Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

MUSS-bloggen spår PL

Inga konstigheter den här gången heller.
Det blir Chelsea som fajtas med United om titeln. Förra hösten tippade jag Chelsea före United och då kände jag att det var 50-50. Den här gången känner jag faktiskt att det är kanske 55-45 i Unitedfördel men för att inte jinxa en ligapokal titel väljer jag Ancelotti före Ferguson.
Trots att Chelsea på papperet har ett betydligt svagare lag än för ett år sedan.
1) Chelsea
Mästare ska respekteras och det är förstås gjutet att dom är topp tre även i vår. Men utan Carvalho, Deco, Joe Cole och Ballack och med gamla Drogba ett år mer skadebenägen är det inte lika hett som tidigare. Lägg till att det här är sista chansen för det här lagbygget att ta CL och då ligger mycket fokus där. Men om Essien är hel hela vägen kan det bli guld igen.
2) Manchester United (motivering kommer senare)
3) Arsenal
Fabregas stannar, Wilshere och Gibbs är ett år bättre, Chamakh ersätter Bendtner och både Gallas och Silvestre har försvunnit. Det ser med andra ord bra ut för Wengers pojkar och jag är lite inne på att dom kan vara med och nosa långt in i april. Men mittfältet är för opålitligt: Diaby, Nasri och de andra har för låg lägstanivå för att det ska kunna bli en titel i den viktigaste tävlingen. Kan sno åt sig en cup – och det måste nog Wenger fixa för att inte fansen ska bli riktigt frustrerade.
4) Manchester City
Jag kan inte se City göra som Chelsea och köpa sig en titel. Dels går det inte på grund av att det är just City och dels på grund av att det inte är spelare som verkligen vill spela för City oavsett hur mycket dom tjatar om att det är en dröm att få spela på City of Manchester stadium (haha). Silva blir en hit, Yaya inte – eller tvärtom. Mancini får sparken och araberna tar in någon annan stackare som alltid drömt om att få träna City. Tyvärr räcker det i alla fall till en CL-plats och dom stackars blå fansen går bananas. Nu när Ireland drar och Onuha är väck finns knappt en spelare med Citybakgrund kvar i 25-mannatruppen. Kul att vara supporter.
5) Tottenham
Här är det svårbedömt med tanke på att Spurs för första gången ska kombinera PL med CL. Hur Englands mest överskattade – och möjligen lite kriminelle – topptränare ska greja det återstår att se. Nu tror många på Spurs som ett topp 4-lag och på papperet ska de vara det också.
6) Everton
Jag tror att Everton fixar en kanonsäsong. Arteta är hel, Jagielka är hel, Cahill har lite till i sig och nu är det läge för Rodwell att steppa up.
7) Liverpool
Vad har egentligen Liverpool gjort med sin trupp som ska ge dom en högre placering än i våras? Nada. Torres, Aquilani och Gerrard kommer att göra max 15 matcher ihop och hur bytet Cole mot Benayoun utvecklar sig återstår att se (jag misstänker att det kvittas). Hodgson kan inte göra mirakel så länge han litar på ett stolpskott som Carragher som en flaggbärare. Jovanovic kan vara en ny Sean Dundee.
8) Fulham
Det här är Mark Hughes bättre på än att ta hand om lag med amibitioner att regera Europa. Får han Bellamy kommer han att nosa Liverpool i rumpan hela våren. Duff, Murphy, Gera och Dempsey måste då vara lika bra som tidigare. Och Zamora förstås. Englands framtid i anfallet!
9) Aston Villa
En mystisk klubb som ena dagen vill slåss med Big Four för att andra dagen sälja sina bästa spelare och därmed göra sig av med sin supertränare. Dags för Ashley Young att ta ett kliv till tillsammans med Delfuenso och Delph.
10) Birmingham
Finns det pengar här? Är Zigic flipp eller flopp? Är Barry Ferguson verkligen en klasspelare? Får Bissen spela mer än 20 matcher från start? Och framförallt: Hur bra är Ben Foster?
11) West Ham
Svårplacerat lag. Förra säsongen hade jag dom högt (tippat med hjärtat) men här är det svårt att veta var man har dom. C Cole är på väg bort och stackars Parker stannar. Hitzlsperger kul att se i PL igen.
12) Stoke
En klassvärvning av i och för sig något late Kenwyne Jones gör att det här blir en precis lika trist säsong som vanligt för den objektive Stokesupportern. Fotbollsmördande spel men många poäng.
13) Sunderland
United light blir aldrig ett storlag, hur mycket klubben än försöker. Och att köpa in Titus Bramble är att utmana ödet rejält. Spännande att se den egyptiske högerspringaren Al-Muhammadi och Danny Welbeck.
14) Newcastle
Den givna frågan är: Kan en skyttekung från Championship dominera även i Premie League? Andy Carroll lär få något svårare att hitta nätet än förra säsongen, men han är Newcastles stora hopp. Mittfältet är ett myller av obehagliga lirare: Nolan, Guthrie och Barton. Dessutom finns fortfarande Alan Smith kvar, ni vet han som inte gjort ett enda mål sedan han lämnade Old Trafford.
15) Wolves
Här tror jag benhårt att Kevin Doyle fixar nytt kontrakt rätt lätt samtidigt som Hahnemann är en – med PL-bottenskikt mått mätt – riktigt bra keeper. Klassisk klubb som förtjänar PL-status – trots Mick McCarthys egocentrism.
16) Blackburn
Usch, tänk att den här klubben köpte sig en titel 1995 på vår bekostnad. När dessutom ende klasspelaren Tugay är borta sedan en tid så finns det inte mycket roligt att titta på här. Paul Robinson? Chimbonda? El-Hadji Diouf? Ni förstår. Det är tur för dom att en annan Diouf förgyller truppen med sitt leende.
17) West Brom
Jag har feeling för att Jonas Olsson ordnar nytt kontrakt med ett mål i sista omgången. Ett hyfsat bra gäng som borde hålla sig kvar. Spännande lirare i Graham Dorrans.
18) Wigan
Det här är inget roligt lag. Räddningen kan bli om Rodallega fortsätter utvecklas och att Victor Moses exploderar.
19) Bolton
Jag är ihärdig: Jag vill verkligen inte se Bolton i Premier League. Hellre Stevenage for all I care. Trist gäng, trist arena, trist, trist, trist. Men sannolikt är dom för rutinerade och för bra för att åka ur så det här är med hjärtat mer än med hjärnan. Samtidigt kan det gå åt fanders om Cahill lämnar innan transferfönstret stänger alternativt i januari. Hoppas!
20) Blackpool.
Dyngsist så klart. Knappt så någon spelare här skulle platsa i något annat lag i serien. Remember Paul Rachubka?