Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Finalmotståndar-koll-kväll

Det är förstås bara en transportsträcka för det som är mer än en klubb i kväll. Real Madrid har skämt ut sig tillräcklig på och vid sidan av planen och får vara glada om dom inte blir utskåpade på Camp Nou.
Barca vet förstås om att det bara är att ställa ut skorna och kommer nog att spela skjortan av Mourinhos pojkar.
Dessutom är ligan i princip avgjord i Barcelona-fördel. Kan det vara till Uniteds gagn? Är det bra eller dåligt för oss att Barca varit indraget i allt strul med massa fjanterier och skitmatcher som går under benämningen “Klassiker”?
Jag tror det.
Jag tror också att United är mer medvetet om Barca i dag än 2009. Då var Barca revanschsuget efter semitorsken året innan. Är det några som vill ha revansch på Wembley så är det Rio d.ä och Rooney.
* Oddsen på att Mourinho är kvar på Bernabeu i höst? 20 gånger fläsket? Han har fått mycket kritik de senaste dagarna. Mest överraskande var gamle Hitzfelds påhopp: “At UEFA coaching days, I have experienced Mourinho to be just as his seems: arrogant, unapproachable, chewing gum, somewhat loutish.”
I fejset på Den Specielle.
* Bara sådär drar jag fram min startelva till vår transportsträcka i morgon:

Kuszczak

Rafael – Smalling – Evans – O’Shea

Valencia – Scholes – Gibson – Park

Berbatov – Owen

* Howard Webb dömer på söndag. Viktigt. Har feeling för att han ger oss en straff.

* Slog mig häromdagen – igen – att vi måste hitta en ny nummer 7 när Owen försvinner i sommar. Welbeck eller Cleverley känns som tänkbara namn, men jag är tveksam till att dom kan växa ut till worldbeaters. Å andra sidan har ju Ferguson devalverat numret å det grövsta med att ge det till en ex-Liverpoolspelare och på-gränsen-till-föredetting.

Nani är nog den som ligger bäst till i dag. Samtidigt säger han ju jämt att han inte vill jämföras med sin landsman i Madrid.

Men jag tvivlar på att han skulle tacka nej om frågan kom. Där kryper nog egot i honom fram.