Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

4-4-2 in PL

Jag tar för givet att United kör 4-4-2 i seriepremiären mot Newcastle. Eller åtminstone kör med två lirare med anfallare på sina cv:n. Jag har inte sett någonting mer än mål och höjdpunkter från träningsmatcherna (och missar onsdagens som går i rimlig tid eftersom jag ska lyssna till Melissa Horn) och har därför ingen jätteklar bild över vad den gamle hamnarbetargrabben från Govan har för startelva i skallen.
Men.
Några platser är gjutna om nu gamlingen väljer att köra med sina VM-”stjärnor”: Edwin, Vida, Evra, Fletcher, Nani och Rooney. Evans får antagligen spela med Vidic och Rafael lär väl spela till höger eftersom Jompa vad jag förstått inte fått chansen där under försäsongen. På mittfältet kan Fletcher sannolikt få sällskap av Scholes alternativt Gibson i premiären om nu inte Gibson kör till höger i stället för Park/Valencia.
Och.
Det alla är nyfikna på är vem av anfallarna som får chansen bredvid Liverpoolsonen som inte slutat festa efter Englands succé i Sydafrika. Berbatov eller Chicharito?
Berba har inte skämt ut sig i USA/Mexiko och Lilla Ärtan gör ju mål varje gång han får läge, så det handlar mer om taktik än om form i det här läget. Jag är själv kluven i frågan. Jag hoppas innerligt att Berba äntligen får visa regelbundet hur bra han är, medan jag samtidigt skulle älska om grönsaken från Sydamerika gör en Solskjaer.
Vad han spelar med på söndag har ingen större inverkan på vad han spelar med veckan efter. Så mycket har jag lärt mig genom åren.