Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stalemate

Visst känns det som om United spelar fler och fler tråkiga matcher de senaste åren? Är det inbillning?
Halvlekar med dödgrävartråkig fotboll avlöser varandra och det enda som gav lite nerv i går var att man hela tiden väntade på att någonting skulle hända, ett mål, en vansinnestackling eller en streaker.
Men nada.
Spelarbetyg dagen till ära:
Edwin 7: Inga konstigheter. Stabil, fler bra sparkar än dåliga. Enkla räddningar, men dom ska också göras.
Rafael 8: Hade Silva i fickan och det är oerhört trist att hans unga kropp inte orkar med mer en några matcher i taget.
Rio d.ä 7: Inte längre
Vidic 9: Måste vara första namnet på laguppställningen, inte bara för att han är kapten. Fenomenal igen med tillåtna och otillåtna medel.
Evra 6: Njae. Inte hundra i dag. Men då har jag nästan omänskliga krav på honom.
Fletcher 7: Hade betongskor i vissa moment, men vilket hjärta! United through and through.
Carrick 9: Helt osannolikt bra i jämförelse med de senaste säsongerna. Lugn, metodisk och hade han haft Hernandez att lägga djupledsbollar på i 90 minuter hade vi vunnit.
Scholes 7: Jag vet inte om det är ett styrkebesked att ett lag av Uniteds kaliber fortfarande ska lita på att denne 35-åring är på topp för att det ska bli bra. Men han är bra. Han är mycket bra.
Nani 6: Kom aldrig loss. Hade två man på sig nästan varje gång.
Park 5,5: Här blev det inte många rätt. Skapade ytor (men det gör han väl i sömnen också) men förgäves. Dåliga touchar och dåligt passningsspel. Back to basics.
Berbatov 6: Kluven här. I första halvlek hade han några riktigt fina moment, men han stannade också upp spelet i onödan några gånger. Han är ju ingen ensam-anfallare och har en otacksam roll på det sättet. Samtidigt fick han ett par lägen och han är trots allt striker i Manchester United och då ska man inte gå åtta matcher utan att göra mål. Och han hänger alldeles för sällan i straffområdet. Skumt dock att ta av honom för att sätta in Hernandez om nu Alex verkligen ville vinna.
* City var inte roligt. City spelade ett femmannaförsvar då Barry gick ner och agerade mittback nästan varje gång United anföll.
United var inte heller överdrivet skojigt.
Det lovar inte särskilt gott när Yaya Touré och Darren Fletcher agerar släpande anfallare i respektive lag. Men vi försökte i alla fall i andra halvlek medan Mancini var så rädd om sin poäng att han bytte in Adebayor för Tevez med 30 sekunder kvar.