Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hatar så innerligt att förlora såna här matcher

Jag har inte varit så här uppeldad på många, många, många månader under en match.
Det var tur att Rio d.y sov.
Helvete, vad jag skrek åt tv:n!
Har lugnat ned mig två decibel nu och kör en – någorlunda – sansad bild av matchen. Som för övrigt var helt fantastisk tills United slutade lira boll.
Bäst:

 • Kul att Rooney faktiskt kan göra mål utanför straffområdet. Enligt Opta var det hans första sen 2008. Klassmål, sen kan folk (läs: Londonjournalister) klaga hur mycket dom vill på Cech.
 • Edwins monsterräddningar i första!
 • Fletchers tunnel på Ashley Colt Cole.
 • Gary Neville i bortaklacken. Hade i och för sig inte väntat mig något annat. Han har alltid varit en supporter som råkat vara duktig nog att spela för sitt lag.

Bra:

 • Hernandez fick äntligen starta och skapade ideligen problem i Chelseas backlinje.
 • Rooney blandade och gav. Ibland oerhörda 30-meterspassningar, ibland vedervärdiga mottagningar och kortpassningar som Kai Rooney skulle greja bättre. Men generellt såg han fem procent bättre ut än tidigare.
 • Ännu en assist till Nani. Uppe i 15 nu.  Frank Lampard (17 och 16), Cesc Fabregas (19), Thierry Henry (23!) och faktiskt Laurent Robert (16) har haft fler i ligan under 2000-talet. Känns som helt naturligt att han går om både Frank och Laurent.

Dåligt:

 • Darren Fletcher var okej i första halvlek. I andra var han bedrövlig. Vad har han bidrag med 2010/2011 (förutom sex assist)?

Bedrövligt:

 • Chris Smalling har fått mycket beröm, and rightly so. Men han går att anklaga för båda baklängesmålen i dag. Vid första var han dum nog att följa med Torres ut efter hörnan och sen valde han att inte hoppa när Essiens inlägg kom. Vid andra hade han lite oflyt eftersom domaren lika gärna kunde ha blåst för offensiv foul. Men det är en lärningsprocess för pojken och det gäller att lära sig snabbt för det här är ingen social verksamhet.
 • Didier Drogba, en gång en av världens farligaste anfallare, spelar sista fem minuterna som Häcken skulle ha gjort i samma läge – och är apnöjd med sig själv! Kan egentligen bara skratta åt det, men det hamnar under bedrövligt-fliken ändå.

Annars:

 • Dimitar Berbatov är inte i närheten av startelvan längre. Och med tanke på hur lite han påverkade matchen i dag är oddsen att han startar på Anfield minimala.
 • Eftersom Nemanja Vidic blev utvisad – inget att klaga på där – är han avstängd mot Liverpool. Varken Jonny Evans eller Rio d.ä är tillbaka vilket ger oss Wes Brown/Chris Smalling i mitten. Vi har spelat med Michael Carrick och Darren Fletcher i backlinjen. Allt går.
 • Hörde nyss Gabriel Agbonlahor säga två, tre (tror jag) meningar på tv. Jag, som har hört Sir Alex prata i 25 år, hörde inte. Ett. Enda. Ord.

Chelsea:

 • Torres iskall.
 • Frank Lampard iskall.
 • David Luiz, som kommentatorerna Drury och Ekoku sannolikt satte upp i planschform på väggen hemma efter i kväll, imponerade i omgångar. Inget att säga om det. Men han sålde sig billigt mot Nani i ett läge där Rooney kunde ha gjort bättre (inläggssköt utanför i stället) och i närkamp med Rooney i straffområdet lyckades han inte hindra Rooney från att dunka bollen rakt mot Chelseas mål, tyvärr rakt på Cech också. Detta trots att Drury utbrast “look how close to Rooney he is!”.
 • Ramires imponerade faktiskt mest. Synd bara att han skulle skämma ut sig och försöka få Rooney utvisad i första halvlek.
 • Tänkte när Zhirkov kom in att han skulle ha en avgörande roll i matchen.

Annars:

 • Kommentatorn Peter Drury skrek upphetsat att Vidic inte hade en aning om vad som hände när Zhirkovs skott gick via honom och stolpen utanför. Det var exakt vad han hade, eftersom han böjde på benen och därmed styrde bollen in i stolpen. Om än med tur.

Martin Atkinson då?
Dömde matchen, tydligen. Märkte honom inte – då måste han ha varit riktigt bra.
Till sist: Jag hatar så innerligt att förlora såna här matcher. Det sitter i även dagen efter. (Egentligen vill jag skriva fanihelvetsjävlakukhelvetesfitta men det gör jag inte, för det är så fult).