Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oh how we love to train

På måndag återvänder den största delen av Uniteds trupp till Carrington. Det är dags för varje fotbollsspelares älsklingsdel av yrket: försäsongsträningen.
VM-spelarna är inte på plats utan fokus hamnar förstås på dels Chris Smalling och dels på Owen Hargreaves (Michael Owen struntar jag i, han kan inte få spela mer än CC-matcherna nästa säsong). Tränar inte Hargreaves för fullt och spelar 90-minutersmatcher i juli gör han aldrig det mer. Hur Fergie har tänkt sig hantera Smalling blir intressant. Från bänken i Fulham till startelvan i United är inte otänkbart med tanke på hur mycket massörer och läkare gillar att jobba på Old Trafford nowadays.
Och när Den Lille Ärtan kommer ändras fokus igen. Jag har oerhört höga förväntningar på honom. Han har ett fantastiskt fint rörelseschema runt boxen, han är helt okej i spelet med ryggen mot mål och han nosar upp bollar inne i straffområdet som en striker ska.
Rio d.ä äldre ser ut att stanna hemma från turnén. Det sätter ribban för honom kommande säsong. Jag tror allt mer på Evans/Brown som första mittbackspar ut i Community Shield.
* Celtic FC ska tydligen förstöra Celtic Park i höst. Att inte Glazyrgubbarna börjat sälja vuvuzelas än förvånar mig.
* Och Cesc säger att han ”kan bli kvar i Arsenal”. Är det samma Cesc som i mars i år sa: ”We don’t need to talk about my future. I don’t understand all the rumours about me. I’ve always said that I’m happy at Arsenal. I can say a thousand times that I won’t go to a Spanish club, but nobody believes me. Arsenal is my home and I don’t have any plans to leave.”