Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

World Cup Review

Nyhetsrapportering från Unitedvärlden och VM kombineras med en massa tyckande i denna specialversion av United Review.

Right, jag har en plan nånstans men det här konceptet får leva sitt eget liv. Tanken är att den här artikeln ska rapportera allt som normalt rapporteras i United Review. Dessutom blir det antagligen mer allmänna nyheter och möjligen en mer bloggliknande upplevelse, med fokus på Unitedspelarnas insatser. Klart är att jag kommer att bygga på den här artikeln allt eftersom, i kronologisk ordning. Med tydliga datummärkningar så det blir lätt att följa. Nåväl, vi får se hur det blir exakt…

DEN 11 JUNI | 16.22 | VM HAR BÖRJAT
Så VM börjar i detta nu. Den första spontana kommentaren är att jag redan hatar tutorna. Ge upp! Annars är mitt VM-intresse i år rätt svalt men det kanske blir bättre.

I premiären ställs Javier Hernandez Mexiko mot värdnationen Sydafrika. Problemet är att de korkade mexikanerna har satt fotbollens nya superstjärna på bänken. Det är nästan så illa att jag nu hoppas att Mexiko ska förlora. Men fuck that. Tutorna måste dö! Må Sydafrika förlora alla sina matcher, bättre förtjänar inte publiken. Jag har sett fram emot att se Hernandez i en riktig match, han är ju en kille som vi egentligen inte vet nåt om. Jag har dock bestämt mig för att slopa cynismen – Chicharito kommer att bli en hjälte i United! Och så sätter dum-mexikanerna killen på bänken i den extremt viktiga öppningsmatchen. Illa.

Senare ikväll går Frankrike in i VM. Får se om jag kan se den matchen. Hur som helst, att Patrice Evra är lagkapten gör att jag hoppas på framgång för Frankrike trots att de har världens sämsta tränare och trots att de inte ens borde vara med i VM. Samtidigt klappar ju hjärtat också för Evras motståndare ikväll, scouserdödaren Diego.

¤ Manutd.com berättar att det nu är bekräftat att United blir Chelseas motståndare i Community Shield. Ännu ett besök på skitarenan Wembley med andra ord. Och detta i en träningsmatch som har en viss tävlingsstatus och mest syftar till att göra statistikerna förvirrade.
¤ United uppges, av Palermos president – så källan är bra även om det inte är uteslutet att han ljuger, ha lagt ett bud på Simon Kjaer.
¤ Det stämmer i så fall väl överens med de nya viskningarna om att Vidic ska lämna United (The Guardian).
¤ BBC berättar att FIFA har beslutat att slopa 6+5-regeln. I Premier League gäller dock nya regler från säsongen som börjar i höst – truppen får maximalt innehålla 25 spelare, varav åtta måste vara fostrade inom det engelska eller walesiska systemet (unga, hemmafostrade, spelare får tillhöra truppen utanför de ordinarie 25).
¤ United är miljövänliga! rapporterar Carbon Trust. Good.
¤ Och så berättar BBC att bollen som vann Europacupen åt United 1968 har sålts. Bollen, som är signerad av Uniteds målskyttar i finalen – Best, Charlton och Kidd – och 16 spelare till, kostade £1700 på en auktion.

DEN 11 JUNI | 18.06 | SUCCÉINHOPP AV DEN LILLA ÄRTAN
Så fick han då göra VM-debut, vår nya hjälte Javier Hernandez. Då var tyvärr 73 minuter spelade och Mexiko låg under. Stärkta av att ha sin överlägset bästa spelare på planen ordnade Mexiko dock ett kryss, 1-1. Kvitteringen kom efter en hörna som Chicharito fixade. Vi räknar nu med Hernandez från start i resterande matcher.

Matchen var trist (man vet att en match är dålig när kommentatorerna berömmer domaren i ett par minuter), tutorna var jobbiga. Gruppen blir dock spännande.

(Ja, rubrikerna i den här kolumnen kan komma att bli kvällstidningsöverdrivna.)

DEN 12 JUNI | 03.18 | VM-NOTISER
Så, 0-0 mellan Frankrike och Uruguay. Patrice Evra spelade hela matchen, blev varnad och var förstås bäst på plan (jag såg inte matchen men förutsätter att Evra var bäst). Därmed kan vi redan nu slå fast att Grupp A blir en spännande affär. Inte rolig, inte bra men spännande. Det luktar fiasko om Frankrike och värdnationen lär nog fuska sig vidare på nåt sätt. Tyvärr (tutorna gör att jag hatar Sydafrika), men den första matchen visar att Sydafrika är på nästan samma nivå som motståndet – därmed kan etablissemanget med gott samvete ge dem tillräckligt många fördelar för att de ska snubbla sig vidare utan att det är så genomskinligt att låtsasjournalisterna som bevakar VM ska känna sig tvingade att säga sanningen. Alltså får Forlan och Hernandez slåss om den andra åttondelsfinalplatsen.

VM-dag två inleds med den ovissa men sannolikt extremt tråkiga matchen mellan Sydkorea och Grekland. Jag tror jag missar den men hoppas att Park Ji-Sungs lag kan uträtta stordåd även när offsideregeln tolkas neutralt. I match två ställs Lasse Lagerbäck mot Maradona och självklart hejar jag på Lasse. Sen är det dags för England. Och säga vad man vill om England men i den här kolumnen är de det mest intressanta laget. Jag hoppas dock att England inte vinner VM – får se om jag hinner förklara varför imorgon. Motståndet USA är ett annat lag jag inte hoppas på. Jag tror att det – på alla möjliga plan – är bra för världen om USA fortsätter att vara kassa på fotboll.

DEN 13 JUNI | 17.00 | ENGELSKA PARKEN
Park Ji-Sungs Sydkorea fick en smakstart på VM när man enkelt besegrade usla Grekland med 2-0. Lagkapten Park ledde sitt lag på ett utmärkt sätt – han utsågs till matchens bästa spelare – och blev också första Unitedspelare att göra mål i VM. Målet är en uppvisning i intelligent fotbollsspel. Redan när passningen slås förutser Park att greken ska misslyckas med mottagningen och resten är en enkel match.


Parks mål @ 2:50.

I Sydkoreas grupp vann sedan Maradona mot Lasse Lagerbäck med 1-0. Matchen var en orgie i dåligt försvarsspel och om inte Maradona byter taktik kommer en starkare motståndare att kontra sönder Argentina. Tre spelare i det argentinska laget har spelat i United, två av dem är idag hatade på Old Trafford medan den tredje av många räknas som Sir Alex Fergusons sämsta värvning någonsin. Vi gör nog klokt i att inte värva argentinare i framtiden. Sett till första omgången tycker jag att Sydkorea ser ut som ett givet åttondelsfinallag och där väntar i så fall ett lag från svaga grupp A – utmärkt kvartsfinalchans för koreanerna.

