Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inget avgörande derby

Det har spelats viktigare derbyn än det som kommer i morgon. Oavsett om tidningarna skriker ut att det är det viktigaste någonsin.
Men faktum kvarstår: Vinner vi får vi nog ändå räkna bort City ur toppstriden så all press är på dom. För förlorar United är det inte kört ändå.
Beskedet att Jonny Evans inte kan spela är bara oroande i det avseendet att … nej, det är är faktiskt inte oroande alls. Smalling är i bättre form och City kommer ju troligtvis inte att anfalla. Gör dom det har vi en utvilad Nemanja på plats.
Framåt spelar vi förhoppningsvis två gubbar. Och förhoppningsvis kan Rooney visa att han är vår ”talisman” (hartassarna tillkom i samma ögonblick han dömde ut Ryan Giggs & co). Det är i en sån här match han ska kliva fram och dominera. Såna krav kan vi och ska vi ha på en kille som Wayne Rooney.
Min elva:

Edwin

Rafael – Smalling – Vida – Evra

Nani – Anderson – Carrick – Park

Berbatov – Rooney

* Javier Hernandez är inte tillgänglig och det är ju ett enda stort skämt. Har han verkligen suttit på ett plan och väntat på ett reguljärflyg hem till Manchester hela dagen? Har inte United råd att flyga hem honom privat?

Det låter helt osannolikt.

* Världens i dag kanske bäste innermittfältare är inte bara ett geni som spelare. Han ser vad man ska se som åskådare också och ger Paul Scholes skopor med beröm. Jag skulle vilja vara en fluga på väggen när Mrs Scholes berättar att Xavi sa så här:

In the last 15 to 20 years the best central midfielder that I have seen — the most complete — is Scholes. I have spoken with Xabi Alonso about this many times. Scholes is a spectacular player who has everything. He can play the final pass, he can score, he is strong, he never gets knocked off the ball and he doesn’t give possession away. If he had been Spanish then maybe he would have been valued more.”