Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg 2010/2011

Betygsskala: 5) Titanisk, 4) Jävligt bra, 3) Bra, 2) Jovars, 1) Inte alls okej.
Målvakter:
Edwin van der Sar: 5.
Kanske hans bästa säsong i Unitedtröjan. Minns bara en dundertabbe (tappade bollen hemma mot West Brom), men desto fler superräddningar. Kunde ha blivit större än vår keeper som en gång var en Unitedlegend. Nu ligger väl Edwin och Peter S sida vid sida, tycker jag.
Ben Amos: 2.
Kan inte sätta annat. Ingen framtida Unitedmålvakt. Han heller.
Tomasz Kuszczak: 2.
Aldrig superbra, aldrig superdålig. En inte utmärkt backup, en funktionell. Säger själv att United vill ha kvar honom. I couldn’t care less, trots att han är den ende Unitedspelare jag träffat fejs to fejs.
Anders Lindegaard: 2.
Försov sig efter CL-finalen. Det mest bestående intrycket efter hans intåg i United.
Backar:
John O’Shea: 3
Min frus favorit, mest med tanke på att han aldrig varit en fansens favvo. Finns knappast en mindre upphetsande spelare, men samtidigt knappast någon mer lojal (även om jag också skulle vara det mot min arbetsgivare om denne hostade upp flera miljoner i månaden). Har haft en säsong som kan beskrivas som – mindre upphetsande och lojal.
Nemanja Vidic: 5
Efter Edwins farväl är Nemanja förste namn i startelvan. Har inte sett en så bra mittback, med det resoluta spelsättet, sedan Jakob Stam var som bäst hos oss. Ligans bäste back by a mile. Hans ende överman sedan Torres gick in i dimman är väl Messi som förnedrade honom rätt rejält en gång i CL-finalen.
Rio Ferdinand: 4
Tyvärr håller inte den här gubben mer än en säsong till – om ens det – med tanke på skade-cv:t. Och det är tragiskt, med tanke på hans fantastiska inställning och kunnande. En av de första i sin generation engelska mittbackar som inte körde i “dunka iväg bollen så långt det går”-stilen.
Rafael da Silva: 3
Utvecklats i lagom fart i sin lilla glaskropp.
Fabio da Silva: 3
Utvecklats i lagom fart i sin lilla glaskropp. Ligger före brorsan. Sett lite säkrare ut i defensiven.
Patrice Evra: 2
Här är det med tanke på tidigare säsonger som det låga betyget sätts (han ska ju egentligen ha en trea). Det här var Evras sämsta sen han kom till United. Framförallt var han helt iskall i höstas efter VM-debaclet i Sydafrika. Dessutom sjunker betyget när han erkänner att han ville lämna klubben i somras.
Jonathan Evans: 2
Iskall i höstas, spelade upp sig till godkänt på våren. Den kommande säsongen får visa om han är vår framtida mittstoppare eller inte. 50/50 i mina ögon om han är det. Drar fortfarande på sig ALLDELES för många frisparkar när han går upp för tätt i rygg på anfallarna. Skärpning.
Christopher Smalling: 3
Jag är inte särskilt förvånad över att Smalling var så pass stabil i sin första säsong i United. Inte för att han varit extremt övertygande i Fulham utan snarare för att han dels var engelsman, dels superscoutad och dels gett ett bra intryck på försäsongen. Den som är besviknast över hans fina debutsäsong? Jonathan Evans.
Wesley Brown: 1
Kallade enligt uppgift Sir Alex för “fitta” på försäsongen. Visserligen på fyllan, men ändå. Fick betala för det under säsongen och jag kan inte se honom i United i höst. Tyvärr, ännu en Mancunian som lämnar. Tre samma säsong är inte roligt för lagets identitet.
Mittfältare:
Michael Carrick: 3
Började resa på sig ur askan som varit Carrick efter CL-finalen i Moskva. Har så smått hittat sin roll som defensiv upprensare, vilket har betytt att han inte kunnat briljera med sina djupledsbollar på samma sätt som tidigare.
Darren Fletcher: 1
Sämsta säsongen sen han bröt sig in som ordinarie i 18-/16-mannatruppen. Erbjöd ingenting: Varken speed, assists eller mål eller passningar eller … nej, glöm och kom tillbaka bättre.