Sen gick då England in i VM. Jag gillar England, jag gillar engelsk fotboll. Alltså borde jag också gilla det engelska fotbollslandslaget. Icke så. Jag vill förvisso att Rooney ska lyckas – även om jag är inne på att det kan vara bra för United om Rooney gör ett dåligt VM – och jag kommer att jubla när han gör mål. England har dock Gerrard och Terry i laget och jag kan aldrig förmå mig själv att önska dem någon som helst framgång. Att se England åka ut efter ett avgörande misstag av Terry eller Gerrard skulle vara helt underbart att se. Jag hade inte känt annorlunda om Uniteds bidrag i det engelska laget hade varit större (om inte det bidraget hade varit så stort att Englands lag i praktiken hade varit United), men jag medger att jag hade känt nån form av stolthet om Rio Ferdinand – trots att jag inte gillar honom – hade tagit emot VM-bucklan som lagkapten.

Englands VM-äventyr började mot USA och det började alldeles för bra. Ledningsmål efter några minuter och VM-guldet var i praktiken i hamn. Sedan kvitterade USA, England slutade spela och matchen slutade 1-1. Nu kommer England att vara världens sämsta England i några dagar och jag tror faktiskt att 1-1 mot USA är bättre för England än vad en stabil 3-0-seger hade varit. Wayne Rooney spelade hela matchen medan Michael Carrick satt på den bänk han kommer att sitta på hela VM-turneringen.

Och sen var det den där målvaktstavlan. Greens misstag är hysteriskt roligt men också en uppvisning i uselt målvaktsspel (senare i matchen var det bara stolpen som räddade honom från att göra ytterligare en tavla). Jag förstår verkligen inte varför Capello satsade på Green – han kunde ha valt rutinerade James som antagligen hade gått genom VM-turneringen utan att göra ett enda anmärkningsvärt ingripande eller så kunde han ha satsat på Hart som förvisso är orutinerad men å andra sidan en potentiell matchvinnare. Capello måste nu byta målvakt till nästa match och det är inte bra. På två år har han inte lyckats hitta en förstamålvakt och det kan bli det som avgör Capellos VM-öde, snarare än bristen på bra mittbackar eller bra defensiva mittfältare.

I Englands grupp vann sedan Slovenien med 1-0 mot Algeriet. Målet kom efter en målvaktstavla. Green känner sympati, algerierna gråter medan resten av världen skrattar. Men det spelar ingen roll. England och USA kommer att ta plats ett och två i gruppen.

Noterbart från VM är att två inhoppare har blivit utvisade. Noterbart är också att det har gjorts åtta mål på sex och en halv match. Snark.

Just nu spelar Nemanja Vidic mot Ghana. 0-0 i halvtid och vi kan nog se fram emot att få se Zoran Tosic som inhoppare.

¤ Darren Fletcher har gift sig (The Mirror).
¤ Daily Mail påstår att Rangers vill låna Gabriel Obertan. Men de har inte råd att betala Obertans lön och vill därför att United ska finansiera lånet. Och i andra nyheter från Tampa i USA har grisar setts flyga.

DEN 13 JUNI | 18.02 | VM-NOTISER
Serbien, laget som enligt experterna skulle bli VMs överraskningslag, förlorade mot Ghana med 1-0. Missade målchanser och korkade defensiva beslut skänkte segern till Ghana. Därmed är serbernas chans att gå vidare från gruppspelet mycket liten. Vidic spelade hela matchen medan Tosic satt på bänken hela matchen.

Nu är det VM-paus tills på torsdag för Unitedspelarna.

DEN 16 JUNI | 15.08 | VM-NOTISER
Åtta matcher har spelats sedan sist (eller ja, Honduras-Chile pågår i detta nu). Det har inte hänt jättemycket intressant. Turneringen fortsätter att bjuda på få mål, dåligt spel och underhållningsvärdet är lågt. Möjligen kan man säga att det är spännande – bara tre av femton matcher hittills har slutat med ett tvåmålsseger eller mer för något av lagen. Tyskland krossade Australien – även om Australien skulle haft en straff vid 0-2 och sedan (fortfarande 0-2) fick sin bästa spelare horribelt utvisad. Tyskland är det lag som har imponerat mest hittills.

Cristiano Ronaldo höll på att göra VMs snyggaste mål men stolpen stod i vägen och Portugal spelade 0-0 mot Elfenbenskusten. Samtidigt misslyckades Brasilien med att krossa Nordkorea – Nordkoreas insats var så bra att Folkrepublikens media inte behöver använda censuren – och Grupp G kan bli ett riktigt getingbo. VMs stora överraskning är annars att Nya Zeeland inte lämnar turneringen poänglösa.

Vad är det förresten med koreaner och nationalsång? När Sydkorea spelade stod en av spelarna och gjorde militärhonnör samtidigt som resten av laget placerade handen på hjärtat. Förvirrat. Och när Nordkorea spelade stod en av spelarna och tokgrät. Märkligt.

¤ Så har då Zoran Tosic lämnat United, CSKA Moskva blir hans nya klubb då ryssarna har mer pengar än tyskarna (Köln). En av de märkligaste transferaffärerna (Ljajic någon?) i Uniteds historia är därmed över och vi undrar fortsatt vad som egentligen hände.
¤ Tom Heaton har skrivit på för Cardiff.
¤ MarketingWeek berättar att MUST planerar att börja sälja en alternativ matchtröja till protesterande supportrar. Tröjan, som ska vara svart med detaljer i grönt och guld, kommer att säljas för 20 pund och alla intäkter ska gå till välgörenhet.
¤ Skotska Evening Times rapporterar att Gabriel Obertan inte kommer att lånas ut till Rangers. Och enligt Obertans agent är United inte intresserade av att låna ut Obertan över huvud taget.
¤ Enligt Daily Mail är United nöjda med försäljningen av säsongskort inför nästa säsong.
¤ De förbannade tutorna kan vara på väg till Premier League (The Guardian). Och jag utropar genast varje person som förstör en tuta som hjälte.
¤ Nemanja Vidic till Real Madrid i utbyte mot Karim Benzema? (M.E.N.)
¤ Darren Ferguson och Preston vill låna Danny Welbeck även nästa säsong men Welbeck blir hellre utlånad till en Premier League-klubb (Sky Sports).
¤ Guillermo Burdisso är på väg till Manchester, enligt spelaren själv. Han vet dock inte om det är de goda eller de onda som är intresserade av hans tjänster (Sky Sports).

Imorgon är det dags för United igen – Park, Evra och Hernandez i aktion.

DEN 17 JUNI | 22.45 | VILA I FRED FA-CUPEN
Så, VM? Äh, idag påmindes vi om den riktiga fotbollen när spelschemat för säsongen 2010/11 släpptes (klicka här för säsongens cupdatum och ladda hem en kalenderfil här). United inleder med en hemmamatch mot Newcastle och har också hemmamatch i säsongens sista match, då mot Blackpool.

