Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mot Mördarns, Tacos och Den Funktionelles gamla lag

Southampton borta är inte vad det en gång var. Då var det Le Tissier, tröjbyten i paus och storstryk mot ett lag med Egil Östenstad som spjutspets.
Eller när Micke Svensson, Anders Svensson och Micke Nilsson härjade där. Känns som en svunnen tid.
Men dom är på väg tillbaka uppåt och det blir inte så lätt som det kanske ser ut på papperet i morgon. Speciellt inte när vi saknar Rafael, van der Sar, Evra och Rio d.ä. Rafael är huvudskakad, Edwin vet jag inte, Evra är familjeangelägenheter (han har ju typ 25 syskon så det är inte så konstigt) och Rio d.ä är inte vad Rio d.ä en gång var. Han blir ju – precis som jag – 33 i år.
Southampton – som i dag är en så rik klubb att man inte behöver tröjsponsorer – ligger fyra i League 1 och går troligen upp i Championship till våren. Laget är som så många andra i den här världen bättre på hemmaplan och förlorade i ligan senast, borta mot Tranmere.
På papperet är det väl 2-0 eller möjligen 3-0 i beställningsjobb. Men det är ju FA-cupen. Så vi nöjer oss med en trist 2-1-seger – med den här elvan?

Lindegaard

Jompa O – Smalling – Evans – Fabio

Nani – Anderson – Carrick – Giggs

Berbatov – Hernandez

Lindegaard kan göra sin debut – vore kul – och det är läge att vila Vidic. Evans har inte spelat på ett tag och när backlinjen ändå är så pass förändrad kan han lika gärna kliva in. På mittfältet är det förstås läge att spela antingen Obertan eller Bebe, men dom verkar lika långt ifrån startelvan som jag så där tror jag inte på någon av dom. Det är möjligt att Gibson får en chans till. På topp kan jag för mitt liv inte se Rooney spela från start. Däremot kan Berba mycket väl bytas ut mot Owen.

* Slog mig i går: Läge att ge Nani tröja nummer 7 i höst?