Paul Scholes: 3
2,5 hade varit ett lagom betyg att sätta på Paul-pojken i vad som blev hans sista säsong. Blandade galna inhopp – där han gick fram som en slåttermaskin – med magisk spelfördelning. Vi har aldrig haft en bättre crossare i klubben, det kan inte vara möjligt. Men Rooney är inte långt efter i dag.
Anderson: 2
Nu börjar jag på allvar tvivla om Anderson. För första gången. 23 bast är han och slår han inte igenom kommande säsong – på riktigt alltså, han är ju en klasspelare redan – gör han det aldrig i United. Den här säsongen har sett ut som de flesta tidigare, några halvdana matcher, någon bra här och någon kass där. Det är så frustrerande eftersom det SYNS att han har så mycket i sig. En sista chans 2011/2012.
Luis Nani: 5
Kanske vår bäste spelare offensivt, sett över hela säsongen. Det känns märkligt att skriva den meningen med tanke på hur många säsonger han spenderade som den mest frustrerande spelaren att se på i United.
Antonio Valencia: 3
Såg på min iPhone när han bröt foten i höstas (har inte sett någon mer match på fånen, tack och lov) och även om bilden var marginellt större än Steven Gerrards trofé-cv så syntes det hur jävla illa det var direkt. Och att sen ha psyket att komma tillbaka och göra den avslutningen (bortsett från CL-finalen) … det är klass både i kropp och själ. Imponerande. Skaffar han sig ett större register och/eller en vänsterdojja kan han bli en legend.
Ji-Sung Park: 3
Pålitlig, förbättrat passningsspel den här säsongen, ramlar lika mycket som vanligt när han skjuter och vi vet vad vi får av honom. Samtidigt är känslan att han har varit uppe på toppen nu och kan vara på väg att stagnera. Och är Park “de stora matchernas man”? Egentligen?
Gabriel Obertan: 1
Oduglig. Näst intill i alla fall.
Bebe: 1
Oduglig. Näst intill i alla fall.
Darron Gibson: 2
Ingen favorit, men inte riktigt lika blek som tidigare gånger han fått chansen. Imponerat, till och med, i bland även om han aldrig gjort en kanonmatch.
Ryan Giggs: 4
Kunde nog ha blivit en femma om han inte kört bortamatcher på egen hand hela säsongen. Det kändes som att det var det oket som låg på walesarens axlar under säsongens clou på Wembley där han var virrigare än någonsin i defensiven.
Anfallare:
Michael Owen: 2
Not my cup of tea. Spelade inte ens tre matcher, totalt, i Premier League. Helt okej spelare som älskas av Glazyrerna med tanke på vad han kostar att ha i truppen.
Kiko Macheda: 1
Håller inte i United – håller inte i ett nedflyttningslag i mediokra Serie A. Flyttdags. Hejpådej.
Wayne Rooney: 4
Så jävla besviken att han förstörde alla chanser till legendstatus med sitt jävla idiotutspel i höstas då han spelade sämre än en säck med Världens Bäste i. Fan, blir arg bara jag tänker på det. Nåja, han spelade upp sig och var i gammalt gott slag under våren. I sin släpande roll utvecklades han till en närmaste komplett fotbollsspelare. Nästa säsong blir han det.
Dimitar Berbatov: 4
Skytteligavinnaren som skämdes så mycket över petningen att han såg CL-finalen i omklädningsrummet. En märklig värvning av Sir Alex. Har inte gjort mål i CL sedan 2008 och på det sättet påminner han lite om Cantona som aldrig ledde United till framgång i CL. Men tänk er om Fergie behandlat Cantona på samma sätt … ojoj. Hans cykelspark mot Liverpool hade blivit årets mål alla andra säsonger om inte Rooney toppat den mot City, hans skytteligavinst hade givit honom en plats i CL-finalen alla andra år om inte Hernandez slagit igenom. På den vägen har hans säsong varit. I love him.
Javier Hernandez: 5
Känns som en typisk Unitedvärvning och precis tvärtemot alla värvningar Liverpool gör nuförtiden. Springer mycket, superofta rätt och när han slipar bort offsidelöpningarna är han en skytteligavinnare. Precis som Ole Gunnar så träffar han alltid mål i avsluten. En fantastisk egenskap. Ingen kunde ha begärt mer av honom inför säsongen. Nu begär vi mer av samma.
Frågor på det?