Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Slutstriden

Hade Arsenal torskat i dag, hade vi varit klara. Det lovade jag. Det kan jag lova så här i efterhand också. :-)
Trots Arse-vinsten ser det ju oerhört bra ut. Vi leder med sju poäng med sex matcher kvar – Arse har sju men en svår hängmatch mot Spurs.
Så här ser återstående schemat ut.
United:
Newcastle (b) 19 april

Kommentar: Vi har dunderövertag på Skatorna efter att ha slaktat dom titt som tätt de senaste åren. Det kan vara lite farligt att möta dom dock eftersom dom inte har någonting att spela för. Men givetvis ska vi vinna och gör det med största sannolikhet. Rooney spelsugen som få.
Everton (h) 23 april

Kommentar: Med lite flyt kan Everton fortfarande slåss om en Europaplats och det gillar jag. Brother Louis är väl trasig säsongen ut och Beckford har sänkt oss förut. Men det är hemmaplan. Där misslyckas vi aldrig. 76 poäng av senaste 81.
Arsenal (b) 1 maj

Kommentar: Givetvis THE MATCH. Här gäller det bara att inte torska. Förlorar vi här kan det bli lite spänning – onödigt. Men jag har feeling för att vi vinner. Och därmed säkrar ligatiteln.
Chelsea (h) 8 maj

Kommentar: Helt beroende på hur det gick mot Arsenal vad det blir för betydelse på den här matchen. Torskade vi på Emirates finns det en massssa nerver. Förhoppningsvis är det lugnt. Då kör vi över Chelsea. Helt övertygad.
Blackburn (b) 15 maj

Kommentar: I det här läget ska det vara betydelselöst.
Blackpool (h) 22 maj

Kommentar: Guldfirande! Kan till och med bli torsk om vi är klara mästare. Det har ju hänt förr – när det lilla argentinska trollet sköt West Ham kvar i PL.
Arsenals matcher:
Liverpool (h) 17 april

Kommentar: Enkelt för Arsenal – beroende på om nån av målvakterna hinner bli frisk. Jens Lehmann är en tickande bomb.
Spurs (b) 20 april
Kommentar: Den stora nyckeln för Arsenal. Derby mot ett lag som slåss för en Champions League-plats. Här kan faktiskt serien avgöras.
Bolton (b) 24 april

Kommentar: Är det inte klart än så blir det ingen skillnad här. Arsenal slår Bolton 98 gånger av 100.
United (h) 1 maj

Kommentar: SE OVAN.
Stoke (b) 8 maj

Kommentar: Absolut ingen favoritplats att spela på för gnäll-Arsenal. Gäller det fortfarande någonting kan Stoke fälla den stora björnen från London.

Aston Villa (h) 15 maj

Kommentar: Tre poäng för Wengers buspojkar oavsett läge i serien. Helt säker.
Fulham (b) 22 maj

Kommentar: Ointressant. Förhoppningsvis klart.
Slutsats: Tar vi sex poäng mot Newcastle och Everton – som jag räknar med – har vi 75 poäng med fyra matcher kvar. Och torskar Arsenal mot Spurs i hängmatchen, vilket jag också räknar med, har dom 68 med fyra kvar.
Detta inför mötet lagen emellan på Emirates.
Seger där och allt är klart.
Kryss där och allt är – nästan klart.
Läget kunde egentligen inte vara mer gynnsamt. Det enda lilla som hotar oss är att vi slåss på tre fronter.