Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Totalt jävla mörker – egentligen

En backlinje med medelmåttor som Luke Young och James Collins.
Ett mittfält med spelare jag aldrig hört talas om, som Barry Bannan och Jonathan Hogg.
Och så får vi den här insatsen rakt i fejset. Som en knytnäve mitt på näsroten. Som en Dr Marten-spark i röven.
Det här var tamejfan ett lågvattenmärke utan dess like. Och då ska vi betänka att United har bjudit på en mängd mediokra insatser under hösten.
Och så börjar vi spela som ett riktigt United när Macheda (alltid bättre som avbytare, det räcker med en kvart för honom när han ska spela) gör 2-1. Varför? Varför dröjer det?
Bra:

  • Rio d.ä och Vidic var bra större delen av matchen. Men det är lätt så med kvalitetsförsvarare som får mycket att göra.
  • Edwin går inte att klaga på.
  • Never know when you’re beaten.
  • Nanis cross till Vidic är en av förklaringarna till att han leder assistligan i PL. United var fem mot tre strax framför Friedel då.
  • Bytena såg lite skumma ut, men både Obertan och Macheda gav ju lite skjuts. Samtidigt kan man fråga sig om inte United satt fart även med dom på planen efter 0-2-målet. Kanske inte. Spelar ingen roll egentligen.

Dåligt:

  • Var Evra verkligen frisk nog att spela? Jag tvivlar starkt.
  • Var är Berbatov från september? Jag vet att han måste ha support, jag vet att han har en bollkontroll out of this world, men det måste hända saker. Han måste sätta lägen som i första halvlek. Han måste sluta sura och spela bättre.

Uselt:

  • Alla andra spelare. Nani spelade som i fornsmå dagar, Carrick gav bort allt, Park såg helt färdig ut efter fem minuters spel och Hernandez spelade som man hade förväntat sig innan vi sett hans mål i början av säsongen.
  • 70 minuters mörker. Herregud, var kommer alla dessa insatser ifrån? Vem har grävt fram mediokriteten?
  • Frågan är varför Nani inte kan slå hörnor, när han blixtrar till med dessa inlägg. Bäst att köra korta och ge honom rullande boll.

Samtidigt, mitt i glädjen över en vunnen poäng, är det svårt att inte tänka att det här vara att sätta plåster på ett hagelbösseskottskadat bröst. ”Papered over the cracks” säger engelsmännen och att låta ett mittfält med rutinerade landslagslirare som Carrick och Fletcher bli överkört av småpojkar är på gränsen till pinsamt. Skönt med en veckas uppehåll för de som inte är landslagsmän, vilket borde vara nästan allihopa. :-)
Annars då?
Jo, jag körde min gamla klassiker och stängde av efter 0-2 och hoppades på det bästa. Efter 1-2 väntade jag någon minut och slog på lagom till 2-2.
Det var så lite så.