Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mittfältarna vi ska köpa

Söndagar är festdagar för de engelska fotbollsjournalisterna.
I dag kopplas Manchester United samman med en väääldig massa spelare – det återstår bara en dag innan transferfönstret bommar igen och då är det förstås lätt att kasta ut lite namn.
Det är främst mittfältare som nämns – inte så konstigt med tanke på hur vårt mittfält sett ut under säsongen. Det är och förblir ett mirakel att vi är obesegrade (bortsett från West Ham i ligacupen förstås).
Här är några gubbar vi ska ha:

  • Charlie Adam. Förstås. Gör man en bra match i en mindre klubb mot en större klubb som United blir det oundvikligt att länken kopplas. Men jag har svårt att se Adam hålla på Unitednivå. Mer Liverpool för hans del.
  • Jordan Henderson har givetvis mer potential och han sägs till och med vara klar för United i sommar. Har sett honom i tre-fyra matcher och gillat det jag ser. Henderson är förstås over-priced så det förslår – han är ju engelsman – men jag kan se det vettiga i att punga ut för honom.
  • Och så pojken som sprang på kanten i går, Alex Oxlade-Chamberlain. Så uppenbart. Här är jag ytterst tveksam till sanningshalten i det hela. Kan inte motivera den känslan, mer än att det ringer varningsklockor. Alldeles för enkelt för tabloiderna att göra den här kopplingen.

Givetvis måste det komma in en – helst två – innermittar av rang i sommar. Scholes och Giggs är ett år äldre och Scholes är inte ens säker på en fortsättning, Carrick närmar sig 30-strecket, Anderson är upp och ned, Fletcher är i en säsongslång svacka, Gibson är Gibson och så vidare.