Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

95 hörnor = 1 klassiskt mål

77 hörnor i ligan har givit tre mål: Ett direkt på skallen (Berbatov mot Pool), ett självmål (Hangeland) och ett efter en kort hörna (Hernandez mot Stoke).
18 hörnor i Champions League har givit 0 mål.
Alltså: 95 hörnor och ett enda klassiskt hörna-till-skallen-mål i de två tunga turneringarna. Trenden från förra säsongen håller i sig.
Det skulle ju – kanske – hjälpa om vi hade två mittbackar som orkade/kunde springa upp på hörnorna. Jag förstår inte problemet med Rio d.ä. Håller ryggen enbart för att han struntar i att gå upp på hörnorna? Hur mycket kan det skada egentligen?
* Det skulle vara intressant att se statistiken för hur få mål vi gör på direkta frisparkar nuförtiden jämfört med när Becks och Ronaldo spelade. Gissar att vi tappar fem-sex mål där också varje säsong.