Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Onsdag 11 maj 2011

Dagens coolaste transferrykte: Francesc Fabregas till Manchester City. Snacka om rakt i fejset på Rosell. Och det är ju inte alldeles galet. Fabregas skulle ju bli en perifer spelare i Barca och nu när City med all sannolikhet hamnar i CL kan nog Fabregas tänka sig en flytt.
Det sägs ju att City har ett par monsterspelare på gång. Mancini vill ju ha Zlatan också. Kan det vara Fabregas och Zlatan? Inte omöjligt, faktiskt.
Oroväckande med tanke på att Zlatan vinner titlar överallt. Varje säsong.
* Kaká flyttar till London nästa säsong, enligt mamma Kaká. Och då är det givetvis bara Chelsea som har råd med honom. Intressant.
* Intressant också att Harry Redknapp kallar det “en annan värld” med City och miljarderna. Är det någon manager – utanför City och Chelsea – som värvat oftare och dyrare än Spurs de senaste tio åren?
* Världens mest kompletta fotbollsspelare satte tre nya i går. David Villa är trea i skytteligan – han har gjort hälften så många mål som CR7. Sjukt. Men han kommer aldrig att vinna ligan med Real så länge Barca har Messi, Iniesta och Xavi.
* Unitednews då?
Coming up här.

  • Det har det senaste dygnet florerat rykten om att Fergie vill sälja av Macheda. Citatens ursprungskälla är dock lite diffusa (News of the World-påhitt?) och jag väntar på besked från Fergie i rutan eller i mer pålitliga tidningar. Men jag skulle inte bli förvånad. Macheda har – i mina ögon – inte ens potentialen att bli en Unitedstriker. Han blixtrar till ibland, men det gör även Darron Gibson. Kiko har varit inblandad i 16 Samp-matcher. Han har gjort ett mål.
  • Jamie Carragher, som älskar att prata om United och Ferguson, har än en gång uttalat sig om United: “You have to give Manchester United great credit. They will be worthy champions and we will congratulate them.”. Det är lite synd om Carragher som säkert innerst inne önskar att han var född i Manchester. Nackdelen då hade förstås varit att han inte hade platsat.
  • Darren Fletcher ska nu försöka jobba sig tillbaka i form lagom till Wembley-matchen om två veckor. Men jag kan inte tänka mig att Fergie spelar honom mot Barca efter så lång frånvaro. Okej att han skulle passa som hand-handsken om vi går ut för att förstöra Xavi och Sergio, men jag ser inte fördelen med en rostig Fletcher där. Hellre Anderson – som om han kommer rätt in i matchen faktiskt har potentialen att käka upp mittfältet. Jag tror att Anderson är den absolut största nyckeln till seger mot Barca, vilket jag tänker återkomma till lite närmare finalen.
  • 92-laget återförenas under Nevilles testimonial-match, fyra dagar före CL-finalen. Det blir Gary, Becks, Phil Neville, Butt & co mot Juventus. Dessutom lär Giggsy och Scholesy göra lite cameos. Det är så oerhört stort – nästan lite som när Cantona kom tillbaka till OT