Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nu varvar vi upp

Nu börjar det hända grejer på riktigt i fotbolls-Europa, silly season i spelar- och managervärlden gläntar på porten. Det varvas upp inför VM – 23 dagar kvar! – och det sker nog fler stora affärer innan mästerskapen är igång.

  • David Villa förstärker pygméarmén i Katalonien och beseglar därmed Zlatans öde. Frågan är om någon har både råd och lust att punga ut 2 mille i veckan för en 29-åring. Mancini så klart. Men vet Zlatan var Roberto håller till?
  • Cesc går snart samma väg och medellängden i Guardiolas (hur ofta tänker ni på att han en gång var dopningsavstängd och sen mystiskt friades?) startelva är väl någonstans runt 1,60 i höst.
  • Sir Alex Ferguson – tränare i ett lag nära ditt hjärta – säger att United bara göra en värvning i sommar. Det är som det är. Men då ska det fanimej inte vara någon 18-åring från Crewe Alexandra som säljs till Sunderland 2013.
  • Vår favoritcoach utanför Old Trafford, Rafa the King, vill ta över Spanien en dag. Lek med tanken att han gör det. Lek med tanken att han gör det inom, säg, tre-fyra år. Då skulle jag kunna ta över Spanien utan att misslyckas.
  • Mourinho ser ut att ta över Real Madrid. Sen Ferguson skrev på för United i november 1986 har Real signat managerkontrakt 24 gånger. På de senaste 25 åren har Real två tränare som lett laget i mer än 100 matcher. Högst vinstprocent av dem? Nuvarande coachen Pellegrini. Ändå kommer en ny. Kontinuitet anyone?

* Ben Foster är 27 år. Han har tillhört United i fem år. Vart har dom åren tagit vägen? Jag skulle inte protestera om nån sa att han var 24 och varit på OT i två år.
* Inte många tror på Frankrike i VM. Jag har fått för mig att göra det. Med Jesus som vänsterback går det väl inte att misslyckas?