Andra saker jag tänkte på när jag såg spelschemat är att vi möter city borta på en tisdag (eller möjligen en onsdag). Polisen är nog inte så glad… Annars är perioden runt månadsskiftet april-maj spännande – går vi till semifinal i Champions League kommer vi då på cirkus tio dagar att möta Arsenal och Chelsea samt spela två semifinaler i Europa. Squeky Bum Time tror jag bestämt att bossen kallar det.

Det mest uppseendeväckande är dock att FA-cupfinalen spelas den 14 maj – samma dag som den näst sista ligaomgången avgörs. Idioti. Om FA-cupen nånsin hade status som en storturnering är den nu definitivt borta. FA-cupfinalen ska avsluta den engelska säsongen och FA-cupfinalen ska definitivt vara den enda matchen när FA-cupfinalen avgörs. Som det är nu kommer fokus antagligen att vara på avgörande ligamatcher medan FA-cupfinalen förvandlas till en match i periferin, och så ska det förstås inte vara. Skandal!

(Anledningen till att FA-cupfinalen spelas när den gör är att Wembley ska arrangera Champions League-finalen och UEFA kräver att finalarenan ska vara under UEFAs kontroll tio dagar innan finalen. Och de inkompetenta idioterna i FA har naturligtvis missat det och passat på att hyra ut Wembley till andra – icke sportrelaterade – evenemang under säsongens viktigaste tid. Så kan det gå när man betalar alldeles för mycket för att bygga en usel arena. Och FA-cupen dör. Skamligt.)

Nåväl, tillbaka till VM. Turneringen började igår när Schweiz chockade alla och besegrade Europamästarna Spanien. Skrällar är alltid roliga (när de inte drabbar en själv förstås) och äntligen blev turneringen underhållande. Och det har fortsatt. Dessutom tycker jag gott att vi kan åt oss lite av äran då Schweiz och Sverige ofta blandas ihop av korkade människor. Sådetså.

Diego Forlan – som fortfarande borde vara Unitedspelare – sänkte tutorna med två mål. Härligt! Även om tutorna alltjämt har en liten chans att gå vidare.

Sen spelade Park Ji-Sung mot Maradona och det gick inte alls bra. 4-1 till fuskaren och Maradona är i praktiken klar för åttondelsfinal. Park spelade hela matchen.

Park och Sydkorea har dock en god chans att gå vidare, sista gruppspelsmatchen mot Nigeria avgör.

Patrice Evras VM är däremot över. Att ha världens coolaste spelare som lagkapten räcker inte när man också har världens sämsta tränare som förbundskapten. Jag lider med Evra men att laget som fuskade sig till VM åker ut efter en domartabbe är väl sånt som kallas för poetisk rättvisa? Evra spelade hela matchen mot Mexiko vars förbundskapten konkurrerar med Domenech om att vara VMs sämsta. Underbarnet Javier Hernandez fick igen börja på bänken. Efter 55 minuter tog förbundskaptenen dock sitt förnuft till fånga och kastade in Den Lilla Ärtan. Nio minuter senare spelade Hernandez bollen bakåt och sprang. Marquez var lite långsam och behövde ett tillslag för mycket innan han slog bollen tillbaka till Hernandez som sprungit sig sopren. Hernandez rundade behärskat Lloris i Frankrikes mål och slog in bollen i mål. Ett klassmål, även om Hernandez borde ha blivit avblåst för offside. Men det var ju mest Marquez fel. Hur som helst, jag gillar det jag ser, Chicharito. Mexiko vann till slut med 2-0 efter ett straffmål med tio minuter kvar att spela.

Därmed står Mexiko och Uruguay på fyra poäng vardera och kan genom att spela oavgjort i den sista matchen spela bort Sydafrika och Frankrike. Och vi vet ju vad som brukar hända när två lag tjänar på ett oavgjort resultat. Det enda som kan rädda Frankrike är om Mexiko går för seger för att undvika Argentina i åttondelsfinal. Men då måste de ta in en massa minusmål också så vi kan nog förutsätta att Frankrike åker ut redan i gruppspelet.


Javier Hernandez gör mål mot Frankrike.

För övrigt är Frankrikes galonhängslen groteskt fula.

¤ Spelschemat släpptes idag, på söndag eller måndag (beroende på om du är ny eller gammal resenär), börjar den fantastiska supporterföreningen MUSS sälja sina supporterresor för nästa säsong. Klicka här för att få veta vilka matcher som är aktuella.
¤ United kunde idag meddela att man har kommit överens med Le Havre om Paul Pogba. Därmed slipper klubben höras av FIFA och andra pinsamheter. (Manutd.com.)
¤ I sin kolumn i M.E.N. berättar Andy Mitten om en oroande utveckling där supportrarna på Old Trafford blir allt äldre. Mitten berättar dessutom att Gary Nevilles testimonial har skjutits upp då man inte kunde hitta någon lämplig motståndare.
¤ Minns du John Curtis? Ja, det är klart att du gör. I alla fall, han är nu klar för australiska Gold Coast United (Goldcoastunited.com.au).
¤ David Silva är på väg till England men det är Chelsea och city som slåss om att köpa honom enligt The Guardian.

DEN 19 JUNI | 17.55 | I NEMANJA VIDICS HUVUD
Så Serbien tog sig an mäktiga Tyskland. Zoran Tosic – som i den här kolumnen räknas som Unitedspelare under hela VM trots att han numer tillhör CSKA Moskva – fick värma bänk i 90 minuter för andra matchen i rad. Det gick dock bra ändå för Serbien. Först blev Klose utvisad – löjligt förstås – och strax därefter gjorde Serbien 1-0. Det såg ut att bli en enkel seger. För enkelt tyckte Nemanja Vidic som med timmen spelad började öva inför stundande volleybollkarriär. Solklar handboll i straffområdet, given straff och gult kort på Vidic för ett idiotiskt och oförklarligt tilltag. Vidic räddades dock av den tyska straffen slogs av en polack (som alla vet är det genetiskt omöjligt för tyskar att missa straffar), målvakten räddade och Serbien höll undan och vann med 1-0.


Nemanja Vidics oförklarliga handboll och den efterföljande straffmissen. Vad gjorde du när Tyskland missade en straff?

Därmed ser det bra ut för Serbien som säkrar avancemang till åttondelsfinalen genom att besegra Australien i den sista matchen. Vad jag dock inte fattar är att folk pratar om att den serbiska segern skulle ha varit bra för Ghana – det är ju tvärtom. Hade Tyskland tagit poäng mot Serbien hade det räckt för Ghana att vinna mot Australien för att säkra poäng. Nu misslyckades Ghana med det – 1-1 trots att man fick spela med en man mer i 65 minuter – och efter en skakig inledning ser det ut som att favoriterna Tyskland och Serbien ska ta hand om första- och andraplatsen i gruppen.


Nice to see your own fans booing you. That’s what loyal support is. For fuck’s sake.

