Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Heinze the Moron

Gabriel Heinze ställs mot Manchester United i Marseilles tröja i kväll. Samme Heinze som ville lämna United för Liverpool och samme Heinze som en gång spelade i Marseilles värsta rivaler PSG.
Han är ett levande bevis på en legofotbollssoldat och då spelar det ingen roll att ångrar sitt bråk med Fergie.
Jag unnar honom absolut ingenting i kväll. Och framförallt unnar jag inte honom någonting i returen på Old Trafford där jag hoppas att fansen visar vad dom tycker om honom. Det är dock lite oklart vad det blir för reaktion på OT eftersom jag inte längre vet vad jag ska tro sedan Rooney sågat klubben jäms med fotknölarna och ändå får höra sitt namn dåna över läktarna.
Marseille i kväll då?
Vi saknar Rio d.ä, Evans, Anderson, Giggs, Valencia och Park av spelare som skulle kunna ha startat. Det är ett halvt lag och det snackar man inte bort. Men vi pratar ändå om United och vi ska ha sånt pass djup i truppen att jag inte nöjer mig med mindre än ett kryss. Helst 1-1 förstås. 0-0 i första matchen, även om det är borta, är alltid lömskt (minns framförallt Monaco 1997 eller 1998).
Marseille är trea i franska ligan och United leder den engelska. Marseille saknar Gignac i afton och vad värre är för deras del så kan inte heller Valbuena spela.
Rooney får ju spela även om han skulle sparka Ferguson i skrevet så honom litar jag på i startelvan, men eftersom vi saknar så många yttrar öppnar det för honom på en kant och Berba som ensam spets. Det borgar inte för någon sprakande föreställning, vilket det sällan är när ett taktiskt United spelar borta i Europa nowadays.
Min elva:

Edwin

Rafael – Smalling – Vida – Evra

Nani – Carrick – Scholes – Fletcher – Rooney

Berbatov

* Fergie tror att Scholes tvekar om en fortsättning eftersom han inte får spela varje match. Det tror inte jag. Jag tror att han funderar på om han är bra nog nästa säsong. Scholes har höga krav på sig själv.

* Gabby Obertan kan omöjligen spela från start i kväll efter helgens horror show. Men han tror att han kan bli en Unitedspelare “på riktigt”.

“I hope to become a real Manchester United player but the most important thing is to keep working hard. I try to learn from players like Giggsy and Nani. Playing alongside players like them is very important. It may take a while, but I’m going to keep working hard. I’m focused on doing my best for the club and then we’ll see. Hopefully I’ll get some time on the pitch to show what I can do.”
Det är svårt att komma in då och då och imponera, det säger sig självt, men han har faktiskt fått chansen i 27 A-lagsmatcher på en och en halv säsong. Jag minns ett par bra saker han gjort: När han överstegade och serverade Owen i CL i Tyskland förra säsongen. Sen drog han in en rökare mot turkarna också.
Men han får väl några chanser till, åtminstone i reservlaget, innan han skeppas iväg. Han blir 22 år på lördag, för övrigt.
Darron Gibson blir 24 i höst.
Apropå ingenting.
* Kom förresten på att vi saknar Owen Hargreaves i truppen också. Hade han varit hel de här senaste åren är jag helt övertygad om att Darron Gibson spelat i ett annat lag i dag.
* Det här är Obertan i ett nötskal. Några överstegare, lite flax att bollen kommer med och sen blockeras inlägget.