Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Neeeeeeeeeeej! Eller?

Vår älskade Rafael Benitez lämnar vårt älskade Liverpool FC.
Det är inte bra.
Rafael har kört LFC i botten efter många års uppbyggnad av förväntningar. Han har knappt lyckats med några värvningar, han har inte hittat ett spelsystem som alla spelare vill ha och han har framförallt misslyckats med att vinna det enda fansen vill ha i dag.
Det är självklart tråkigt för oss att en sådan loser – det är han i dessa dagar – inte är kvar för att fortsätta sitt arbete.
Samtidigt betyder det här dels att Liverpool, inte en rik klubb, tvingas punga ut med avgångsvederlag och dels att några av Benitez favoriter söker sig bort. Den Stora Frågan är vad det här betyder för Barnets fortsättning i Liverpool.
Ser han det som en nystart eller ser han det som ett kvitto på att LFC inte är the place to be?
Utan Fernando Torres sjunker klubben ännu djupare ner i dyn och närmar sig slammet. Det spelar ingen roll om dom får låt säga 400 miljoner för honom om inte en tränare med en vettig plan som dessutom har förmågan att locka till sig tre-fyra 100-miljonersspelare av hög klass.
Som tur är så är Hiddink upptagen ett tag till.
Och frågan är hur många stora namn som är sugna – egentligen – på Liverpool. Dom har tur att dom har lite historia att falla tillbaka på.
Det skumma i det hela, det är unikt för idrottsvärlden, är att Benitez är högaktuell för stora klubbar i Europa. Det är fyra år sedan han vann en titel. Inte ens en sketen ligacup kunde han leverera.