Wayne Rooney var usel mot Algeriet och han var inte alls glad efter matchen. Och han har självklart rätt. Supportrar som buar sitt eget lag är dåliga supportrar.

USA spelade 2-2 mot Slovenien i en av VMs absolut bästa matcher. Sedan var det dags för England att besegra Algeriet. Michael Carrick satt förstås på bänken hela matchen. England började dåligt och fortsatte sämre. Det var dåligt, tråkigt och ospännande. Engelsmännen gick runt och verkade inte alls vara intresserade av att spela VM-fotboll. Algeriet å sin sida var lika dåliga och ska inte alls berömmas för sin insats. Ett mediokert lag hade vunnit enkelt. Wayne Rooney spelade hela matchen och kämpar om titeln matchens sämsta spelare. Konkurrensen från hans lagkamrater är dock hård.

Nu har ändå England avgörandet i egna händer. Det räcker med en seger mot Slovenien för att säkra åttondelsfinalplatsen. Slovenien har dock varit mycket bättre än England hittills under VM så England måste höja sig flera nivåer för att ha en chans. Och det hoppas jag att de gör. För även om jag skrattade åt Englands usla insats mot Algeriet och inte håller på England så vill jag se mer än tre engelska matcher i VM. England ska inte åka ut i gruppspelet, de ska åka ut på straffar efter en heroisk insats i kvartsfinalen.


This is the sad state of Manchester United Football Club in 2010; silent, aggressive and resentful of its own supporters. And that is a great, great shame.

Andy Green, a.k.a. Andersred, har fått svar från David Gill och svaret uppskattades inte.

¤ Unitedlegenden Nobby Stiles har drabbats av en stroke. Det ska dock röra sig om en lindrig stroke och Stiles ska förhoppningsvis kunna återhämta sig relativt snart (M.E.N.).
¤ Ni minns kanske att Andersred ställde en fråga till David Gill. Han har nu fått svar – ett svar som inte uppskattas.
¤ Zoran Tosic gillar inte United och det är inte svårt att förstå honom. Hela affären, från början i januari 2009 till nu, är mycket märklig. Tosic själv kommer snart att vara glömd som en parentes i Uniteds historia men affären som tog honom till United kommer att fortsätta att förundra. (Sky Sports.)
¤ Tänkte Nemanja Vidic på en framtid i Real Madrid när han tog bollen med handen? Ett snabbare slut på VM ger honom ju chansen att snabbare göra klart med Real. Nej, den tror jag inte ens på själv. Senaste nytt i soppan är att Vidic har sagt att han “definitivt” kommer att spela för United nästa säsong. Vi får se om han talar sanning… (Mirror Football.)

DEN 22 JUNI | 23.23 | CHICHARITO OCH PARK INNE, EVRA UTE


I was so relieved. It was my mistake. I just got disorientated – for a moment I thought there was someone behind me – and I handled the ball. Fortunately Stojk produced a fantastic save. I said to him afterwards, ‘I owe you a gift. What do you want?’ But thinking about it now, I should be asking him for a gift. Look at the attention he’s getting – he’s a hero. I gave him that opportunity to become a hero!

Vladimir Stojkovic blev serbisk hjälte när han räddade den tyska straffen. Nemanja Vidic som orsakade straffen tycker att Stojkovic ska ge honom en present då han inte hade fått chansen att bli hjälte utan Vidics handboll.

Sedan sist har våra danska vänner (?) besegrat Kamerun i en mycket underhållande match. Danmark möter därmed Japan i en avgörande match. Italien gjorde sällskap med fiaskolagen England och Frankrike när man spelade 1-1 mot Nya Zeeland – och poängen de fick kan de tacka domaren för. Nya Zeeland har nu chansen att gå till åttondelsfinal efter att ha inlett VM med två oavgjorda matcher. Det trodde ingen.

I grupp G vann Portugal med förkorssande 7-0 mot Nordkorea i den andra landskampen som direktsändes på nordkoreansk tv. Och det berodde nog mer på att Nordkorea visade sin rätta standard än att Portugal gjorde det. Vidare i samma grupp vann Brasilien med 3-1 mot Elfenbenskusten och är därmed klara för åttondelsfinal. Det är Portugal också, även om Elfenbenskusten har en teoretisk chans.

Spanien lyckades besegra Honduras med 2-0 medan Chile bara kunde vinna med 1-0 mot Schweiz. Därmed måste Chile antagligen ta poäng mot Spanien för att gå vidare och det klarar de nog inte.

Så var det då dags för den franska soppan. Nicolas Anelka blev hemskickad efter att ha sagt ett par mindre genomtänkta ord till idioten Domenech. Lagkapten Patrice Evra och resten av laget ställde sig på Anelkas sida och vägrade träna. Evra passade dessutom på att bråka med fystränaren Robert Duverne – Daily Mail berättar mer. Detta gillades inte av Domenech som petade Evra och ett gäng andra spelare till matchen mot Sydafrika. Utan Patrice Evra var Frankrike som väntat chanslösa mot värdnationen. Därmed är Evras VM över men den franska historien är inte färdigskriven och Evra har lovat att berätta hela sanningen på en presskonferens senare i veckan. Det kan bli spännande.


I didn’t expect [France] to do well, but I expected better than what we have seen. There seems to be a lot of disharmony in the camp. I think it was bad preparation for the players to know that Raymond Domenech was leaving and that Laurent Blanc was going to be coming in after the World Cup. They should have brought Blanc along as an over-seer or assistant just to get a look, and maybe he would have had a calming influence and brought a bit of harmony into the squad.

Sir Alex Ferguson om den franska VM-insatsen.

Mexikos förbundskapten fortsätter att placera Javier Hernandez på bänken. Och då går det ju som det går – Uruguay vann med 1-0. Hernandez fick komma in efter 63 minuter, fick en löjlig varning och kunde inte frälsa Mexiko den här gången. Det spelade dock mindre roll då fyra poäng från de två första matcherna tog Mexiko till åttondelsfinalen. Där bör nog Hernandez spela från start om Mexiko ska ha någon chans – Mexiko har 3-0 med Hernandez på planen och 0-2 med Hernandez på bänken. Dock står Argentina för motståndet så Mexiko får det mycket svårt.


[Javier Hernandez] did very well. He showed good movement, quick and sees space very well. I was very pleased with his performance.

Sir Alex Ferguson gillade Chicharitos insats mot Frankrike.

Park Ji-Sung gör Hernandez sällskap i åttondelsfinalen sedan Sydkorea spelat 2-2 mot Nigeria – lagkapten Park spelade förstås hela matchen – efter mycket tur och många jättemissar av nigerianer. Sydkorea möter Uruguay i åttondelsfinalen och måste spela upp sig rejält för att ha en chans att gå vidare.


I am as passionate about the England team as anyone. Last night, on reflection I said things in the heat of the moment that came out of frustration of both our performance and the result. The most important thing now is to regroup be positive and work towards winning the game on Wednesday. To do this the players will need the support of the fans more than ever. For my part I apologise for any offence caused by my actions at the end of the game.

