Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Sun-Shaun goes bananas

Shaun Custis jobbar på Englands motsvarighet till En dingding värld, typ.
Han har betalt för att hårdra och vinkla rejält i sina texter för att ledningen tror att det är det folk vill ha. Och oftast har den rätt eftersom tidningarna säljer väldigt många ex. Att det sen blir fel i 80 fall av 100 är lätt glömt.
Efter Liverpool-Manchester United i går drog Shaun till med denna svada som kan vara rolig att ta fram om fem år:
“A new era dawns at Anfield – another could be ending at United. It seems ridiculous to draw such a dramatic conclusion from one emphatic victory over the old enemy. United remain top of the Premier League, a massive 18 points clear of Liverpool who are down in sixth place with little prospect of forcing their way into a Champions League qualifying spot. And yet the scintillating form of £23million Luis Suarez, the quality of the rapidly improving Raul Meireles and the appearance, at last, of £35m striker Andy Carroll to go with the magic wand being waved by legendary boss Kenny Dalglish suggests the good times are about to roll again. By contrast United have the look of a tired, fading force. All season Fergie’s troops have somehow ground out results without ever hitting the heights. Now they are being found out.”
Nu är det knappast så att någon protesterar mot att vi inte sett särskilt övertygande ut den här säsongen.
Men.
Med stort M.
Problemet är att journalisterna aldrig lär sig. Manchester Uniteds dödsrunor har skrivits ända sedan Ferguson kom till klubben. Dom har skrivits så fort det gått åt fanders någon säsong. Och med åt fanders betyder det ofta en finalplats i en cup och en tredjeplats i ligan.
Under samma period har det alltid påståtts att det är en revolution på gång på Anfield. “Det här blir nog Liverpools år”.
Problemet är att journalisterna aldrig lär sig.
Det blir aldrig Liverpools år igen.
Shaun garderar sig i alla fall med att använda ordet löjligt om sina slutsatser.
* Silenzio stampa pågick även hela måndagen. Det enda jag sett till är ett par twitterinlägg från Rio och Nani (som tackar för stödet och hoppas vara tillbaka snart).
Sjukt. Samtidigt smart från Den Gamle att skifta fokus från en dyngmatch till det här i stället.
Nu gäller det att knäcka Arsenal på lördag. Får vi inte se världens mest taggade lag där lär vi aldrig få se det.
* Och så gjorde Den Store Mannen precis 1-0 mot Blackpool. Han är så Stor att vi knappt förstår det. Han skulle aldrig göra som Nani och gråta på en fotbollsplan.