Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Rooney Situation

Okej, vi måste väl ta och kommentera den här storyn som dominerat söndagstidningarna, fotbollsforumen och snacket på stan bland Unitedfansen i dag.
Wayne Rooney, 24, har alltså sannolikt legat med en prostituerad kvinna medan hans hustru väntade barn.
Att sannolikheten är hög att det är sant kan vi se två orsaker till:

  1. Ingen i Rooneylägret har dementerat storyn.
  2. Ingen chefredaktör utan dödslängtan skulle köra en sån story utan att ha kött på benen. Då skulle Rooney kunna ruinera blaskorna med sina stämningar.

Att Rooney jagar kjoltyg när han inte jagar mål på Old Trafford är ingenting jag egentligen lägger mig i. Det är hans personal business. Och det är han nog inte först med i världen, gissar jag. Men eftersom Rooney är just Rooney påverkar det förstås honom avsevärt och därmed i förlängningen också oss som betalar hans lön. Hans manager har skyddat honom á la Giggs ända sedan han kom till klubben och vidhållit att Rooney är en spelare ur den gamla skolan, lite Paul Scholes-like, som bara bryr sig om sin fotboll och inte vill leva något glamourliv vid sidan om.
Att han redan ”åkt fast” för att ha haft sex med prostituerade tidigare kan vi bortse ifrån, då var grabben inte ens 18 och inte färdigutvecklad. Nu är han snart 25 och har varit en av planetens mest berömda spelare i flera år. Då finns inga ursäkter.
Vad har det då för inverkningar på oss som fans?
Tja, dels blir det väl omöjligt för Fergie att ta ut honom till nästa match som går på – Goodison Park – och dels kan jag tänka mig att han får svårt att koncentrera sig på fotbollen om nu påståendena stämmer (vilket jag alltå tror att dom gör) och Coleen gör det enda rätta och tar ut skilsmässa. Alltså: Vi betalar lönen till en arbetare som inte kan göra sitt jobb lika bra som om han inte betalat sexarbetare för att utföra tjänster åt honom.
Han har ju framstått som en rätt reko figur tidigare, trots att han kommer från Liverpool.
Nu framstår han som ett praktsvin.
Det är tur att vi har Berbatov.
* Däremot är det småpatetiskt av Aftonbladet att hänga på storyn. Aldrig att dom hade skrivit lika mycket om det varit Zlatan i Rooneys ställe. Hyckleri.