Wayne Rooney ber om ursäkt.

Imorgon är det dags för England igen. Och där har John Terry försökt leka lagkapten och kritiserat allt och alla på en presskonferens, vilket förbundskapten Fabio Capello inte gillade. På nästa presskonferens skickades diplomaten Frank Lampard fram. Stämningen i England verkar dock inte vara bra och matchen mot Slovenien blir svår.

¤ Stuart Mathieson i M.E.N. om varför det som hänt i de franska och engelska landslagen aldrig skulle kunna hända i United.
¤ United ska ha tackat nej till att köpa David Villa då han var för gammal och dyr. David Gill framför allt ska vara väldigt inne på att inte köpa spelare som inte kan säljas vidare dyrt. Allt enligt Daniel Taylors Twitter.
¤ Samme Taylor berättar i The Guardian att United inte är intresserade av att signera Joe Cole.

DEN 24 JUNI | 19.23 | DON’T MENTION THE WAR
Så lyckades då England vinna till slut. Det blev en knapp seger – vilket kan komma att kosta England i framtiden, en åttondelsfinal mot Ghana och en kvartsfinal mot Uruguay känns ett par resor lättare än Tyskland och Argentina. Nu är det lätt att säga att man måste besegra alla lag för att bli mästare men det är ju nonsens. En lättare väg framåt sparar kraft och det kan i slutändan vara avgörande.

Wayne Rooney spelade från start igen men blev, lättare skadad, utbytt efter 70 minuter. Han hade fått en assist om inte Gerrard hade varit kass och han hade fått göra sitt första VM-mål om han inte hade avslutat dåligt. Hans bästa match i turneringen men långt ifrån hans normala standard. Michael Carrick satt på bänken.

1-0 mot Slovenien alltså och nu väntar Tyskland i åttondelsfinalen. Då måste Rooney prestera för att England ska ha en chans men visst är tyskarna favoriter. För media är det förstås en storseger att de två antagonisterna möts.


Fawlty Towers, Don’t Mention the War.

Annars är ju VM folkets turnering snarare än fotbollssupportrarnas. Det är förbannat jobbigt när alla och hans moster har en självklar åsikt om allt fotbollsrelaterat trots att de inte har sett en enda match sedan EM. Ge mig klubblagsfotboll alla dagar i veckan. Bättre, mer underhållande och färre idioter som bryr sig.

Rooney och Carrick gör Park och Chicharito sällskap i åttondelsfinalen. För Nemanja Vidic och Zoran Tosic är VM emellertid över. Serbien underpresterade grovt mot Australien och förlorade med 2-1. Tosic kom in efter 62 minuter och sköt skottet som skapade det serbiska målet. Vidic spelade förstås hela matchen. Han borde ha fått en straff när han nickade på Cahills hand i slutminuten och visst kan serberna skylla på domaren. Men jag tycker att Serbien får skylla sig själv. De underpresterade mot sämre lag och lämnar därför VM alldeles för tidigt.


Nemanja Vidic borde ha fått straff @ 2:03.

Och idag åkte Italien ut. Underbart! Synd bara att Nya Zeeland inte kunde besegra Paraguay.

¤ Ställningen i MUSS VM-tips.
¤ Fem unga spelare lämnar United.
¤ Stoppa pressarna: Paul Scholes kommer kanske att sluta efter nästa säsong. Media hoppar förstås över nyckelordet “kanske”. Scholes säger som vanligt ingenting. Och det är underbart på sitt sätt. (M.E.N.)
¤ Enligt Daily Mail kommer Sir Alex Ferguson att ge ut ytterligare en självbiografi. I samma artikel berättas också om att David Gill försöker visa styrka som medlem av FAs styrelse.
¤ United Youth berättar om ändringar i reservligasystemet.


I will await what the manager does and then we’ll see. I am very happy in Manchester, but will not train the reserves forever. A future coaching career in Norway is something I certainly cannot rule out.

Ole Gunnar Solskjaer planerar inte att träna Uniteds reservlag resten av livet. Please don’t take my Solskjaer away.

Glad midsommar!

DEN 28 JUNI | 18.08 | VM ÄR ÖVER
Och i åttondelsfinalen fick de sista Unitedspelarna lämna VM. Rekorddåligt, kanske. Jag är inte intresserad av att kolla fakta i fallet. Det började med Sydkorea som föll med 2-1 mot Uruguay. Park Ji-Sung spelade förstås hela matchen för Sydkorea och han gör totalt ett bra VM. Åttondelsfinal är också klart godkänt för Sydkorea.

Nu får vi hoppas på Diego Forlan som borde spela i United. Och en kvartsfinal mot Ghana ger en utmärkt chans för Uruguay att nå semifinalen.

Sen var det dags för England. Michael Carrick blev kvar på bänken hela VM medan Wayne Rooney spelade hela förlustmatchen (1-4) mot Tyskland. Rooney gjorde en mycket dålig VM-turnering och såg ofta ointresserad ut. Han får nu välbehövlig vila och kan förhoppningsvis vara i form när den riktiga fotbollen börjar i höst. Dessutom torde han vara ordentligt revanschsugen och jag tror att det engelska misslyckandet kan visa sig vara positivt för United.

För ett misslyckande var den engelska insatsen. Jag tycker att James agerar dåligt på de tre första målen och backlinjen uppträder mest förvirrat. Samtidigt misslyckas Lampard och Gerrard som vanligt bredvid varandra medan Barry är rätt kass i största allmänhet. Och den engelska offensiven var i stort sett obefintlig.

Samtidigt, hade domaren inte varit kass hade England haft 2-2. Och för mig är England i det läget favoriter – det är laget som hämtar upp 0-2 till 2-2 nästan alltid. Det spelar ingen roll att Tyskland egentligen är lite bättre. Det är inte en ny match, det är inte 0-0. Det är 2-2 och laget som har rest sig ur ett mycket svårt underläge har en underbar känsla medan laget som har tappat ledningen är i brygga. Jag vet inte om någon sådan statistik finns tillgänglig men jag gissar att cupmatcher där 0-2 blir 2-2 i en klar majoritet av fallen vinns av laget som låg under.

Och alla som säger att det bortdömda målet inte spelar någon roll då Tyskland gjorde två till är idioter som inte förstår idrottspsykologi. Samma gäller förstås också i matchen mellan Argentina och Mexiko där Argentina fick 1-0 av domaren. Där hade nog Argentina vunnit ändå, de är bättre än Mexiko men min känsla är att Mexiko vek ner sig efter målet och den påföljande bjudningen till 2-0 tror jag inte hade skett vid 0-0. Men det är hypotetisk spekulation.

