Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Xavi goes nuts

Xavi Hernandez ger intrycket av att vara en gemytlig personlighet – en liten svärmorsdröm i alla drömmars fotbollslag.
Men hur många tror på den lilla sexan när han säger så här om finalen på Wembley:
“Manchester United are the favourites. They’re a great team that also likes to play football, and perhaps that’s good for us.”
Jag är inte en. Jag tror inte att någon av er är det heller. Det finns ingen som med rätt ställt kan påstå att United är favorit. Jag skulle kunna sträcka mig till att det är 45-55 i Barcafördel. Som lägst. That’s it.
* Mark Hughes – mannen som kunde ha blivit Unitedmanager om han 1) varit smartare, 2) varit en bättre manager 3) inte tränat dom blå tomtarna på andra sidan stan – anser att United har vad som krävs. Och då hänvisar han till Sir Alex spetskunskaper som coach:
“It is a huge achievement as people are trying to say that this United team is not as strong as those that they have had in the past. To overcome arguably the best team that has ever played the game, that is a huge challenge for anyone. But if anyone can do it, it is Manchester United. Sir Alex will find a way if there is a way possible. It is a big ask. Sir Alex knows that you need luck at the right time and if he gets that anything is possible.”
Det är alltså samme Fergie som försökte snålspela mot Barca för två år sedan. Det gick inte. Och det är inte det allra lättaste att försöka mosa Barca med deras egen medicin – offensiven. Det går inte offensivt och det går inte defensivt. Det här kan faktiskt vara Fergies allra största test som coach: Hur i hela fridens namn ska han attackera den här matchen taktiskt?
I wish I could help him.