Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The boy is an undoubted star

Det är inte lätt att minnas när vi senast fick stryk i en match som betydde någonting. Jag gör det inte på rak arm.
United har höjt sig ett snäpp sedan i höstas och de trista, usla halvlekarna kommer inte lika ofta när vi ställer upp med vårt bästa lag.
3-1 var i underkant. 4-0 hade varit rimligare.
Bäst:

  • Ryan Giggs. Trollkarlen från Wales blir 38 år gammal i höst och är en av seriens överlägset bästa spelare. Han skulle gå in i alla lag i världen. Och han är vänsterytter/innermittfältare – inte målvakt. Det är fascinerande att Giggs, som för några år sedan såg ut att vara slut, lyckats hitta en ny stil och än en gång bli så bra. ”The boy is an undoubted star”.

Strax bakom:

  • Luis Nani. Fantastisk utveckling det senaste året – tänk er Gibson med ett liknande språng! Lite väl egoistisk i vissa lägen, men han levererar. Tolv assist och sju mål = 19 poäng på 24 matcher. Giggs of old.
  • Wayne Rooney. Som sagt, det spelar ingen roll om han slår 400 assist och spelar som en gud – en striker ska göra mål. I går gjorde han två vackra, såg ut som om han ville vara någon annanstans, och betalade tillbaka lite av sin veckolön på 2,8 miljoner. Skönt – dom målen behövde alla.
  • Patrice Evra. Tillbaka igen efter en seg början av säsongen.

Nedanför:

  • När blev Michael Carrick sidleds-Daniel?
  • Darren Fletcher är inte bra. Det skar inte i hjärtat när han byttes ut.
  • Därför: Det är otroligt bra att vara så bra utan ett självspelande innermittfältspiano.

Annars:

  • Vad hände med Fletcher? Hjärnskakning?
  • ”We shall not be moved” ekade över Old Trafford under slutminuterna. Gåshud genom tv:n!
  • Att som Trevor Francis påstå att ”all credit” måste gå till van der Sar för 1-0-målet är så galet det bara kan bli. Nedtagningen och skottet – i van Nistelrooy-klass – är inte alla som grejar. Att slå en långbollspassning av den klassen klarar desto fler.

* Uniteds officiella hemsida har arrangerat omröstning – det görs lite då och då – om vem som är Uniteds störste genom tiderna. Inga konstigheter i att det blev Ryan Giggs, det håller jag helt och hållet med om, som toppade listan. Men varför David Beckham kommer före Roy Keane har jag ingen förståelse för. Inte heller hur Wayne Rooney kan komma med på en lista som saknar Denis Law och Bryan Robson. Dessutom tycker jag att Edwin van der Sar gått om Schmeichel och jag litar på att Edwin inte går till City senare i karriären.
1. Ryan Giggs
2. Eric Cantona
3. George Best
4. Sir Bobby Charlton
5. Cristiano Ronaldo
6. Paul Scholes
7. David Beckham
8. Roy Keane
9. Peter Schmeichel
10. Wayne Rooney