Mexiko förlorade till slut med 3-1. Javier Hernandez fick äntligen spela hela matchen och det var också han som gjorde Mexikos mål – detta efter en utmärkt individuell prestation. Chicharito är utan tvekan den Unitedspelare som har varit bäst i VM. Jag gillar det jag ser även om han inte är en färdig produkt än. Jag tror att han kan göra det bra som tredjeforward i United. Spännande.


Javier Hernandez gör mål mot Argentina.

Så var det då det den där diskussionen om målkameror som alltid kommer upp när regelrätta mål döms bort. Men jag vet inte, den typen av situation är så sällsynt. Jag tycker att alla frisparks-, straff- och offsidesituationer som bedöms felaktigt är ett mycket större problem. Och där ser jag inte hur man på ett bra sätt ska kunna implementera teknisk hjälp. För frisparkssituationer är ofta extremt svåra att bedöma rätt och det funkar inte med frekventa tämligen långa avbrott för att bedöma en svår situation. Och i offsidelägen blir det ännu konstigare – vad gör man om någon blir felaktigt avblåst? Ska man strunta i att blåsa offside och sedan kontrollera alla mål i efterhand?

Något måste hur som helst göras. Domarna spelar alldeles för ofta en avgörande roll. Och det är inte bra för sporten. Det är enkelt att säga att domaren är dålig men när i stort sett alla domare är kassa är den rimliga slutsatsen att det är något annat som är fel. Jag tror att den enkla lösningen är fler domare och jag tror också att det är vad som kommer att ske. Dagens domare hinner helt enkelt inte med längre. Spelet går för fort.


Misslyckanden drabbar alla. Det är ändå bra att de kom hem nu. Om de stannat en vecka till så hade de ätit upp varandra. Vi undvek kannibalism, och det är bra. Laurent Blanc kommer att visa vägen, det är en stor man.

Eric Cantona talar om det franska misslyckandet så som bara Cantona kan tala.

¤ Andersred bloggar om att man bara behöver stå på väntelistan för säsongskort till Old Trafford i fyra timmar för att bli erbjuden ett säsongskort. Och United tycks vara allt mer desperata i sina försök att sälja biljetter.
¤ Webbradio: Den pinsamt namngivna sidan EPL Talk intervjuar Paul Scholes – som förstås inte har något intressant att säga.
¤ Sir Alex Ferguson intervjuades i amerikansk radio – The Telegraph sammanfattar det han sa.
¤ The Lede berättar en skrämmande historia om åskådare som har blivit utkastade från VM för att de har burit fel logotyper på sina kläder. Välkommen till den moderna fotbollen.
¤ Gary Neville ville bygga ett miljövänligt hus men samhället sa nej. (The Telegraph.)
¤ Enligt STV Sport var det Patrice Evra som låg bakom det franska myteriet.
¤ En stor grupp Stokesupportrar fick, på felaktiga grunder, inte se sitt lag möta United på Old Trafford i november 2008. De har nu fått en massiv ersättning för det. En sällsynt seger för fotbollssupportrar som grupp. (Metro.co.uk.)
¤ Den mycket pålitliga blaskan News of the World rapporterar att Owen och Hargreaves är redo att spela fotboll.
¤ Luis Fabiano vill till United enligt The Telegraph.
¤ Och Iker Casillas säger att United och city vill ha honom (Sky Sports).


I’ve texted him. He’s going for a bit of a holiday. It’s a bit disappointing. The last thing you should do is down tools. They may have valid reasons but sometimes you should put reasons behind you and think of the people who have come from all areas of the world to South Africa to support you.

Sir Alex Ferguson ser inte ut att stå på Patrice Evras sida i den franska soppan.

DEN 4 JULI | 00.08 | DIEGO ÄR VÅRT SISTA HOPP
Juni har blivit juli och det är nu dags för spelarna i United att återvända till Manchester för försäsongsträning (gäller inte de som deltog i VM har förlängd semester). I Sydafrika pågår dock fortfarande den turnering som i allmänhet anses vara den största inom fotbollen (jag håller inte med). Holland slog överraskande ut Brasilien i kvartsfinalen och det kan de tacka Brasilien för som mer eller mindre skänkte bort en given seger. Ett osexigt holländskt lag har nu en god chans att nå landets tredje VM-final. Men till skillnad från tidigare holländska VM-lag så är det här laget inte älskat i resten av världen.

Sen var det dags för vårt adopterade Unitedhopp i VM – Diego Forlans Uruguay tog sig an Afrika – eller Ghana som de hette när VM började. Då, när Roger Milla och Kamerun charmade världen höll jag också på det afrikanska laget. Nu gjorde jag det inte. Om det beror på att Kamerun var charmigare än Ghana eller om det beror på att jag är en annan person idag ska jag låta vara osagt. Tutorna spelar dock in. Jag hatar tutorna och de har låtit mer när de afrikanska lagen har spelat därför blir VM i Sydafrika ett bättre VM när de afrikanska lagen slås ut.

Matchen var spännande. Ghana tog ledningen men Forlan kvitterade på frispark. Det blev förlängning. I sista minuten var Ghana ytterst nära att avgöra. Men Suarez spelade volleyboll på mållinjen och det blev straff. Gyan missade varefter Uruguay vann på straffar. Forlan gjorde mål på sin straff. Det gjorde Gyan också – imponerande. Jag var däremot inte imponerad av Abreu. Visst, det är snyggt när det lyckas men när det misslyckas är det bara pinsamt. Fråga Kermorgant. Och min fasta övertygelse är att en chippstraff har större risk att misslyckas än om man skjuter mitt i målet på kraft. Andra fokuserar på Suarez och menar att han är en fuskare. Jag håller inte med. Jag kan inte riktigt förklara varför men jag tycker att Henrys hands mot Irland är mycket värre än Suarez hands mot Ghana. Skador och avstängningar gör hur som helst att Uruguay får mycket svårt mot Holland men jag hoppas att Diego kan skjuta Uruguay till final.


Diego Forlan gör mål mot Ghana.

Sen lekte Tyskland med Argentina. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta och tokhålla på Tyskland i en fotbollsmatch men i kvartsfinalen gjorde jag det. Och den visas kommer att upprepas i semifinalen. Jag gillar det tyska laget och jag skulle gärna en eller flera tyska VM-spelare i United. Men det lär väl inte hända. Tyskland möter Spanien i semifinalen. Där gäller det för tyskarna att undvika kroppskontakt. Spanjorerna ramlar nämligen väldigt enkelt och hittills i VM har domarna blåst varenda gång. Fuskare.

För övrigt blir jag mer och mer irriterad på den extremt partiska (Italien, Spanien, Brasilien – i den ordningen) och i allmänhet dåligt pålästa Glenn Strömberg. Risken är att han kommer att kommentera en massa Unitedmatcher nu när Viasat tar över Premier League. Det kommer att bli mycket jobbigt.

