Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Friday, I’m with Rio

Känns inte som att Wayne Rooney skulle kunna göra det jag gjort i dag: vabbat.
Det verkar inte behövas heller med tanke på att Kai Wayne redan gjort sig bekant med the world wide web.
Nåväl, jag har inte hängt med i dagens Unitedskriverier förrän nu och kan konstatera att det inte hänt någonting häpnadsväckande. Men några punkter måste jag kommentera:

  • Sir Alex ska bestrida FA:s “åtal” efter Alexanders “påhopp” på “domaren” Martin Atkinson efter skandalmatchen i tisdags. Klart han ska med tanke på att hans villkorliga dom på två matcher (efter att ha kallat Alan Wiley otränad 2009) läggs på en eventuell bestraffning här och erkänner han sig skyldig åker han på två direkt. Nu finns förstås risken att det blir det dubbla, men han tycker det är värt det. Jag tycker två saker: 1) Det är inte särskilt underligt att Fergie kommenterar domaren sett till hur hans beslut påverkar matchen. 2) Fergie är så pass rutinerad att han vet att hans uttalanden leder till det här, men han gör det ändå. Och det har enbart att göra med att han vill fokusera på domaren i stället för egna laget efter en sån här blytung förlust.
  • United ska inte vara intresserat av Stekelenburg. Bra, säger jag. Han är inte tillräckligt bra. Lägg krutet på Neuer i så fall. Det är helt tyst om Akinfeev, förresten.
  • Darren Fletcher gör som Michael Carrick och förlänger sitt kontrakt med United. Det gör han rätt i (även om han har nummer 55 på sig). Frågan är om klubben gör rätt i att förlänga med båda två. Fattas bara att Gibson gör samma sak så blir det inget nyförvärv alls på innermitt i sommar om Scholes nu stannar.

Mitten-/bottenlaget från Waynes hemstad tar emot på söndag. Återkommer till det.