Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

More where that came from

Wayne Rooney spelar varje match som den vore hans sista. Det finns inga ”träningsmatcher” i hans vokabulär. I går lattjade England mot några lokala förmågor i Sydafrika och Wayne var i toppslag när han kom in efter ”halvlek” (som det ju så fint heter, oklart vilken halvlek som menas, men jag tror bestämt att det är halvtid).
Domaren i tillställningen fick några minuter i rampljuset engelska tidningar och tog chansen att säga det inga engelska domare skulle våga säga. ”Rooney insulted me, he said ’fuck you. He must learn to control his temper. He could get sent off in the World Cup, especially if he uses this kind of language. If he insults a referee like me, then he will use that vulgar language to other referees as well.”
Det heter ju att man kan ta Rooney ur Croxteth, men inte Croxteth ur Rooney och det är på gott och ont. Jag tycker att det är pinsamt att se när Rooney jagar livet ur sig för att kunna jaga livet ur domaren och skrika ”fuck” 50 gånger. Samtidigt är det också ett problem som England lätt skulle bli av med: Om spelarna fick gult kort varje gång dom skrek ”fuck you” till domaren skulle det fenomenet försvinna lätt som en plätt.
Men det lär knappast hända av någon outgrundlig anledning. Lika konstigt är att domarna fortfarande tillåter spelarna att ta med sig bollen och springa iväg en bit för att sedan kasta den till motståndaren som fått antingen frispark eller inkast.
Jag minns när Andreas Andersson spelade i Newcastle och åkte på landskamp till Sydafrika (?) och drog till med ett ”fuck you” till domaren – och stod med lång näsa när han fick rött kort direkt.
More where that came from.