¤ Reserv- och juniorlagsnytt.
¤ MUSS presenterar Uniteds spelare: Darron Gibson, Owen Hargreaves, Paul Scholes. Dessutom har majoriteten av övriga profiler uppdaterats – navigera dig fram till truppen via United i menyn.
¤ The Football Supporters’ Federation talar om det förbjudna ämnet – ståplats. Det är naturligtvis nonsens att ståplats skulle vara farligare än sittplats. Det funkar i Tyskland, vars fotboll på väldigt många sätt borde vara en förebild för England – klubbarna mår bra och supportrarna tillåts vara supportrar. Den tyska modellen fungerar och när vi pratar om ett drömscenario i en tid efter parasiten Glazer borde vi titta på tyskarna snarare än Barcelona (som ser ut att må bra på ytan men därunder är det mycket som pyr). Och situationen i den spanska fotbollen i allmänhet visar att den spanska modellen inte fungerar så värst bra.
¤ Uniteds tränare Rene Meulensteen tycker att Diego Forlan är bra och borde spela i United. Det borde han berätta för Fergie. (Sky Sports.)
¤ Roy Hodgson är ny tränare i Liverpool. Synd att en så trevlig typ ska smutsa ner sig men han kan ju rädda situationen genom att misslyckas i sin nya klubb.
¤ city har värvat Silva och Toure. Det är förstås bara början och city är en kraft att räkna med. Bara citys genetiska förlorarmentalitet kan hindra dem från att nå framgång. Silva säger att han alltid har velat spela för city. En lögnare till lögnarna med andra ord.
¤ Özil till United? Så säger M.E.N..
¤ Thomas Cook är Uniteds nya resepartner (Manutd.com).
¤ Chris Smalling och Javier Hernandez blev officiellt Unitedspelare den 1 juli (Manutd.com).
¤ Chris Casper återvänder till United som tränare (United.no).
¤ Den tidigare stolta – och numer patetiska – klubben Celtic har börjat sälja tutor. Hjälp oss alla. Rädda fotbollen. (Celticfc.net.)
¤ M.E.N. om Owens och Hargreaves skadesituation.
¤ United Youth publicerar en intervju med Joshua King.
¤ Efter 50 år i United har Ken Ramsden nu gått i pension – mycket bra artikel på M.E.N.


I know Sir Alex is not really a Liverpool fan so I’m a bit concerned about my relationship with him. I sincerely hope he forgives me for moving North and will welcome the fact that we can have a glass of wine, maybe in secret, together. I’ve always believed you don’t have battles with other managers. Football teams battle with football teams, clubs battle with clubs.

Roy Hodgson är ny tränare i Liverpool och är rädd för att Sir Alex Ferguson ska sluta tycka om honom. Hodgson vill hellre dricka vin med Uniteds manager, gärna i hemlighet.

DEN 8 JULI | 20.33 | TRÅKIGA HOLLAND MOT FUSKANDE SPANIEN
Uruguay med Diego Forlan i spetsen försökte men Holland blev för svåra. Diego sköt 1-1 men det hjälpte föga. Uruguay har ändå gjort ett mycket bra VM och Diego har varit en av turneringens bästa spelare.


Diego Forlan skjuter 1-1 mot Holland.

Det är förbannat synd att det inte fungerade för Forlan i United, för det är svårt att tänka sig en trevligare fotbollsspelare. Diego kostade hyfsat stora pengar när han kom till United för att senare lämna för en spottstyver. Han lyckades aldrig fullt ut i United – varför ska jag inte spekulera i här, det är föremål för en halv uppsats – men utvecklades till en världsstjärna i Spanien. Trots det finns inte ens en antydan till bitterhet – varken från Diego eller från United. Det är unikt (möjligen skulle samma sak kunna sägas om ett fåtal spelare fostrade i United men det är inte riktigt samma sak). Respekt.

Att Holland går till final är en överraskning. Jämfört med tidigare holländska framgångssagor är det ett anonymare lag som spelar tråkigare fotboll. Det kan man göra enkla poänger av, jag nöjer mig dock med att konstatera att världen inte kommer att sörja en holländsk förlust på söndag. Det kommer dock jag att göra. Nej, det var inte riktigt sant. Jag kommer att sörja en spansk seger. Tidigare i VM har de ramlat enkelt och fått massvis med frisparkar från domaren. Mot Tyskland stod de på benen i större utsträckning och ägnade sig mer åt att sparka på tyska ben, utan att straffas. Ett äckligt lag.

Det är annars märkligt med VM. Turneringen känns mer levande i början. Det är flera matcher varje dag, nya historier varje dag. När det sedan ska avgöras är det som att alla är ganska mätta och turneringen känns ofta mindre intressant i sitt slutskede.

Eh, alltså…

¤ Sir Alex Ferguson blev indianhövding för en dag när kanadensiska indianer besökte Salford för att reparera en totempåle. (M.E.N.)
¤ Det har viskats om att Javier Hernandez ska bli utlånad men lyssnar man på Sir Alex Ferguson (se citat nedan) och Mike Phelan (M.E.N.) så verkar det vara nonsens.


[Javier Hernandez] looks an exciting prospect. He has pace and a good scoring record. I’m looking forward to seeing him in a United shirt.

Sir Alex Ferguson gillar Chicharito.

¤ MUSS presenterar Uniteds spelare: Mame Biram Diouf, Ritchie De Laet.
¤ Tevebolagen talade och nu har Premier League-matcherna t.o.m. november fått bekräftad speltid.
¤ Daniel Drinkwater har blivit utlånad till Cardiff.
¤ Att Rio Ferdinand är skadad är ingen hemlighet. Hur länge han blir borta återstår dock att se. Första dagen sa Sir Alex Ferguson att Ferdinand blir borta fyra månader (Daily Mail). Andra dagen säger United att Ferdinand är aktuell för spel i mitten av augusti (Manutd.com).
¤ Doctor Who, eller Christopher Eccelstone som han egentligen heter, hatar Glazer och har därför bestämt sig för att inte förnya sitt säsongskort på Old Trafford (The Guardian).
¤ Uniteds spelare, minus de som spelade i VM, är tillbaka på jobbet (Manutd.com).
¤ Matthew James och Reece Brown är uttagna till det engelska U19-landslag som ska spela EM i Frankrike 18-30 juli (Thefa.com). Allt är emellertid inte frid och fröjd och vissa Premier League-klubbar gillar inte att tappa sina spelare till en ungdomsturnering (The Guardian).
¤ Förre Unitedspelaren Daniel Nardiello har skrivit på för Exeter City.


We’ve looked at a few options. We did consider David Villa but he was always going to Barcelona. I just don’t believe there is value out there at the moment. I’m very happy with the strength of our squad as it is.

Sir Alex Ferguson upprepar förra årets mantra om dåligt värde på marknaden.

