Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klart det är bortkastat

Sir Alexander Chapman Ferguson är ett aktat namn i fotbollsvärlden. Han kanske är det mest aktade.
Nu säger han att vänskapslandskamper är “bortkastad tid”. Vilket han givetvis har rätt i. Och det är ju inte något som går att ta seriöst heller, när spelare som Ashley Cole och Wayne Rooney skickas hem till sina klubbar och Gareth Barry är kapten mot Ghana i kväll.
“But friendlies are a waste of time as far as I am concerned. We always say that. It is understandable for the coach. They have the players for a period when they can influence them and can build and shape their team. I can understand that completely. But every time there are friendlies you get six or seven call-offs. It is sometimes worthless for the manager to build on that because of the lack of players.”
När såg ni fram emot en träningslandskamp senast? Tittar ni på dom?
* Alexander berättar även – han verkar vara på ett strålande humör – hur imponerad han är av Javier Hernandez säsong som med största säkerhet räcker för att kicka ut Michael Owen (inget jag fäller några tårar över) ur Uniteds trupp i sommar.
“Javier has had a fantastic season,” Ferguson told US-based satellite station Sirius XM.
“We are just keeping an eye on him because he played in the World Cup last year and this is his first season in the Premier League.
* Apropå Owen så ska vi ge honom det här: Han är oerhört mycket mer intressant på twitter än sina lagkamrater Nani och Rio d.ä. Följ honom r m ni inte redan gör’t. Och så kan ni följa mig här. Och så finns vi – det kan inte sägas ofta nog – ju på Facebook här.
* Det är inte bara bortkastad tid för att matcherna är ointressanta. Det är bortkastat eftersom det dröjer så oerhört länge – two fucking weeks! – mellan United matcher under landslagsuppehållet. Men på lördag är det dags igen. Förlorar vi med 4-0 mot West Ham igen?
Njae.
Men West Ham är lynnigt. Det kan bli jämnt, det kan bli utklassning från vår sida. Synnerligen oklart.
* De senaste dagarnas tråkigaste (?) nyhet: Nemanja Vidic spelar för Serbien i kväll. Går han sönder då kan jag tänka mig att Sir Alexander Chapman Ferguson ger sig på EM-kvalmatcherna också.
* Ryktena om Sneijder till Old Trafford kommer väl att finnas så länge Sneijder sparkar boll. Jag ser inte det hända dock.