Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gör vi mål går vi vidare

Champions League, kvartsfinal, Stamford Bridge, i kväll.
Det är svårt att hitta någon mer nervös tjomme på vår redaktion i dag. Ja, nåväl – det är ju bara en fotbollsmatch av många.
Förutsättningarna är klara i min skalle:
Gör vi mål i kväll går vi vidare. Förutsättningen är förstås att Chelsea inte gör en Schalke eller Real och dyngar in mål. Jag är dock inte så rädd för det. Men jag är rädd för att det någon gång kan lossna för den tunne spanjacken som kostade över en halv miljard kronor.
Och jag vet inte alls hur vi kommer att starta i kväll. Men jag anar att eftersom det är dubbelmöte så kör Fergie en anfallare och Park som släpande.
Startelva i min nervösa skalle:

van der Sar

Rafael – Vidic – Smalling – Evra

Nani – Carrick – Scholes – Giggs

Park

Rooney

Kommentar: Edwin måste bara vara frisk – det går inte med Kuz en sån här match. Högerbacksplatsen kan gå åt Jompa om Jompa är frisk. Brown är ju skadad och utesluten och Fabio är sistaalternativet med tanke på orutinen. Övriga tre i backlinjen tar ut sig själva. Mittfältet är som vanligt det svåraste att gissa sig till. Nani vilade senast och bör därmed starta – liksom Scholes som var avstängd. Kruxet är att Fletcher är väck med någon skum sjukdom. Antingen dunkar Fergie in Anderson, matchrostig och dan, eller så blir det Carrick-Scholes och Giggs till vänster. Park brukar spela i den här typen av matcher, främst på bortaplan, och jag kan tänka mig honom som släpande bakom whatfuckingwhat-pojken. Berbatov? Han är allt som oftast persona non grata och det skulle vara en superskräll om han får börja.

* Slakter på Bernabeu och San Siro i går. Gareth Bale – ni vet han som är så bra att ingen annan någonsin varit så bra tidigare – blev så uppsnurrad av Real att förvirringen satt i efter 0-4.

“We have to play at our best, stop their best players and score goals at White Hart Lane,” said the 21-year-old. “It’s going to be a difficult task, everyone knows that, but I still think it’s possible. We are not going to sit back and take another beating from them in the second leg. Hopefully we will win and hopefully that win will be enough. Anything can happen. We will be ready for them.”
Jo, det är ju troligt.
Samtidigt ska vi inte glömma 2004. Milan-La Coruna 4-1. Retur: La Coruna-Milan 4-0.