Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nattankar

Bolton, Everton, Sunderland och Fulham borta.
Fyra poäng.
För några säsonger sedan hade det setts som ett smärre fiasko.
I dag ses det som ett, nja, okej facit. I alla fall om vi kollar optimisternas syn på resultaten på forum och bloggar. Och det är svårt att argumentera emot. För samtidigt som dom övriga lagen blivit lite bättre och United lite sämre (går inte bortse från det när man tappar både Ronaldo och Tevez) så är det här en naturlig situation. Vi kan inte vinna nio matcher av tio hela tiden, tyvärr, och det verkar inte vara många unga spelare som är på väg att följa i Nanis fotspår och ta ett steg uppåt i karriären.
Några noteringar i övrigt från matchen:

  • Jag fortsätter att av hela mitt hjärta avsky när Michael Owen går ner på egen planhalva för att bli mer involverad i spelet. Det är som att slå ut bollen till inkast. Har den lille mannen glömt bort hur man går i djupled? Jag såg i alla fall honom göra det mot Scunthorpe, men det är kanske bara mot den typen av motstånd han vågar/kan/blir tillsagd att göra det.
  • Federico Macheda är ingen startspelare – än. Han har startat kanske fyra-fem matcher för United och aldrig varit bra. Men det blir lite moment 22 i den frågan så där är jag osäker. I dag spelade han på kanten igen och han ser inte ut att ha en aning om vad han ska göra för nytta därifrån. Bebé fick tio minuter på kanten och såg alertare ut. Och vad har egentligen hänt med Obertan? Dags att skeppa bort honom, tror jag.
  • Lee Cattermole och Steed Malbranque såg mer ut som Unitedmittfältare än Unitedmittfältarna själva. Inte bra.
  • Vi har inte blivit tråkiga, vi har haft matcher som slutat 3-3, 3-2 och 2-2, men det har ändå känts som de senaste säsongerna inte innefattat den speed och flair som United är känt för. Tänk när vi hade Ronaldo-Tevez-Rooney på planen samtidigt. Tänk när motståndarna hade en hörna och Rio/Vida rensade. Tänk när det tog tio sekunder innan bollen låg i motståndarens mål. Det är nästan omöjligt att föreställa sig i dag.

* Karl Henry innan Wolves vs Wigan i dag:
”I put that record down to the Newcastle game we played. It was a ferocious game with plenty of tough tackling going on in that game and I think a lot was made of it that was a little unjust. We came out of it looking like a dirty side, which is certainly not us.”
Karl Henry mot Wigan i dag: