Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mållöst, trist – och proffsigt

Det är så här det är att se United i Europa nuförtiden. Det har vi lärt oss på senare år.
Det är inte roligt. Det blir inga Juventus-United-2-3-upprepningar.
Så här är det.
Det är proffsigt, småtrist, chansfattigt, ställningskrig, tolv mittfältare – varav våra numera är lika inspirerade och fantasirika som konkursutlåtandena i tidningarna – and so on. Speciellt när hemmalaget inte bjuder till utan ställer upp tio man på egen planhalva och väntar på ett motståndarlag som tar det så lugnt, så lugnt.
Och jag såg bara första halvlek. Sägs att andra var ännu tråkigare. Men vi har 0-0 med oss och den som ogillar det inför en hemmaretur ska i så fall ha missat en drös chanser. Det tror jag inte att United gjorde.
Samtidigt var ju Marseille så pass blekt som jag hade feeling för att det inte hade gjort ont att attackera lite mer. Men Ferguson verkar inte ha den tron på sitt lag i Europa, vilket är lite trist.
* Måste bara ställa det här på sin spets: Av Uniteds tre innermittare i dag – Fletcher, Carrick, Gibson – vem eller vilka skulle platsa i topplagen runt om i Europa tror ni? Skulle någon av dom ta en plats i Barca? Real? Bayern? Arsenal? Chelsea? Inter?
Just asking. Jag säger inte att pojkarna är dåliga, det är dom givetvis inte, men dom är inte särskilt attraktiva att se på. Inte i den här formen i alla fall.
* Guardians Danny Taylor om Darron Gibson.
Spot on.