Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Allvarligt?

Jag skrev tidigare om den hybris den alltigenom obehaglige Sam Allardyce drabbats av när han påstod att han skulle vinna titlar i vilket lag han än höll till.
Nu börjar jag tror att han blivit dement alternativ fått en riktigt hård smäll mot huvudet.
”I don’t see any comparisons between anyone. There is no other Sam Allardyce, there is just the one. There never has been and never will be another Sam Allardyce. Sam Allardyce doesn’t manage like anyone else.
”I am unique in my style of management and who I am and I was very fortunate to be working under some great managers as a player. They always told me never to copy anybody.”
Jeez.
* Lördagen höll på att bli en fullträff. Chelsea förlorade, Arsenal torskade (Wenger skakade väl inte hand med di Matteo?) och Liverpool tappade poäng – att City vann gick liksom inte att göra någonting åt för att det andra skulle glädja oss.
Dunderläge i morgon, alltså.
Jag har haft så fullt upp med husstök att jag hela tiden trott att vi hade hemmamatch. Det har vi inte. United har fyra bortamatcher i rad innan vi möter Wengers banemän hemma 16 oktober.
Viktigt läge alltså.
* Wolves hemma i CC är lagom. In med tvillingarna och Bebé så är vi i kvarten.
* Håll med om att det är lite synd om vår gamle backhjälte Steve Bruce som häcklas för sitt utseende lite här och var i England:
”I get ’Fat Head’ at Liverpool, ’the Elephant Man’ at Man City and ’Mr Potato Head’ at West Brom. Is there something wrong with my head or something?”
Nej, Steve, det är inget fel på ditt huvud som skickade in dom där två målen mot Sheffield Wednesday förra millenniet och fick den förre Unitedhjälten Brian Kidd att dansa på gräset.
* Kauts 1-0 på Anfield fick mig genast att tänka på Ronaldos mål mot Chelsea häromåret. Den gången då domarna inte upptäckte att Rooney och Giggs lagt hörnan och Ronaldo satte en snygg nick.
Den här gången upptäckte Stuart Attwell en liknande situation och godkände målet. Jag hade blivit vansinnig om vi hade drabbats av samma sak. Men Torres ska ha en slev beröm för att han utnyttjade läget. Många anfallare hade inte bekymrat sig om det och låtit målvakten gå fram och lägga upp bollen och lägga en ”ny” frispark.
Roy Hodgson har ändå fullt upp och i intervjun efteråt gav han inte intryck av att vara en samlad man. Han tyckte inte att det var straff när Poulsen handbollsräddade och han tyckte att Torres offsidemål var onsidemål.
* I skuggan av Hargreaves återkomst till Carrington återvände även Michael Carrick till träningsplanen efter att ha varit hos doktorn och fått en spruta.
Michael Carrick måste steppa upp rejält i höst. Anderson ligger i dagsläget också före honom och spelar han inte in sig i laget innan året är slut kan vi nog skriva hans sista kapitel i Unitedtröjan. En egendomlig utveckling för en av ligans absolut passningssäkraste spelare, som hade potentialen att bli en institution på innermittfältet, men som tydligen inte klarade av det i skallen. Trist, för när Carrick är på absoluta toppen av sin förmåga är han fenomenal.
* Till sist: Hur Arsene Wenger kan ha så oerhört usel målvaktsuppsättning är helt obegripligt. Är det bara pengar det handlar om?