¤ United sägs vara intresserade av att signera Wesley Sneijder från Inter. Detta bekräftas av Inters president Massimo Moratti som dock inte vill sälja stjärnan (Sky Sports). Och Sneijder själv säger att han inte vill lämna Inter (M.E.N.). Själv tror jag att det är spel för galleriet från Uniteds sida – man gör ett halvhjärtat försök att värva en spelare som man vet inte kommer att lämna sin nuvarande klubb och kan därmed påstå att man har försökt att värva. Det skulle dock vara oerhört kul att höra Ferguson förklara varför Sneijder för 15 miljoner pund 2009 var “no value” medan samma Sneijder för 30 miljoner pund 2010 fungerar. Och visst skulle det vara intressant att se Sneijder i United men det kommer inte att hända.
¤ En annan som inte kommer till United är Simon Kjaer som har skrivit på för Wolfsburg för ungefär samma pengar som United betalade för Chris Smalling (M.E.N.).
¤ M.E.N. skriver om George Best.
¤ Manutd.com intervjuar Craig Cathcart.
¤ Manutd.com intervjuar Mike Phelan.
¤ Everton skäms då ett administrativt misstag gör att Dan Gosling kan lämna klubben på fri transfer. (Mirror Football.)
¤ Förre Unitedspelaren Laurent Blanc är som bekant ny förbundskapten i Frankrike och han tar hjälp av en annan före detta Unitedspelare, nämligen Fabien Barthez (Daily Mail).
¤ OS i London 2012 ser ut att senarelägga fotbollssäsongen i England (The Telegraph).
¤ I Spanien behöver Barcelona låna pengar för att kunna betala sina löner (The Guardian).
¤ Och till sist berättar Sir Alex Ferguson för Manutd.com att Owen Hargreaves missar säsongsstarten. Antonio Valencia och Nani väntas dock vara spelklara till den nya säsongen, liksom Michael Owen som dock ser ut att missa USA-turnén. Det gör Rio Ferdinand också men Ferguson verkar ta tillbaka sin tidigare profetia om fyra månader (se längre upp) och säger nu att han kan vara aktuell för spel redan till ligapremiären mot Newcastle. Anderson väntas vara tillbaka i slutet på september.


The day of the signing [for city] was difficult for me. I was sad because in all those years I only had Barca in my head and now I’m out. I’m very sorry because the club is the club in my heart. My time in Barcelona has been perfect. Here I have my best friends and always thought I would end my career here. I am convinced that some day I shall return to Spain. My heart is Barca and some day I will wear this shirt again, I am sure of that. Barca is the club of my life.

Manchester citys nyförvärv Yaya Toure säger de rätta orden.

DEN 13 JULI | 21.27 | VM ÄR SLUT
Robben sprang sig fri, stoppades oschysst av Puyol men stod på benen. Domaren blundade. Iniesta slängde sig för att sedan vifta med ett imaginärt kort. Domaren lydde och visade ut Heitinga. Robben slog en frispark via muren. Domaren dömde inspark. Elia utmanade på kanten, fälldes av två spanjorer. Domaren gjorde ingenting. Iniesta sprang offside. Den holländska backen panikrensade dåligt. Domaren gjorde ingenting. Iniesta gjorde mål. Världens äckligaste landslag vann VM. Att segern föregicks av en serie tveksamma till direkt usla domslut är passande. Spanien slängde sig till VM-guldet och satte världsrekord i viftande av imaginära kort. Antagligen hade Iniesta inte varit lika glad om han inte hade fått Heitinga utvisad. Äckliga fuskare.

Spanien vann dessutom fair play-ligan i VM. Vilket skämt. Dock kan det vara vettigt för Sir Alex Ferguson att notera att FIFA numer betraktar dåligt balanssinne och viftande av imaginära kort som essensen i fair play. Fusk lönar sig.

Diego Forlan kämpade men fick se sig slagen i bronsmatchen. Han sköt dock ett mål på tyskarna och var en elak ribba ifrån att kvittera i slutminuten. Diego kan dock trösta sig med att han – helt riktigt – utsågs till VMs bästa spelare. FIFA är därmed den blinda hönan som hittat ett korn. Han skulle 2010 passa utmärkt in i Manchester Uniteds lag.


Diego Forlan gör 1-1 mot Tyskland.


Diego Forlan skjuter i ribban.

¤ Men nog om det. Den riktiga fotbollen är tillbaka. Uniteds reserver vann Jack Crompton Trophy genom att besegra Curzon Ashton med 4-0.
¤ Och på fredag spelar United sin första träningsmatch för säsongen när man tar sig an Celtic i Toronto. Geografilektionerna struntar vi i. Det är enklare att säga USA-turnén än Nordamerikaturnén. Därför blir Kanada USA i några veckor. Den träningsmatchen kommer att visas på teve i norska Viasat Fotboll (United.no). Det betyder sannolikt att matchen också kommer att visas på Viasat Fotboll i Sverige men inget är bekräftat. MUSS återkommer när definitivt svar finns att tillgå.
¤ MUSS anordnar en supporterträff i Göteborg den 28 augusti.
¤ Glasmannen Owen Hargreaves är skadad igen. Det är Gary Neville också. Neville var inte med bland de 22 man som flög till USA igår.
¤ Den briljanta sidan United Youth visar de första riktiga bilderna på Uniteds nya dräkt. Dräkten lanseras officiellt på torsdag och målvaktströjan – som tack och lov inte syns på bilderna – kommer att vara föremål för skämt, men det är en bisak. The Telegraph spekulerar i att tröjan kommer att sälja dåligt då Uniteds supportrar inte vill ge pengar till parasiten Glazer.
¤ Och The Telegraph säger också att The Red Knights är redo att buda på United då nya regler och dåligt med sålda säsongskort är illa för parasiten Glazers affärsplan.
¤ Walesonline om Tom Heaton – den förre reservlagsmålvakten i United som nu siktar på att göra karriär i Cardiff City.
¤ Sir Alex Ferguson säger att Uniteds VM-spelare kan missa säsongsstarten. (M.E.N.)
¤ Mario Balotellis agent säger att Interforwarden är på väg till Manchester. Både United och city är visst intresserade. M.E.N.
¤ Manutd.com pratar med Chicharitos pappa och morfar om Uniteds nya anfallare.
¤ Sunderland vill värva Michael Carrick säger M.E.N. “Sälj!” säger jag.
¤ Jose Mourinho är Uniteds nästa manager säger Mirror Football som menar att en klausul i Mourinhos kontrakt med Real Madrid gör att han kan lämna den spanska klubben varje sommar.
¤ Mesut Özil säger att han vill stanna i Werder Bremen och fullfölja sitt kontrakt. Och det låter förstås som ett positivt och moget uttalande men läser man mellan raderna så säger han ju egentligen bara att han hellre vill lämna som fri agent nästa sommar då det ger honom fler sedlar i lönekuvertet. (Sky Sports.)
¤ Och United är inte alls intresserade av att värva Wesley Sneijder enligt Sir Alex Ferguson (The Guardian).


I believe the squad is stronger than last season, with the younger players having another year under their belts.

Menar Sir Alex Ferguson verkligen det han säger?

United Review återkommer i normalt format om några veckor.