Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tipset goes on and on

Mycket nu. Trodde att jag publicerat platser 9-11. Det hade jag inte. Nu har jag det.
9) Everton
Tänk vad Moyes hade kunnat göra med bara lite mer cash under sina nio år på Goodison!
Det är nästan allt som behövs sägas här. Everton har Cahill, Jagielka, Baines, Saha, Beckford, Rodwell … dom är kanske två-tre klassvärvningar från att vara ett stabilt topp 6-lag. Men icke. Problemen fortsätter utanför planen och Everton har de senaste åren fått inrikta sig på att knyta upp sina nuvarande spelare på långtidskontrakt i stället för att ta in nya. Kanske måste Moyes sälja Jagielka för att kunna köpa, men frågan är om det är värt det med tanke på Jags betydelse för Evertons försvar.
Som tur är för Moyes och Evertonfansen har klubben en härlig förmåga att plocka fram egna spelare ur talangfabriken och det ska bli spännande att se vilka som trollas fram nu. Samtidigt får vi räkna med att spelare – av stor betydelse – som Arteta, Cahill och Saha hänger en del på rehab, vilket gör att en niondeplats känns alldeles lagom.
10) Fulham
Jag litar på Martin Jol. Och Fulham är ett lag som nästan alltid går att tippa tia.
Har ett säkert mittbackspar i Brede Hangeland (inte attraktiv för storklubbar längre?) och Aaron Hughes som kommer att göra nytta både framåt och bakåt. John Arne Riise är tillbaka i England och kan ligan – en klar förstärkning för ett lag av Fulhams kaliber. Även mittfältet är PL-kvalitet avdelning högre upp. Danny Murphy håller än och hans sidekick Dickson Etuhu är en skicklig defensiv spelare. På kanten kan Damien Duff än och i offensiven har Fulham en av ligans mest underskattade spelare i Clinton Dempsey. Varför har typ Liverpool inte snappat upp honom?
Bobby Zamora är på väg tillbaka till full styrka igen och det betyder fler mål, så klart. Och så kanske det är dags för Andy Johnson att leverera igen. Det var ett tag sedan.
11) West Brom
Möter världens coolaste lag i premiären och Peter Odemwingie har sett till att nye coachen Roy Hodgson har en striker av hög klass.
Kan dom göra laget ännu bättre?
Kan laget till och med slåss om Europa?
Nej, det finns inte tillräckligt med slösaktiga ägare i klubben och känslan är att West Brom är nöjt med en plats ovanför bottenstriden. Elva kan vara lite högt, men Odemwingie och Chris Brunt tillsammans med Jonas Olsson och Shane Long är spelare som håller runt platser 11-15 i PL. Nyckelspelaren bakåt blir ändå vår gamle keeper Ben Foster.
Chris Brunt,