Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anders Lindegaard

Vi ska alltså värva en målvakt. En norrman. En kille som blev utkonkurrerad av Roy Carroll. En kille som Peter Boleslaw Schmeichel säger ”inte är tillräckligt bra för United”.
Det är klart att man blir skeptisk då, speciellt med tanke på att misslyckats en hel del på den där fronten med namn som just Carroll, Taibi, Bosnich (!) och inte hade tålamod och tillit till Den Hjärndöde (Barthez) och Tim Howard.
Men vi måste så klart ge grabben en chans att visa vad han går för. Vissa höjer sig när dom kommer till Old Trafford, andra sänker sig. Det vore oerhört roligt om en skandinav som Lindegaard var gjord av höja sig-virket. Jag kan inte minnas att jag sett honom spela, men det lär jag förhoppningsvis få göra.
* Alexander, Glasgowpojken himself, är i morgon hemma på en av sina favoritarenor i världen. Jag utgår ifrån att det blir 0-0, dels för att det är bortamatch i CL och vi inte har fullt manskap, men också dels på grund av att jag jobbar och inte vill missa någon klang- och jubelföreställning.
Men jag kan väl unna er som ser matchen en 5-0-vinst.
* CL i kväll såg Arsenal bli rånade på en dunderstraff (och Vela blev varnad för filmning!), få Fabregas och Eboue skadade och till råga på allt så fick Wengers pojkar stryk mot Braga.
Det fällde jag inga tårar över.
Däremot börjar man bli tårögd när man ser Snorungen fortsätta ösa in mål i Real. Tänk om han varit engelsman. Då hade han drömt om att spela hela karriären i Manchester United. Det gör i alla fall en hel del engelsmän, utom Mr Ambition som stannade bara för att pengapungen växte.
* Zlatan bara trycker in mål i Milan och även om han är sliten, det syns ibland, så klarar han av att bära den gamla storklubben på sina axlar. Oerhört imponerande och det är klart att han är den störste vi haft. Gunnar Nordahl, Liedholm, Ralf och Torbjörn Nilsson får ursäkta – ingen hade varit i Zlatan-klass om de spelat i dag. Och inte filmar han heller, vilket Laul på Aftonbladet mycket riktigt framhäver i sin blogg.
Att han inte är lika rolig som i Blådårar är förstås sorgligt. Tänk vilken profil han hade varit med den synen på livet i dag.
* Inte bad han om ursäkt heller, Wayne Ambition Rooney, i en intervju där han blev hårt ansatt av MUTV-reportern.
Ingen hade väl egentligen väntat sig det heller. Han kan be om ursäkt med att börja göra mål i morgon.