar nästa säsong. Joe Hart får anses som favorit att få priset. I alla fall i mina ögon.
14) Blackburn (10)
Benni McCarthy.
Kommentar: Hahahaha. Facit: Steven Nzonzi.
15) Hull (19).
Michael Turner.
Kommentar: Hade lätt tagit priset om han stannat i klubben. Dock hann han flytta och göra bra ifrån sig i Sunderland. Ingen prisutdelning här än vad jag har sett.
16) Wigan (rätt!)
Jason Koumas.
Kommentar: Icke så. Istället är det den oberäknelige Charles N’Zogbia som kan sätta upp priser i pojkrummet efter att ha fått både fansens och medspelarnas röster.
17) Stoke (11).
Ryan Shawcross.
Kommentar: Ett bra tips – Shawcross har ju till och med kommit med i landslaget. Etherington fick dock priset.
18) Bolton (14).
Gretar Steinsson.
Kommentar: Inte heller dåligt siat även om Bolton inte borde få ha några spelare alls i Premier League. Kevin Davies vann. Säger allt om Owen Coyles elva.
19) Wolves (15).
Karl Henry.
Kommentar: Helt okej spel av mig. Jody Craddock framröstad som bäst.
20) Burnley (18).
Chris Eagles.
Kommentar: Har blixtrat till, men inte så pass att han får något pris i någon säsongsavslutning. Vinnare: Graham Alexander.
Det jag kallat facit är de interna prisutdelningarna där fans och medspelare röstat fram sin favorit i laget, vilket får anses som den bästa och mest subjektiva metoden att få fram vem som varit bäst under säsongen.